fbpx
Yhteistyössä

Luottotrikoot ovat liikkuvan naisen pikkumusta

Tämä postaus on yhteistyöpostaus BomBom -treenivaateliikkeen kanssa ja sisältää sponsoroitua sisältöä.

Bombom Anne kävi kylässä Zenanan Zumba All Time Favorites -tunnilla ja toi minulle kokeiltavaksi parin Sporting Way Blackie Extra long -kompressioleggingsejä. Valitsin räväkän mustan värin, sillä olen hieman sitä mieltä, että mustat trikoot ovat liikkuvan ihmisen pikkumusta: välttämätön omistaa ja sopii ihan kaikkiin tilaisuuksiin oikein asustettuna.

Liikuntastudion arjessa ei vaatteidenvaihdolle jää aikaa

Jo sormituntumalla huomaa, että nämä trikoot on tehty istumaan napakasti päälle. Pikatesti paljastaa välittömästi ja kahdessa sekunnissa, miltä alushoususi näyttävät trikoiden alla. Pingota trikoot piukeiksi kämmenselkääsi vasten ja totea niiden peittävyys (tai peittämättömyys!). Älä turhaan kuluta rahaa trikoisiin, jotka kuultavat läpi, ellet ole valmis pitämään niiden kanssa takapuolen peittävää tunikaa.

Nämä muuten ihanat, kultapilkulliset trikoot jätin tangolle roikkumaan

Nämä ihanat, glitteriä loistavat trikoot bongasin eilen eräästä urheiluliikkeestä, mutta vilkaisepas takapuoltasi valossa! Merkkiä en mainitse, mutta on kansainvälisesti tunnettu urheiluvaatemerkki. Näiden läpinäkyvien trikoiden hinta oli pyöreät 100€.

Vertailun vuoksi tässä on SW Blackiet. Vaikka valaistus on hieman eri, näistä ei näy läpi edes valoa vasten. Huomaatko eron?

Ei näy, ei kuulla ja pitää paikallaan minkä peittääkin.

Sporting Wayn trikoot muistuttavat ulkoisesti hieman jättikokoisen Barbien trikoita, mutta päälle puettuina antavat erittäin hyvin periksi. Kompressiotrikoiden paras puoli onkin se, että ne tuntuvat päällä napakalta ja tukevilta, mutta eivät purista.

Uskomatonta kyllä, niihin mahtuu sisälle. Pari sivupotkua ja kyykkyyn-ylösliikettä ja housut istuvat kuin valetut.

Kompressio-ominaisuus

Kompressiovaatteet ovat urheiluvaatteiden trendi, niillä väitetään olevan liikkuvan ihmisen kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia. Kompressio-ominaisuus lisää laskimopainetta, verenkierto vilkastuu ja näin mm. veritulpan mahdollisuus pienenee. Vaikutus on tältä osin samanlainen kuin esim. lentosukkien kompressio-ominaisuudellakin on.

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä on tutkittu kompressio-ominaisuutta urheilijoilla. Tuloksia voi käyttää tavallinen kuntoilijakin hyödykseen: tulosten mukaan pakaralihas aktivoituu 5% tehokkaammin kompressiovaattetta pitämällä, mikä lisää puolestaan harjoituksen tehokkuutta.

Itselläni lisäksi heikko nestekierto turvottaa jalkoja helposti joten kompressiovaate helpottaa oloa etenkin pitkänä päivänä. Oma kokemukseni on se, että jalat pysyvät virkeämpänä ja tuntuvat kevyemmiltä hyvin tuettuina. Jalat tuntuvat myös napakammilta sekä virkeämmiltä tekemään raskastakin työtä! Barretunnilla trikoissa tunsin lisäksi pysyväni aavistuksen paremmin pystyssä, ehkä johtuen juuri siitä, että lihakset olivat “hereillä”.

Näitä Sporting Way -trikoita voin siis suositella lämpimästi! Pidin niitä päälläni kaikilla tunneillani: Zumbassa, BarreMovessa, joogassa, jne. Hiki roiskui ja sheikkasimme ankarasti, mutta trikoot pitivät muodot paikoillaan ja jalat kevyinä. Erityisen paljon tykkäsin joogata nämä jalassa, peittävyytensä ja joustavuutensa ansiosta. Vaikka olen hieman keskivertosuomalaista pidempi, riitti lahje nilkkoihin saakka ja ylikin.

Näissä trikoissa on myös erityisesti tämän päivän ihmistä kiinnostava ominaisuus: ne ovat ÖKO-TEX -sertifioidut. Joogaihminen on iloinen ja huojentunut, että urheiluvaatteen valmistuksessa otetaan huomion myös ympäristö.

Trikoissa voi huoletta kyykistellä, nostella ja seistä vaikka päällään, ne eivät valu eivätkä paljasta strategisia paikkojasi.

Superisot kiitokset myös Annelle BomBomiin, luottotrikoot ovat nyt löytyneet! Kurkkaa vielä BomBomi verkkokauppa ja Facebook -sivut

Samantapaisia artikkeleja

%d bloggaajaa tykkää tästä: