fbpx

Muistat ehkä vielä, kuinka muutama kuukausi takaperin verkkoon ilmestyi kopioitu Zenanan domainia käyttävä feikkisivusto.

Kyseessä on täysin vieras taho eikä niillä ole aidontuntuisesta domainista huolimatta mitään tekemistä aidon ja oikean Zenanan kanssa. Sivujen sisällön kieliasu on alusta alkaen ollut hyvin vakuuttavaa, eli kyseessä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä suomalainen tekijä.

Sivuilla ei ole (vielä) maksuun johtavia linkkejä, mutta nyt sivuja on päivitetty ja minun sähköpostiosoitteeni on ilmestynyt mukaan. Sivuja myös todennäköisesti klikataan paljon, sillä ne ovat jatkuvasti Googlen osumissa kärjessä. On äärimmäisen kurjaa, että joku kokee tärkeäksi häiritä yritystoimintaa. Ihan suoraan sanoen, tässä olisi nyt muitakin tärkeitä asioita ilman tällaista suoranaista sabotaasia.

Sinä asiakkaana erotat kuitenkin nämä sivut Zenanan oikeista sivuista värien ja logon perusteella ja tietenkin myös palvelujen. Me olemme liikuntastudio ja sellaisena pysymmekin. En tiedä, mikä on näiden sivujen tarkoitus, paitsi häirintä. Alan harkita myös jatkotoimenpiteitä, sillä mahdollisten uusien päivitysten mukana voi tulla muutakin ikävää.

Sinulle asiakkaana anna pari neuvoa, mikäli törmäät feikkisivustoon zenana piste fi

👉älä luovuta mitään tietoja; nimiä, salasanoja, pankkitietoja jne.
👉mikäli uteliaisuuttasi käyt vierailulla, pidä huoli, että virustorjuntasi on ajan tasalla
👉älä klikkaa yhtäkään linkkiä
👉ota päänsärkylääkettä, mikäli silmiäsi alkaa särkeä näin kammottavat värit

Aidon ja oikean zenanan kotisivut ovat zenanahollola.comAlla oleva on kuvakaappaus, josta käy ilmi myös, kuinka sivustolla kehotetaan antamaan henkilötiedot. Varsinainen lomake sitä varten puuttuu (vielä)

Fake news


Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: