uutiset

Sanna Ahonen Zenanan vierailevana ohjaajana

Zenanassa on ollut tapana tarjota ryhmäliikuntaelämyksiä omien ohjaajien lisäksi myös vierailevien ohjaajien johdolla. Alkuvuodesta 2020 meillä kävi kylässä ryhmäliikuntaohjaaja Sanna Ahonen.

Tässä postauksessa tutustut Sannan ohjaajapersoonaan ja siihen, mikä häntä liikuttaa.

Sanna Ahonen, Zenana, Elixia,

Kuka Sanna Ahonen?

Voi olla, että blogiamme mahdollisesti lukee joku, jota ei vielä tunne sinua. Aloitetaanpa siitä, että kerrot kuka olet.

“Moi kaikki! Olen 44- vuotias yrittäjä ja freelancer Vantaalta. Olen syntynyt Joensuussa, jossa asuin vuoteen 1998 asti. Sairaanhoitajan työt toi minut Helsinkiin, jossa myös jatkoin ryhmäliikuntaohjaajan työtä. Ohjaajan työt olin aloittanut jo Joensuussa vuonna 1995 sairaanhoitajaksi opiskelun aikana. Aiempia harrastuksiani oli tanssi ja vähän nuorempana telinevoimistelu.

Tällä hetkellä toimin Ensiavun-ja terveystiedon kouluttajana pääsääntöisesti eteläisessä Suomessa. Takanani myös 13 vuoden työskentely sairaanhoitajana sekä erityistason psykoterapeutin tutkinto, johon valmistuin 2007.”

Eli sinua taitaa kiinnostaa ihmisen hyvinvointi hyvin kokonaisvaltaisesti. Mahtuukohan elämääsi muuta kuin työskentely muiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi?

“Kyllä! Perheeseeni kuulu avomies sekä 11 v. tytär ja pieni Iines -koira.”

Eli vietät ilmeisesti ihan samanlaisia ruuhkaisia vuosia kuin me muutkin!

Pitkän linjan jumppaohjaajana Sanna on luova, monipuolinen ja taitava sekä näistä syistä huippusuosittu ohjaaja. Pienempien ryhmäliikunta- ja kuntosalien lisäksi hän on ohjannut siis mm. Motivuksessa ja tänä päivänä SATS | Elixiassa. Edellä mainitut ovatkin vain osa Sannan työnkuvaa, mutta annetaanpa hänen kertoa lisää itse.

Mistä sinut voi löytää?

Työnkuvasi kuulostaa olevan todella monipuolinen. Mistä sinut sitten löytää, kun olet työpaikallasi?

“Minut voi löytää kouluttajan roolista ensiapukursseilta sekä tietysti
ryhmäliikunnan parissa Elixia kuntokeskuksista. Minut voit tilata siis myös kouluttajaksi ensiapukursseille joko livenä tai webinaarina!”

Sannan ensiapukurssilla istuneena voin vain suositella hänen koulutustaan lämpimästi!

Ota Sannaan yhteyttä : sanna.ahonen@gmail.com

Mikä pitää Sannan liikkeessä?

Olet ohjannut urasi varrella ja edelleen tänä päivänäkin monentyyppisiä tunteja. Millaisia tunteja ohjaat nyt?

“Olen ohjannut ryhmäliikuntaa eri muodoissaan 25 vuotta. Ohjaan tällä hetkellä useitakin erilaisia tunteja: lihaskuntotunteja/lihasvoimatunteja kuten kahvakuulaa, tanssitunteja kuten Zumbaa, spinningtunteja sekä kehonhuoltotunteja.”

Ohjamaalla erilaisia ja eri tavoin haastavia tunteja pysyttelet varmasti itsekin motivoituneena. Mikä on sinun mielestäsi parasta ryhmäliikunnan ohjaajan työssä?

“Mielestäni parasta on saada ihmiset hikoilemaan ja innostumaan liikunnasta! Nautin myös energiasta, jota liikkuminen antaa sekä yhdessä tekemisen fiiliksestä. Iloitsen siitä kun, asiakkaatkin nauttivat liikkumisesta.”

Kuulostaa oikein hyvältä! Entä miksi suosittelisit liikuntamuodoksi nimenomaan ryhmäliikuntaa?

“Yhdessä treenaminen on hauskaa ja motivoivaa. Lukuiste fyysisten hyötyjen lisäksi asiakkaat saavat myös uusia ystäviä osallistuessaan tunneille.”

Me ryhmäliikuntaihmiset nyökyttelemme päätämme tässä kohdassa. Ei ole mikään salaisuus, että ryhmäliikuntakävijät eroavat kuntosalilla kävijöistä nimenomaan siinä, että kuntoilu on mukava, sosiaalinen tapahtuma, jossa vaihdetaan kuulumisia ja jopa tsempataan kaveria vaikeina aikoina. Yhteisöllisyys on tärkeä osa myös Zenanaa!

Olet ohjannut jo pitkään, joten sinulle on varmasti jo muodostunut jokin oma suosikkitunti. Onko siis mielestä joku tunneista hauskempi tai mieluisampi ohjata kuin muut tunnit?

“Suosikkini on ehdottomasti tanssitunnit, kuten Zumba. Treeni tulee tanssiessa niinsanotusti siinä sivussa, sitä vain nauttii hyvästä fiiliksestä tunnilla!”

Tanssiminen onkin superhauskaa! Entä millainen on Sanna Ahosen motto?

“Elämää vai treenaamista varten?” Sanna nauraa ja jatkaa hetken mietittyään: “Elä omannäköistä elämää isolla E:llä! Treenaamiseen taas sopii: Tuska tuottaa tulosta! Tykkään kovemmilla tunneilla rutistaa ajoittain asiakkaista mehut irti ja kannustaa treenaamaan joskus vähän siellä mukavuusalueen ulkopuolellakin.”

Kiitos Sannalle haastattelusta!

Samankaltaiset artikkelit