AMRAP, ryhmäliikkujan ja kotona treenaavan pikatreeni

Kun sinulla aikaa on puoli tuntia ja haluat saada tehokkaan treenin aikaan, kannattaako silloin edes tehdä mitään?

Tottakai, ja me tarjoamme Sinulle kevään uutuutenamme AMRAP 30min. (as many round as possible). Lyhykäisyydessään tunti sisältää lämmittelyn, 3x 5 minuutin AMRAP ja jäähdyttely/venyttely. Jokainen viiden minuutin AMRAP sisältää neljä liikettä, joita tehdään jokaista 10 toistoa.

Miten CrossFit saleilta tuttu harjoittelumuoto istuu ryhmäliikuntatunniksi? Mielestämme hyvin. Vaikka keskitytkin omaan suoritukseen omassa tahdissa, teet kuitenkin ryhmässä ja muiden tekeminen tsemppaa Sinua viimeisenkin viisi minuuttisen loppuun.

Mitä AMRAP on?

AMRAP-treeni on tehokas, motivoiva ja intensiivinen. Se kasvattaa tehokkaasti maksimaalista hapenottokykyä ja lihaskestävyyttä. Harjoituksen idea on nostaa sykettä. Treeni pitäisi jaksaa tehdä täysillä viimeiseen toistoon asti, hyvällä suoritustekniikalla. Kun sykkeet nousevat taivaisiin, suoritustekniikka usein hajoaa. Siksi teemme ohjelmassa perus lihaskuntoliikkeitä, ilman monimutkaisia kikkailuja.

Kun teet liikkeet oikealla tekniikalla ja samalla pusket itseäsi hieman epämukavuus alueelle, huomaat, että kehitystä tapahtuu ja kierroksia meneekin enemmän. Pidämme saman ohjelman 6 viikkoa, jolloin pystyt seuraamaan kehitystä. Tämän jälkeen, vaihdamme kahden osion liikkeet, säilyttäen pari viikkoa vielä yksi sama.

Miksi AMRAP -treeni?

AMRAP sopii myös hyvin Zoomin kautta kotona tehtäväksi. Tilaa tarvitset vain oman jumppamaton verran ja painoiksi sopii niin käsipainot, kahvakuula tai levypainot. Ja kuten sanottua aikaa tarvitset 30 minuuttia. Näytetunnin ja palautteiden jälkeen meille heräsikin muutama parannusajatus kotitreenaajia varten.

Mitä hyötyä on AMRAPista?

  • On hyvä hakea vaihtelua omaan tuttuun harjoitteluun. Lihakset ja hermosto tarvitsevat ärsykkeitä totuttuun.
  • Harjoittelun kovatehoisuuden vuoksi, kehosi aineenvaihdunta toimii tehostetusti vielä harjoittelun jälkeenkin, tehostaen rasva-aineenvaihduntaa.
  • Vahvistat lihaksia ja parannat hapenottokykyä.
  • Kehittyäksesi Sinun ei tarvitse suurentaa käytettäviä painoja (huom! kotitreenaaja), vaan voit huomata kehittymisen suorituskierrosten lisääntymisellä.
  • Ohjaaja kannustaa ja motivoi Sinua jaksamaan toistot viimeiseen asti. Samalla hän muistuttaa liikkeiden oikeaoppisesta tekniikasta.
  • Jos treenaamiseen käytettävä aika on kortilla, 30 minuuttia löytyy aina…eikö?
  • Harjoittelu on motivoivaa, koska kehitystä on helppo seurata.
  • Vaikeuksia saada mies mukaan kuntoilemaan? Tässä kompakti treenimuoto, eikä hänen tarvitse miettiä pysyykö musiikin tahdissa mukana…vaan uskaltaako hän lähteä ”haastamaan Sinua”?

/Laura

Samankaltaiset artikkelit