fbpx
aloita tästä Ryhmäliikunta Zenana

Ryhmäliikunnasta on moneksi

“Minun pitäisi ensin kohottaa kuntoani, ennenkuin voin osallistua tunneille.” 

“Tarvitsenko jumppien lisäksi kuntosalia jos haluan kehittää kuntotasoani?” 

“Jumppaaminen on naisille, ei sellainen sovi miehille!”

“Jos haluan polttaa mahdollisimman paljon kaloreita, mille tunnille kannattaa osallistua?”

Vaikka tänä päivänä puhutaan ryhmäliikunnasta, puhekielessä jumppaaminen istuu varmasti vielä pitkään. Ryhmäliikunta on ainakin omasta mielestäni kuvaavampi nimi sille, millaista palvelua studiollamme tarjoamme. Mukaan sopii sekä miehet että naiset, aktiiviliikkujat ja sohvaperunat. Salin ovet ovat avoinna siis kaikille niille, jotka kokevat ryhmässä liikkumisen olevan motivoivaa yksin ahertamisen sijaan. Ryhmäliikunta on helppo tapa aloittaa, kun ensin ottaa selvää, mitä liikkumisellaan haluaa tavoitella.

Tämä postaus auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen tunnin juuri sinun tavoitettasi tukemaan.

Lue lisää: Tuntisisällöt

Ryhmäliikuntasalille tullaan edelleen ensimmäistä kertaa hieman arastellen varsinkin, jos tauko on venähtänyt viikkojen tai kuukausien mittaiseksi tai jopa pidemmäksikin aikaa. Vielä katsahdus aikatauluun jossa vilisee outoja tuntinimikkeitä ja kirjainyhdistelmiä: TotalBody, Zumba, Yin, RVP, FasciaMethod.. mikä näistä nyt sitten on se juuri minulle sopiva tunti ja mitä tunnilla oikein tehdään? Kuinka usein kannattaa käydä, että saavutan tavoitteeni?

Hyvä uutinen meille sosiaalisille ihmisille on se, että kuntoa kohottaakseen ei tarvitse mennä salille. Ryhmäliikuntatunnit riittävät mainiosti lihasvoiman ja -kestävyyden sekä aerobisen kunnon kehittämiseen ja ylläpitoon. Tärkeintä on löytää tietenkin ne motivoivimmat ja iloa tuottavimmat tunnit. Monipuolisuuteen kannattaa kuitenkin kiinnittää, mikäli haluaa motivaation säilyvän ja kuormituksen pysyvän muutenkin vaihtelevana.

Ryhmäliikunta-aikataulu

Aikataulusta voi poimia itselleen ja omia tavoitteita parhaiten tukevan yhdistelmän ryhmäliikuntatunteja. Täältä pääset näkemään myös ajan tasalla olevan varausjärjestelmämme.

Lihasvoimaa kehittäviä tunteja ovat mm. Pumppi sekä jossain määrin myös Kuntonyrkkeily, joka täräyttää kireät ja heikot ylävartalon lihakset hereille. Lihasvoimatreeniä kannattaa sisällyttää viikkoon 1-2 kertaa, näin pidät yllä vilkasta aineenvaihduntaa ja muokkaat lihaksia.

Paljon energiaa kuluttavia, hikisiä ja lihaskestävyyttä kehittäviä tunteja ovat mm. Zumba/Dance, Spin, StepBody, RVP ja TotalBody sekä Tabata -treeni. Nämä tunnit sopivat loistavasti myös aloittelijalle, energiaa kuluu rutkasti ja mikä parasta: varsinkin tiukat, intervallityyppiset treenit vaikuttavat vielä pitkään varsinaisen herjoituksen loppumisen jälkeen.

Kehon liikkuvuutta, elastisuutta ja toiminnallista lihaskuntoa kehittävät mm. Barre Move, Core, FasciaMethod ja joogat. Edellä mainituista jooga ja kehittää myös kehon ja mielen yhteyttä sekä toimii kehoa huoltavana ja palauttavana harjoitteluna. Näitä toiminnallisia tunteja kannattaa sisällyttää omaan harjoitteluun monipuolisuuden ja uusien ärsykkeiden tarjoamiseen keholle.

Liikkuvuustreenin avulla kehon tukilihakset heräävät, likkuvuus paranee ja treeni menee paremmin perille myös mm. kuntosalilla tai lenkkeillessä.

Jäykät hartiat? Testaa tätä puolen tunnin treeniä

Kehonhuollon kategoriasta löytyy Kehonhuolto-nimikkeen lisäksi FasciaMethod, joka on toiminnallista ja dynaamista, liikkuvuutta lisäävää harjoittelua. Kehonhuolto on ehdoton yksipuolista työtä (mm. istumatyötä) tekevälle ja treenaajalle, joka haluaa nopeuttaa harjoittelusta palautumista. Toisin sanoen tämän kategorian tunnit sopivat käytäänössä kaikille.

Kehon ja mielen tunneilla huollat kehoa joko hyvin rauhallisesti Yinjoogalla tai virtaavammin Flowlla tai Astangalla. Kehon lisäksi kiittää myös levollinen mieli. Silloin tällöin aikatauluumme putkahtaa myös Saunajooga! Kehon ja mielen tunnit eivät tähtää fyysiseen suoritukseen vaan harjoitus kehittää kehon ja mielen yhteyttä, kehotietoisuutta ja stressinhallintaa.

Jooga on ikivanha harjoittelumenetelmä joka on parhaimmillaan koko elämän mullistava, jokapäiväinen tapa. Se, millainen jooga on juuri sinun tarpeisiisi sopiva selviää kokeilemalla ja kysymällä neuvoa: olemme kaikki erilaisia, erilaisine tarpeinemme ja näkemyksinemme.

Tavoite

Jotta ryhmäliikuntaharrastuksesta saisi kaiken hyödyn irti, kannattaa aloittaa tavoitteen asettamisesta. Tästä olenkin kirjoittanut postauksen, jonka voit lukea tästä

Autamme mielellämme tavoitteen asettamisessa, voit kysyä vastaanotosta tai ohjaajiltamme. Ohjaajamme tuntevat monipuolisen harjoittelun tuomat hyödyt ja voivat suositella sinulle sopivia tapoja liikkua.

#pysyvästikesäkuntoon
Nähdään studiolla!

/Elina

Mitä pidit artikkelista?

Rating: 1 out of 5.

Samantapaisia artikkeleja