fbpx
Yrittäjyys

Tärkeät asiat tuntuvat kevyiltä

Blogin kirjoittaminen on ollut minulle tärkeä tapa ilmaista asioita, joita näen ja kuulen ympärilläni. Siitä on tullut kanava, johon voin tuulettaa kaiken sen, mitä arjen keskellä jää sanomatta ääneen. Kirjoittamisen avulla pääsen myös jäsentämään omia ajatuksiani, kuten esimerkiksi juuri nyt.

Tällä hetkellä, toukokuussa 2021, lukijoita on vieraillut hieman alle 82 000, joten en ole yksin ajatusteni kanssa.

Huippua, kiitos lukijamme!

Tuntuu mukavalta tavoittaa ihmisiä, sillä maailmaan mahtuu tänäkin päivänä paljon puhetta, tekstiä ja ajatuksia. Omalta osaltani haluan lisätä hyvää ja positiivista tällä tavalla, vaikka huutamalla kovempaan ääneen tavoittaisinkin suurempia lukemia. 

Kasvun paikka

Vuoden alku on ollut hyvin erilainen kuin edeltäjänsä, varsinaista ruuhkaa ei tänä vuonna tullut. Rajoitukset ja totaali sulku ovat myös verottaneet raskaasti yrityksen tulosta ja saaneet meidät asettumaan peilin eteen monesti. Mitä voisimme tehdä toisin, miten toimisimme vieläkin sutjakammin? Mikä on toimintamme ydin?

Hajottamalla huomio ja räiskimällä sinnepäin ei saa yhtäkään tehtävää tehtyä hyvin. Olen tunnustanut ensin itselleni ja nyt myös sinulle, että olen vain ihminen ja käytössäni on aikaa 24 tuntia yhden vuorokauden aikana.

Räiskintätekniikalla tulee tehtyä “aika hyvää” työtä moneen suuntaan ja näennäisesti tehtyä lukumääräisesti runsas määrä asioita valmiiksi. “Aika hyvä” tulos on riittävä silloin, kun tiedostaa asian. Silloin hyväksyy sen, että kaikki asiat tulee hoidetuksi, mutta työn tulos ei ole ihan sitä mitä toivoisi.

Korostan sanaa hyväksyä, koska aika moni elää juuri tällä tyylillä ja itsekin teen juuri nyt näin. Mikäli “aika hyvä” on tietoinen valinta, hyväksyy samalla sen että mahdollisuuksia olisi kyllä parempaankin, mutta juuri tällä hetkellä siihen ei ole rahkeita.

On olemassa myös toinen tapa toimia. Sen sijaan, että hajottaisi huomiotaan kaikkeen hieman, voi keskittää aikansa, energiansa ja resurssit ylipäänsä valitsemaansa suuntaan. Tämä vaatii tietoista valintaa siitä, minkä kokee tärkeäksi ja “wörtiksi”. Kolikon toisella puolella puolestaan, mikä on juuri tällä hetkellä sellaista, jonka voi asettaa vähemmälle huomiolle tai jopa laskea kokonaan irti. 

Ei ole helppoa myöntää, että on tullut haalittua liian paljon tehtävää. Joskus muutos lähtee ajatuksesta ja silloin kaikki ympärillä oleva alkaa muistuttaa muutoksen tarpeellisuudesta.

Näin Saku Tuominen ajattelee aloittamisesta ja lopettamisesta. Kannattaa kuunnella, kun sinulla on tunti aikaa.

Nyt eteen on tullut hetki, jolloin olisi mahdollista jatkaa vähän sinnepäin räiskimistä tai suunnata voimavarat uutta kohti. Näin toimimlla kotisivumme sai uuden ilmeen vuonna 2020.

Valitsen tänään jälkimmäisen tavan: aion ottaa vastaan seuraavan projektin, josta on vielä vasta pieni aavistus näkyvissä.

Samalla priorisoin aikaani ja voimiani, siirrän osan työtehtävistäni pienemmälle huomiolle.

Pääset lukemaan uudesta projektista lisää täältä blogista.

Malta vain hetki.

About the Author

Elina

Olen Elina Laine, kahden liikunta- ja hyvinvointiyrityksen omistaja, liikunnan moniottelija ja boheemi keijukainen.

Samantapaisia artikkeleja

%d bloggaajaa tykkää tästä: