Mitä on Astanga jooga

Astanga-jooga on dynaaminen ja perinteinen joogamuoto, joka yhdistää

  • hengityksen
  • liikkeen ja
  • keskittymisen.

Harjoitus perustuu Patanjalin joogasutriin, joka määrittelee joogan kahdeksan osa-aluetta. Astanga-joogassa korostetaan liikkeen ja hengityksen synkronointia, kehon vahvistamista, elastisuuden kehittämistä sekä mielen rauhoittamista.

Perustana rutiini

Harjoitus koostuu tietyssä järjestyksessä suoritettavista asanasarjoista eli liikesarjoista. Liikkeiden järjestys on tarkoituksellinen, sillä jokainen asana valmistelee kehoa ja mieltä aina sitä seuraavaan asanaan.

Astanga joogan ykkössarja, Yoga Chikitsa

Harjoituksen perussarja tunnetaan nimellä Yoga Chikitsa, mikä tarkoittaa lyhysesti joogan parantavaa vaikutusta. Yoga Chikitsa -sarja keskittyy kehon puhdistamiseen, vahvistamiseen ja tasapainottamiseen.

Easy Astangassa me keskitymme ykkössarjan palastelemiseen, rauhallisessa tahdissa ja kehoa kunnioittavalla tavalla.

Hengitys

Keskeinen osa Astanga-harjoitusta on hengitys, jota kutsutaan Ujjayi-hengitykseksi. Ujjayi-hengitys on rauhallinen ja kuuluva hengitystapa, joka auttaa keskittymään, ylläpitämään läsnäoloa ja tuomaan rytmin harjoitukseen.

Hengityksen ja liikkeen yhdistäminen tuo harjoitukseen dynaamisen virtauksen. Liike yhdistettynä tietoiseen hengitykseen luo ennen pitkää meditatiivisen tilan, liikemeditaation.

Lempeys Astangassa

Astanga-joogassa keskitytään myös sisäisen tarkkailun tekemiseen. Tämä tarkoittaa kehon ja mielen havainnointia ilman arvostelua tai tuomiota.

Astangan hyötyjä

Astanga-harjoitus voi olla fyysisesti kohtuullisen vaativaa, mutta kehon voiman lisäksi se edistää myös mielen kestävyyttä ja joustavuutta.

Säännöllinen Astangaharjoittelu auttaa myös parantamaan kehon asentoa, dynaamista tasapainoa sekä lisäämään kehotietoisuutta.

Vahvistat harjoituksen edetessä kehosta mielen tasolle myös keskittymiskykyäsi ja näin edistät myös mielesi rauhoittumista. Näin harjoittelu voi myös auttaa vähentämään stressiä, parantamaan unen laatua ja edistämään henkistä hyvinvointia.

On tärkeää muistaa, että Astanga-jooga, kuten mikä tahansa muu kehollinenkin harjoitus on yksilöllinen matka.

Jokainen harjoittelija etenee omassa tahdissaan, omaa kehoa kunnioittavalla tavalla.

Yksilöllisen etenemisen vuoksi on suositeltavaa aloittaa harjoittelu kokeneen opettajan ohjauksessa, joka voi tarjota oikeanlaisen ohjauksen, linjaukset ja tuen harjoituksen aikana.

Astanga-jooga tarjoaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehon, mielen ja hengityksen yhteyden vahvistamiseen.

Se on kokonaisuudessaan menetelmä, joka vaatii säännöllistä harjoittelua, sitoutumista ja kärsivällisyyttä.

Astagnga jooga voi kuitenkin ajan myötä avata ovia syvemmälle ymmärrykselle itsestä ja elämästä.

Aika, jonka harjoittelulle annat, palkitsee sinut kun annat harjoituksen tapahtua rauhassa ja omaan, yksilölliseen tahtiisi.

Ja tästä matkasta saa nauttia.

Toivon sinulle antoisaa matkaa Astanga joogan keinoin!