“Cabin crew, prepare for take-off!”

Oli Jouluaaton aatto ja olin juuri päättänyt päivystävän työvuoroni lentoemäntänä Norjan vuonoille. Tarkoituksenani oli lentää siirtomiehistönä, Tukholmassa konetta vaihtaen, kotiin Joulun viettoon.

Työrupeamani oli ollut pitkä, väsytti ja tulevien pyhien vuoksi lennot olivat ääriään myöden täynnä matkustajia, joilla oli mielessään tismalleen sama päämäärä kuin minulla: päästä Jouluksi kotiin.

Se, että olin päivystävänä miehistön jäsenenä lopulta päässyt lentokoneen ikkunapaikalle 2A, oli jo vaatinut järjestelyjä puhelimitse miehistönhallinnan kanssa. Melkein olinkin jo huokaissut helpotuksesta, kunnes vilkaisu ikkunasta ulos kertoi sen, että vielä ei kannattanut odottaa lähtölupaa.

Pian koneen kapteeni kuuluttikin koneessa olevasta teknisestä viasta, jonka selvitteleminen oli juuri käynnissä koneen ulkopuolella.

Jaahas, tämä on näitä päiviä” mietin itsekseni ja pohdin, millaisia vaihtoehtoisia reittejä minulla olisi kotiin. Vaihtoehdot olivat kovin vähissä ja reissusta väsyneenä tilanne alkoi harmittaa oikein toden teolla.

Itse asiassa tällä kertaa olin enemmän kuin harmissani. Olin pettynyt ja vihainen siitä, että jälleen kerran joutuisin mahdollisesti soittamaan kotiin, että työreissuni venyy. Tällä kertaa ehkä jopa Joulun yli.

Olin juuri tämän työreissun aikana soittanut kotiin onnitellakseni poikaani hänen syntymäpäivänään. Puhelun aikana söin kakkua hotellin aamupalalla – muun miehistön kanssa, itkua pidätellen.

Se tilanne, kun näin koneen ikkunasta mekaanikkojen kerääntyvän koneen ympärille, oli minulle se hetki, kun päätin, että minun on aika siirtyä muihin töihin. Olin toiminut lentoemäntänä niin pitkään, että siitä oli tullut osa identiteettiäni, eikä päätös totta tosiaan ollut helppo!

Riittävän monta kompromissia perheen ja työn välillä, työn voittaessa useimmiten, johti tähän päätökseen. Riittävän monta syntymäpäivää, tarhan kevätjuhlaa ja balettikoulun näytöstä, kun äiti ei päässyt kotiin.

Kun kapteeni kuulutti lähtökäskyn: “Cabin crew, prepare for take-off” lähdön merkiksi, oli päätös jo tehty.

Nyt sinä luet, mitä siitä päätöksestä seurasi.

Blogi

Blogi on Liikuntastudio Zenanan taustalla toimivan yrityksen ääni. Blogin olemassaolo perustuu ajatukselle, että liikunta voi olla yksi ihana osa sinun arkeasi ja jonka avulla lisäät jokaiseen päivääsi laatua ja jaksamista, mielenhallintaa unohtamatta.

Liikunnan ei tarvitse olla koko elämä vaikuttaakseen positiivisesti kaikkeen siihen, mitä elämääsi kuuluu. Sen ei tarvitse olla pakkopullaa tai suorittamista, vaan liikunnan avulla lisäät jaksamista, luot syvyyttä ja koet iloa arjen keskellä.

Liika alkaa olla liikaa, vaikka tekeminen muuten olisikin mukavaa.

Lopen uupuneena ei oikein jaksa liikkua, eikä siitä pidä kantaa syyllisyyttä. Olen ollut itsekin siinä tilanteessa, kun mitta on täynnä. Ymmärrän oikein hyvin, mistä suorituspakko syntyy.

On kuitenkin olemassa tapoja liikkua, jotka eivät kuluta, vaan nostavat energiatasojasi. Minulle olisi ilon päivä, mikäli sinäkin jakaisit tämän oivalluksen kanssani!

Ostettuani Liikuntastudio Zenanan liiketoiminnan vuonna 2017 olin vasta muuttanut takaisin synnyinseuduilleni pieneen kuntaan Päijät-Hämeessä, pois pääkaupunkimme intensiivisestä sykkeestä.

