stressinhallinta, treenitauko

Varpaat santaan

Kolme vuotta sitten, aivan tuoreena yrittäjänä ja liikuntastudion omistajana minulla oli käsillä ongelma, joka kaipasi kipeästi ratkaisua. Oma treenihistoriani oli osoittanut, että vuosien ja vuosikymmenten ajan kestänyt, yksipuolinen harjoittelutapa alkoi olla kuluttavaa ja viedä voimia.

Joogaaminen oli siksi tullut luontevaksi osaksi omaa henkilökohtaista harjoittelua ja kiireisen arjen tasapainottelua. Joogaopettajan peruskurssilla olin hankkinut syventävää tietoa kehon ja mielen harjoituksesta ja ohjauskokemustakin oli kertynyt edellisestä työpaikasta.

Ongelma

Heti, kun otin Zenanassa ohjat käsiini, lisäsin aikatauluumme muutaman joogatunnin. Tunnille oli ollut kysyntää ja, vaikka en ollut tunnettu ohjaaja Lahden seudulla, asiakkaita löysi tunneilleni. Edelleen, kolmen vuoden jälkeen, osa näistä silloin aloittaneista asiakkaista edelleen käy joogaamassa (ja Zumbaamassa, Pumppaamassa jne..).

Tästä porukasta yksi on jatkanut myös joogaopettajaksi ja omistaa niin ikään oman studion. Lahdessa tarjotaan kyllä joogatunteja ja ihania tunteja onkin, mutta Hollola.. meiltä puuttui paikka, jossa voidaan kokoontua hengittämään arjen huolia kehosta pois.

Koska syrjäinen sijaintimme taisi olla se isoin ongelma, päätin ottaa yhteyttä Hollolan kuntaan. Kesä oli ovella ja meillä Hollolassa on aivan mielettömän upeita paikkoja, jotka vain odottavat joogamattoja! Kun kunnalta heltisi lupa järjestää ensimmäiset Rennot Rantajoogat Pikku-Tiilijärven rannalla, oli paikalla myös lehdistöä. Huisaa!

Jutun voi lukea täältä

Tiedäthän sanonnan: jos Mohammed ei siirry vuoren tykö, niin..

Ratkaisu: joogaaminen rannalla

Tämä oli tosiaan kolme vuotta sitten. Siirsimme joogatunteja uimarannan nurmialueelle ja hieman säästä riippuen paikalla on ollut 15-60 joogaajaa ikähaarukalla 7v-n.80v. Näihin kolmeen vuoteen on siis mahtunut monta, monta sisään- ja uloshengitystä Tilkillä!

Nyt on vuosi 2020 ja olemme edelleen mukana tuomassa joogaa nurmelle, puiden katveeseen, sinun lähellesi ja hyvin matalalla kynnyksellä. Tänä vuonna huomasimme, että mukaan tulee tänä vuonna toinekin toimija. Joogakoulu Anahata on niin ikään järjestämässä joogatunteja Pikku-Tiilijärvellä. Joogaaminen ei siis ole enää pienen asiaksaryhmän juttu, vaan kysyntä näyttäisi lisääntyvän.

Me olemme tästä asiasta yksinomaan iloisia, sillä tavoitteeni on nyt täyttynyt: tuoda joogaaminen lähemmäs ihmisiä ja madaltaa kynnystä osallistua itse harjoitukseen. Nyt meitä toimijoita on siis kaksi ja sinun mahdollisuutesi osallistua joogatunnille luonnonhelmassa kaksinkertaistuivat.

Sopeutuminen

Me olimme suunnitelleet harjoittelevamme torstaisin, mutta näyttäisi siltä, että molemmat rantajoogat olisivat nyt harmillisesti yhtä aikaa. Tämän vuoksi siirrämme Zenanan rennon rantajoogan uuteen ajankohtaan:


maanantai-iltaan klo 18:00 alkaen.

Tervetuloa mukaan
/Elina


Samankaltaiset artikkelit