fbpx
Ryhmäliikunta Zenana

Tervetuloa, ihana kesä!

Ihan ensimmäiseksi haluan onnitella kaikkia koululaisia ja heidän vanhempiaan kevätkauden päättymisestä. Me teimme sen! Heti perään onnitelen tämän kevään ylioppilaita ja muita oppilaitoksista valmistuneita. Poikkeuksellinen kevät on nyt takanapäin ja kesä voi alkaa!

Kesällä on myös aikaa nauttia auringonpaisteesta sekä monipuolisista harjoittelumahdollisuuksista lenkkeillen, uiden ulkovesissä sekä osallistua mainioihin ulkoilmatapahtumiin tai ihan vain loikoilla hetki lämpöä ja D-vitamiinia tankaten. Juuri tätä olemme odottaneet koko pitkän, harmaan talven.

Ulkotreeni hyvällä ja kuivalla ilmalla luonnon sylissä on myös akkujen lataamista tulevaa syksyä ja talvea varten. Riisu siis kenkäsi ja nauti varpaiden ja jalkapohjien tuntumasta maahan: hiekasta, nurmesta, asvaltista. Samalla harjoitat jalkapohjien lihaksistoa, joka kenkien sisällä laiskistuu.

Kesäkuu on myös uuden sadon aikaa. Kotimaisten marjojen ensimmäinen sato on pian maisteltavissa. Lisää nyt pitkään paistavan auringon kypsyttämää satoa aamupalalle, välipalana ja vaikka lounassalaatinkin joukkoon. Oletko muuten kokeillut mansikkaa ruisleivän päällä? Poimi vitamiinit herkullisessa muodossa lautasellesi.

Ehkä mieli hellittää harjoittelusta ja haluaa lomailla myös oman kehon virittämisestä. Kesäharjoittelu voisi hyvin pitää sisällään erityyppistä treeniä kuin mitä olet tottunut harrastamaan: kahvakuulaharjoittelua, lasten leikkipuistossa kiipeilyä telineillä, kokeillen jotain uutta lajia pienellä hinnalla tai jopa ilmaiseksi. Täällä Lahden seudulla meitä hemmotellaan monenlaisilla pikatreeneillä, joihin pääsee pienellä investoinnilla mukaan. Kuka tietää, vaikka uusi kipinä syttyisikin juuri puoliksi vahingossa?

Ole itsellesi armollinen myös kesällä: vaikka syöminen lipsahtaisikin hetkeksi herkutteluun niin pysyvällä muutoksella ajattelussasi saat aikaan pysyvämpiä tuloksia. Herkuttelu silloin tällöin ei romuta täysin hyvää kuntoa ja terveitä elämäntapoja, kunhan huolehtii juuri silloin liikkumisesta ja levosta.

Terveellisissä elämäntavoissa on loppujen lopuksi kyse ravitsevan ruuan, liikunnan ja levon yhdistelmästä.

Aurinkotervehdys taas Vähä-Tiilijärven eli tuttavallisemmin Pikkutilkin rannalta, jossa kesällä 2020 kokoonnumme rullaamaan mattomme auki, liittämään kämmenemme yhteen ja kutsumalla luoksemme rauhaa, tasapainoa ja tyyneyttä.

Ihanaa alkanutta kesää!
/Elina

Samantapaisia artikkeleja