food healthy wood nature

Kokeilussa: Gua sha kasvoille

Ohjaajamme Laura Raisio järjesti Zenanassa Kasvojen gua sha ja Yinjooga -workshopin. Osallistujia oli oikein mukavasti ja otin itsekin osaa etäyhteyden avulla, uteliaisuuttani.

Samalla halusin testata, miltä etäyhteys tuntuisi ja pääsinhän myös aitiopaikalta seuraamaan, millaisilla tavoilla käyttäisin aiemmin lahjaksi saatua gua sha-kiveä.

Laura on kirjoittanut gua shasta postauksenkin, jonka voit lukea täältä

Kasvojen gua sha ja Yinjooga pidettiin Zenanan asiakastuntina. Tunnile saattoi osallistua etänä, kuten itse tein tyttäreni huoneessa (jossa on suuri peili ja mukava paikka köllötellä läppäri sylissä).

Kerron nyt omasta kokemuksestani, sillä koin muutaman aHAA! -elämyksen, jotka ajattelin kiinnostavan myös sinua.

Workshoppeja on tulossa lisää ja tähän aiheeseen pääsee myös käsiksi gua sha -videon opastuksella.

Auts ja wau!

Laura oli koonnut workshoppia varten 45 minuutin mittaisen kasvojen itsehoidon valmiina pakettina. Alun sivelyn jälkeen kävimme kasvojen alueita läpi kivellä “harjaten” ja “rapsutellen”.

Käsittelyyn kuului sellaisia alueita kasvoilla, joita en ollut aikaisemmin tiennyt olevan olemassakaan tavoilla, jotka jännittävästi yhtä aikaa rentouttivat, aktivoivat ja välillä vähän naurattivatkin.

Minut yllätti täysin se, että gua sha -kivi tuntui miellyttävältä ja sileältä, silti napakalta. Sillä saattoi yhtäältä silitellä suloisesti otsaa, mutta kun pääsimme ohimon ja purentalihasten kohdalle huomasin, että kivestä löytyy myös hierova ja kireyksiä möyhentävä ominaisuus.

Mistä sitten juuri purentalihasten kireys on peräisin? Omalla kohdalla sekä purentalihasten että niskan alueen kireydet ja jumit johtuvat siitä, että stressaantuneena puren öisin hampaitani yhteen, jolloin leukoja liikuttavat lihakset eivät pääse lepäämään päivän puhumisesta, syömisestä jne.

Kireydet leuoissa ja ohimolla ovat yhteydessä niska-hartiaseudun ja kaulan alueiden kireyksiin. Lisää stressileuasta voi lukea täällä.

Käsiteltyämme purentalihakset, niskan alue sekä kaula ja décolleté-alueet kiven avulla erilaisilla tekniikoilla, kireydet pehmenivät ja tuntui, kuin koko pään alueelle olisi hulvahtanut virkistävää, hapekasta ja ravinteikasta verta.

Vielä seuraavana päivänä, tätä kirjoittaessani, olo oli levännyt kasvoja ja niskaa myöten!

Gua sha ja mustat silmänaluset

Kireiden lihasten lisäksi opin, että kasvojen alueella on lihaksia, jotka ovat hieman laiskoja toimimaan. Tällaiset vetelehtivät lihakset aiheuttavat erilaisia ongelmia, kuten piirteiden laskeutumista alaspäin ja silmien alueella muutoinkin väsähtänyttä ilmettä (jaa, niin että mitä?!)

Saimme ohjeeksi pitää sormilla kiinni tietyistä paikoista ja kokeilla sulkea silmät käyttäen vain alaluomia. Alun naurunpyrskähdyksen jälkeen alkoikin jopa vähän harmittaa, sillä alaluomi ei liikkunut milliäkään, mihinkään suuntaan.

Vasta, kun olin koko loppuillan harjoitellut tätä, alkoi mukavuudenhaluinen alaluomeni reipastua.

Tätä juuri tarvitsin, sillä tällä harjoituksella voidaan vaikuttaa mustiin silmänalusiin.

Onko siis sinulla väsyneen näköiset silmät tai mustat silmänaluset?

Gua sha kasvoille -opastusvideo nyt saatavillasi

Mikäli olet kiinnostunut kokemaan saman kuin minä, voit nyt opetella opastusvideon avulla tekemään tämän yksinkertaisen ja luonnollisen menetelmän, jonka avulla kasvovesi iho kirkastuu ja rentoutat kiristäviä ja piirteitäsi vääristäviä lihaksia.

Saat opastusvideon käyttöösi 3kk ajaksi, jona aikana opit varmasti tämän ihanan rutiinin kasvoille.

Samankaltaiset artikkelit