fbpx
Yrittäjyys

Pienyrittäjän valintoja ei ohjaa raha, vaan arvot

Korona on ollut nyt yli vuoden verran osa arkeamme. Se on tehnyt useammassa aallossa elämästämme haastavaa ja pakottanut meidät myös hieman katsomaan sitä, miten, keiden kanssa ja missä aikaamme vietämme.

Meillä liikuntastudiolla ollaan pidetty ohjenuoranamme ammattimaisuutta ja laadukkuutta. Tämä vuosi on viimeistään osoittanut, että ammattimaisuus voi ja tulee olla muutakin kuin vain parhaiden ryhmäliikuntatuntien tuottamista. Tämän postauksen luettuasi tiedät ainakin kolme asiaa, joita liikuntapalvelun tuottaja koronan aikana kelaa. Lue siis eteenpäin, mikäli olet valmis sellaista kuulemaan.

Et ehkä kuitenkaan halua lukea tätä, mikäli haluat pitää omasta mielikuvastasi rahanahneesta pienyrittäjästä tiukasti kiinni.

Jatkuvuus

Pieni liikuntastudiomme pyörii kahden täysipäiväisen yrittäjän voimin. Me yrittäjät olemme kummatkin monitaitoisia ja joustavia sekä ajatuksiltamme että taloudellisesti. Me olemme myös harvinaisen kestävää tekoa, sillä tämän vuoden puolella alkanut kuntosalien julkinen syyllistäminen on toden teolla saanut meidät peilin eteen usein. Vieläkö meillä on rahkeita tuottaa hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla, turvallisesti ja ammattimaisesti.

Vieläkö asiakkaat luottavat meihin ja siihen, että selviämme myös tästä aallosta?

Sinä, asiakkaamme, olet avainasemassa juuri nyt. Me ymmärrämme täysin, että pelottaa ja harmittaa. Väsyttääkin. Meitä pelottaa ja harmittaa toden teolla myös. Olemmehan panostaneet hygieniaan, turvaväleihin ja vaihtoehtoisiin toimintamalleihin. Sinä asiakkaana olet totellut mukisematta ja tunnollisesti desinfioiden käsiäsi ja käyttämiäsi välineitä. Olet jo tottunut kulkemaan eri ovista sisään ja ulos.

Se ei silti ole riittänyt.

Nyt sinua ehkä syytetään itsekkääksi, kun haluat edelleen pitää terveydestäsi ja kunnostasi huolta. Meitä taas syytetään siitä, että olemme korkean tartuntariskin paikka, vaikka yhtään tartuntaketjua ei Zenanasta ole lähtenyt, eikä oikeastaan monesta muustakaan kuntosalista tai liikuntastudiosta.

Nyt olemme suljettuna ja suunnitelma b:n varassa, mutta jatkamme silti.

Ilmainen maksaa aina jossakin muodossa

Koska pienissä yrityksissä kassanpohja tulee vastaan aika nopsaan ja kulut eivät juurikaan jousta, on edessä tasan kaksi vaihtoehtoa: muutu tai kuole.

Me olemme valinneet muuttumisen. Olemme valmistautuneet tähän hetkeen jo pitkään, eikä se tule meille yllätyksenä. Nyt olemme kuitenkin tilanteessa, jossa emme pysty enää kontrolloimaan lopputulosta. Seilaamme ilman airoja, virran mukana. Hyppäämme lentokoneen ovelta ilman, että tiedämme, toimiiko laskuvarjo. Sukellamme tuntemattomiin vesiin. Roikumme hyvin ohuen langan varassa.

Me emme voi tehdä enempää kuin se, mitä olemme nyt tehneet: parhaamme.

Sinä sen sijaan voit. Vaikutat äänestämällä jaloillasi. Ilmainen nettijumppa vai tuttu ohjaaja, tutut tunnit, normaali maksu?

Mikäli ilmainen on se, mitä haluat, ilmaista silloin saamasi pitää. Ilmaisen tarjoamiselle kun ei ole ammattivaatimuksia.

Paikallisuus

Pienuus ja paikallisuus ovat meille ylpeydenaihe. Sen näkee myös Zenanan nimestä: Zenana Hollola. Olemme ylpeitä siitä, että saamme tuoda eloa, väriä, liikettä ja iloa Hollolaan ja tämän saman on huomannut myös moni Lahtelainen. Liikkuminen voi olla myös mukavaa ja mieluisaa, sen olemme onnistuneet jakamaan ympärillemme. Asiakkaamme ovat onnistuneet jakamaan sen eteenpäin niin ikään. Meille ei tulla sattumalta!

Hollolaan on ollut helppoa tulla, asiakkaamme ovat rentoja, mukavia ja mikä ihmeellisintä – kaikkia tervehditään ystävällisesti.

Pienuuden hyvä puoli on myös se, että pystymme muuttumaan nopeasti. Koska tunnemme asiakkaamme poikkeuksellisen hyvin, osaamme tehdä päätöksiä muutenkin kuin kannattavuuden kannalta. Meille kannattavuuden lisäksi on tärkeää myös se, että ilahdutamme ja tuomme asiakkaidemme elämään sellaista sisältöä, joka on maailmasta muutoin vähissä: yhteisöllisyyttä.

Onko sinun arvosi yhteisöllisyys? Entä paikallisuus? Näkyykö nämä arvot valinnoissasi? Kommentoi!

Vai onko #supportyourlocal vain hashtag, joka saa sinut näyttämään hyvältä muiden silmissä?

Valinta on sinun.

/Elina
pienen kuntoilumekan toinen omistaja
elämäntapaliikkuja
oravanpyörästä hyppääjä
uranvaihtaja
sydämen äänen seuraaja
arvojensa takana seisoja

Samantapaisia artikkeleja