Kaipasin alusta saakka väylää, jossa voisin purkaa ajatuksiani ja kokemuksiani useammasta ylikunnosta sekä suoranaisista loppuunpalamisista. Kokemusta oli kertynyt niin runsaasti, että niistä tuntui riittävän kerrottavaa useammaksi postaukseksi asti.

En ollut kuitenkaan näiden kokemusten kanssa täysin yksin. Jaettuani ikäviä kokemuksiani ja avattuani hieman selviytymiskeinoja muille, alkoi selvitä että monelle ystävä- ja tuttavapiirissäni on käynyt ihan samalla tavoin.

Mitä enemmän käsittelin ylikuntoa, sitä enemmän aloin huomata siihen ajavia ajatusmalleja.

Irti liikuntasuorituksesta

Liikunta on monelle pakollinen suoritus, yli vedettävä viiva tehtävälistalla. Monelle yhä edelleen vain hikinen puurtaminen ja “kunnon treenipoltteen aikaansaaminen” lasketaan liikunnaksi.

Liikunnan ei aina tarvitse olla hikistä, eikä sen tarvitse tuottaa myöskään kipua tehotakseen. Liika suorittaminen ja pelkkä eteenpäin puskeminen vie liikunnasta ilon. Ilon puuttuminen taas alkaa pikku hiljaa nakertaa motivaatiota. Jos tähän yhdistelmään lisää vielä suorituskeskeisen luonteen, ollaan jo hyvää matkaa menossa kohti mahdollista ylikuntoa.

Kehon kuunteleminen jää pahasti suorittamisen alle, kun treenistä pitää saada kunnon tuntuma irti. Kunnon tuntuma taas karkaa yhä kauemmas, kun keho tottuu rääkkiin eikä vastaa enää kovaan treeniin kehityksellä. Palautumisen ja levon laiminlyönti näkyykin siinä, että harjoittelu ei tuo enää tulosta, vaan se väsyttää ja pitkään jatkuessaan uuvuttaa täysin.

Minulla on sinulle uutisia: liikunnan ei tarvitse olla pelkästään rankkaa ja hikistä puurtamista.

Ajattelen niin, että jos kokemuksistani ja selviytymiskeinoistani on hyötyä edes yhdelle lukijalleni, olen saavuttanut henkilökohtaisen tavoitteeni: tehdä liikkumisesta jälleen kivaa!

Tuosta tavoitteesta on muotoutunut myös Zenanan missio.

Tämän vuoksi lähestynkin liikkumista ja sen tuomaa hyvää oloa monesta eri tulokulmasta: terveyden ja painonhallinnan lisäksi myös rentoutumisen ja mielenhallinnan keinoin.

Tervetuloa joukkoon!

… ja tietenkin tervetuloa tutustumaan Zenanaan myös livenä

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Käyntiosoitteemme on:
Liikuntastudio Zenana
Tarmontie 5, Hollola


Etsitkö yhteistyökumppania?

Blogiyhteistyö on upea tapa saada oma tuote tai palvelu esiin. Yhteistyön avulla tavoitat kohderyhmäsi tehokkaasti, jolloin et kuluta markkinointiin budjetoimiasi euroja turhaan, vaan tuotteesi löytää juuri oikeat ihmiset.

Ne asiakkaat, jotka ehkä eivät juuri nyt ole kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi, muistavat palata sen pariin, kun heille oikea aika on tullut. Tämän vuoksi minulle on ehdottoman tärkeää olla palautteissani rehellinen ja tästä olen myös saanut kiitosta!

Blogiyhteistyön avulla:

  • tavoitat oman kohderyhmäsi tehokkaasti
  • saat aitoa käyttäjäkokemusta ilman, että sinun tarvitsee itse lähteä liikkeelle
  • olen rehellinen palautteessani, sillä luotettavuus on minulle prioriteetti

Olen kiinnostunut

  • urheiluvaatteista ja -kengistä
  • treenivälineistä
  • palvelukokemuksista
  • vaikuttamisesta sosiaalisessa mediassa

En ole kiinnostunut:

  • lisäravinteista
  • omia arvojani vastaan ristiriidassa olevista tuotteista tai palveluista
  • ostetuista mainoksista ilman omaa kokemusta