fbpx
Yrittäjyys

Tavaraa vai palvelua?

Ostaisiko tavaraa vai palvelua? Helpotan hieman valintaa avaamalla palveluyrittäjän näkökulmaa. Valinnoillasi on nimittäin väliä tänään enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Vuosi 2020 on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Vielä maaliskuulla itselläni joku etäinen aavistus holtittomasti ja ennalta-arvaamattomasti leviävästä taudista. Ennenkuin maaliskuu ehti edes puoliväliin, oli omassa yrityksessä jo tehtävä sulkupäätös. Päätös, johon en itse ollut varautunut muuta kuin hyvin etäisenä mahdollisuutena. Olihan minulla hyvin toimiva yritys, loistava tuote ja ammattitaitoinen tiimi toteuttamassa visiotani.

shallow focus photo of white open sigange
Olemme auki, mutta turvallisesti ja rajoituksia kunnioittaen

Lukuisat yritykset joutuivat kuitenkin rajoittamaan asiakaskontakteja äärimmäiseen minimiin tai Zenanan tavoin jopa kokonaan sulkemaan ovensa. Pienyrittäjät seurasivat henkeä haukkoen ensin viruksen leviämistä ja sitten koko maailmaan hiljenemistä pandemian äärelle. Pikakatsaus tyhjenevään kalenteriin kertoi sen, mitä ei olisi millään halunnut uskoa todeksi: pandemia raapaisee myös meitä. Kipeästi.

Jo ennenkuin rajoituksia alettiin purkaa toukokuun puolivälissä, monelle tuli tarve lähteä ostoksille ja ihmisten ilmoille. Välillä järki tuntui jääneen käyttöä vaille pandemian ajan. Vai mitä pidät tästä uutisesta, jossa 15 euron lenkkitossut saivat ihmiset ryntäämään ostoksille turvaväleistä piittaamatta?

Nyt, kun maailma on hukkumassa muoviin ja tavaraan, on sinulla enemmän valtaa kuin koskaan tehdä valintoja, jotka ovat kestäviä. Mitäpä, jos ostaisitkin vain todelliseen tarpeeseen? Miettisitkin ostoksen kohdalla, millaista tarvetta tämä tavara tai tuote palvelee? Saisinko tämän ehkä jostain muualta käytettynä?

Tavaraa vai palvelua?

Okei, minulla on oma lehmä tiukasti ojassa, mutta tässä sinulle viisi syytä miksi ostamalla paikalliselta hyödytät muitakin kuin vain yhtä toimijaa.

Olemme pieni ja paikallinen hyvinvointiyritys: Raha, jonka investoit hyvään oloosi jää ihan sinun lähellesi ja hyödyttää sinun lisäksesi myös muita kuntalaisia mm. veroina sekä hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisääntymisenä

Työllistämme kaksi kokopäiväistä ja yhden puolipäiväisen työntekijän sekä liudan pienyrittäjiä

Hyödynnämme omissa investoinneissamme paikallisia yrittäjiä, kuten esim. samalla tontilla sijaitsevaa
Dinox -urheiluvälineiden valmistajaa
kukkakauppaa
jooga-apuvälineemmekin on valmistettu Lahdessa (Mandukaa lukuunottamatta, tosin nekin on ostettu suomalaiselta pienyrittäjä-jälleenmyyjältä)
Spinningpyörät on hankittu niin ikään suomalaiselta toimijalta Concept Finnrowingilta

Varausjärjestelmämme ja verkkokauppamme tuottaa ja kehittelee suomalainen yritys Enkora

Tunneillamme soi kansainvälisten artistien lisäksi myös suomalaista musiikkia, josta maksamme myös taiteilijalle kuuluvat tekijänoikeuspalkkiot

Lisääkin yhteistyökumppaneita mahtuu mukaan, mikäli vain arvot osuvat kohdilleen! Mitäpä, jos tästä eteenpäin toimisitkin niin, että juuri sinun rahasi jäisikin Suomeen, Päijät-Hämeeseen tai peräti Hollolaan, tavalla tai toisella? Ostaisitkin naapurin korunvalmistajalta pienen lahjan tai lähitilalla tuotettua ruokaa suoraan maatilayrittäjältä?

Tilaisit verkkokaupasta, mutta hyödyntäisit suomalaista osaamista?

Ostaisit ilahduttavat tervehdykset lähikukkakaupasta ja naapurin korttiyrittäjältä?
Hankkisit lahjakortin kampaajalle tai kosmetologille?

Tai hankkisit kortin mainiolta

/Elina

Kirjoittajasta

Elina

Olen Elina Laine, kahden liikunta- ja hyvinvointiyrityksen omistaja, liikunnan moniottelija ja boheemi keijukainen.

Jatka lukemista

%d bloggaajaa tykkää tästä: