fbpx
Zenana

Uusia alkuja

jooga, mudra, lootus, nainen istuu matolla

Jaa kaverillekin

Uuden alussa jälleen

Tässä postauksessa pääset tutustumaan hieman liikuntastudion pintaa syvemmälle. Kirjoittaessani tätä postausta, on kuukausi vaihtunut juuri helmikuuksi. Kuluvan vuoden tammikuu on ollut meillä Zenanassa todella vilkas ja jumppaajat ovat löytäneet entistäkin useammin tiensä Keskikankaantielle.

Upeaa!

Vuoden alku on hyvien lupausten täyttämisen aikaa. Ryhmäliikunnassa tämän huomaa siitä, että hikisillä ja tehokkailla tunneilla on runsaasti kysyntää ja jumppaajat ovat liikkeellä sankoin joukoin. Tunnit ovatkin olleet täynnä jopa niin, että osa on joutunut jännittämään ihan viime tippaan saakka, mahtuvatko tunnille. Toistaiseksi kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, ja sopu on antanut sijaa kaikille liikkujille.

Olen kuitenkin vain ihminen ja käytössäni on aikaa vain 24 tuntia yhden vuorokauden aikana. Olen huomannut, että hajottamalla huomio liian moneen suuntaan ei saa yhtäkään tehtävää tehtyä hyvin. Räiskintätekniikalla tulee tehtyä “aika hyvää” työtä moneen suuntaan ja näennäisesti tehtyä lukumääräisesti runsas määrä asioita valmiiksi. “Aika hyvä” tulos on riittävä silloin, kun tiedostaa asian. Silloin hyväksyy sen että kaikki asiat tulee hoidetuksi, mutta työn tulos ei ole ihan sitä mitä toivoisi. Korostan sanaa hyväksyä, koska aika moni elää juuri tällä tyylillä ja itsekin teen juuri nyt näin. Mikäli “aika hyvä” on tietoinen valinta, hyväksyy samalla sen että mahdollisuuksia olisi kyllä parempaankin, mutta juuri tällä hetkellä siihen ei ole rahkeita.

Kasvu

On olemassa myös toinen tapa toimia. Sen sijaan, että hajottaisi huomiotaan kaikkeen hieman, voi keskittää aikansa, energiansa ja resurssit ylipäänsä valitsemaansa suuntaan. Tämä vaatii tietoista valintaa siitä, minkä kokee tärkeäksi ja “wörtiksi”. Kolikon toisella puolella puolestaan, mikä on juuri tällä hetkellä sellaista, jonka voi asettaa vähemmälle huomiolle tai jopa laskea kokonaan irti.  Kasvun paikka, siis!

Tästä voit kuunnella Saku Tuomisen ajatuksia priorisoinnista.

Blogin kirjoittaminen on ollut minulle tärkeä tapa ilmaista asioita, joita näen ja kuulen ympärilläni. Siitä on tullut kanava, johon voin tuulettaa kaiken sen, mitä arjen keskellä jää sanomatta ääneen. Kirjoittamisen avulla pääsen myös jäsentämään omia ajatuksiani, kuten esimerkiksi juuri tässä postauksessa. Tällä hetkellä, helmikuussa 2020, lukijoita on ollut piirun alle 90 000, joten en ole yksin ajatusteni kanssa ja tästä kiitos kuuluu sinulle, lukijani! Tuntuu mukavalta tavoittaa ihmisiä, sillä maailmaan mahtuu tänäkin päivänä paljon puhetta, tekstiä ja ajatuksia. Omalta osaltani haluan lisätä hyvää ja positiivista tällä tavalla, vaikka päinvastaisella tavalla tavoittaisikin mitä todennäköisimmin suurempia lukemia. 

Uuden edessä

Nyt eteen on tullut hetki, jolloin olisi mahdollista huitaista leveällä siveltimellä vähän sinnepäin tai suunnata voimavarat uutta kohti. Valitsen tänään jälkimmäisen tavan: aion ottaa vastaan seuraavan projektin, josta on tosin vain pieni aavistus näkyvissä. Samalla jää blogi hetkeksi tauolle, jotta saan aikaan “ihan okei” tuloksen sijaan parhaan mahdollisen näillä taidoilla ja voimavaroilla toteutettuna. Pääset lukemaan projektista ja sen lopputuloksesta, kun sille avautuu uudelleen aikaa.

/Elina

(2) Kommentit

  1. says:

    Onnea matkaan Elina 🙂

  2. says:

    Kiitos, Unknown! 🙂

Vastaa