Vuonna 2021

Tänään on 30.6.2022, melko lailla päivälleen vuosi takaperin vedettiin viimeinen “Greased Lightning” Keskikankaantieltä. Sen jälkeen pakkasimme kimpsut ja kampsut ja muutimme lähemmäs Pulla-Poikien risteystä, Tarmontie 5:een

Tuo kilometrin matka on ollut meille ratkaisevan tärkeä, sillä yhä useampi on löytänyt tiensä Zenanaan. Silloin hirvitti, nyt voimme olla varmoja, että päätös oli oikea.

Muutto ja muutos vuonna 2021

Maailma on ympärillämme muuttunut, todennäköisesti pysyvästi. Tämän tajuaminen kesti noin kaksi vuotta. Välillä on ollut kausia, jolloin toivo paluusta entiseen normaaliin on ollut lähellä, mutta joka kerralla putosimme karulla tavalla maanpinnalle.

Sulkuja on ollut yhteensä neljä, joista ensimmäisen toteutimme vapaaehtoisesti. Yhteensä neljä sulkua, joista kolme viranomaismääräyksellä. Viimeisimmän sulun aikana ei ollut enää myöskään valmista kompensaatomallia, jota olisimme voineet hyödyntää.

Sopeutuminen vallitseviin olosuhteisiin on ainoa tapa luotsata yritystä oikeaan suuntaan.

Myös yrittäjän arki muuttui

Pandemiakriisi on useimmilla jo omalta kohdalta ohitse ja osittain ehkä unohtunutkin, mutta yrityksissä jälkiä tullaan korjaamaan vielä pitkään. Sulut ovat aiheuttaneet todellista vahinkoa ja laittaneet yrittäjät sietokyvyn koetukselle henkisesti, taloudellisesti ja Zenanassa myös fyysisesti.

Kaikesta huolimatta me olemme tehneet työtämme uskoen siihen, että juuri meidän palvelullemme on edelleen kysyntää.

Totuuden nimissä, emme ole säästelleet vaivojamme ja välillä se saattaa näkyäkin, mutta haluan myös taputtaa meitä molempia olalle: olemme löytäneet itsestämme voimavaroja, joiden olemassaolosta emme edes tienneet.

Toimimme siis yhdessä yhtiökumppanini Laura Raision kanssa paitsi täällä Zenanan yrityksen taustalla, myös ruohonjuuritasolla ryhmäliikuntaohjaajina, personal trainereina, hierojina ja ravitsemusvalmentajina.

Mitä Zenanassa ikinä tapahtuukaan, on se meidän käsialaamme. Me myös vastaamme henkilökohtaisesti kaikesta siitä, mitä yrityksessä päätetään. Vaikka ihan kaikki päätökset eivät ole olleet kovin helppoja, on ne kuitenkin viimeiseen saakka harkittuja.

Näin voimme seistä 100% päätöstemme takana.

Tapaat meitä päivittäin työn touhussa ihan kasvotusten ja saamamme palautteen mukaan meitä on helppoa lähestyä. Meillä on myös aktiivinen ote viestintään, vaikkapa nyt esimerkiksi säännöllisesti päivittyvät kotisivut, sähköpostilista ja sosiaalisen median tilit. Näihin kanaviin meille tulee yhteydenottoja, mikäli jostain syystä meitä ei ole tavannut hetkeen kasvotusten.

Zenanan tavoite

Me teemme työtämme ylpeyttä tuntien ja iloisena siitä, että vuosien työ on kaikesta karusta todellisuudesta huolimatta kantanut meidät tähän päivään saakka. Olemme liioittelematta tehneet lujasti ja tavoitteellisesti työtä, jonka hedelmistä pääset nauttimaan tämän seudun parhaimpien, ammattimaisimpien ja laadukkaimpien ryhmäliikuntatuntien muodossa.

Tavoitteemme ei ole muuttunut, mutta toimintaympäristömme ja koko toimialamme on muuttunut ilmeisen peruuttamattomalla tavalla. Zenana ei ole ainoa liikuntastudio tai kuntosali, joka on ottanut kovan kolhun koronan vuoksi. Koko liikunnan toimiala on joutunut lähes sietämättömään tilanteeseen, jossa kuumimpana sesonkiaikana on meihin kohdistettu erittäin rajut koronan rajoitustoimenpiteet jo toisena vuonna perättäin.

Nämä rajoitukset ovat koskeneet yksityisen sektorin lisäksi myös julkista sektoria ja järjestöjä. Parhaiten hoidetut yritykset tai julkisin varoin ylläpidettävät toimijat ovat selvinneet, loput ovat tipahtaneet kyydistä kahden vuoden aikana.

Karu fakta on, että liikunta-alalle ei tulla rikastumaan, vaan meistä jokainen tekee työtä täydellä sydämellään ja monet meistä yksityisyrittäjistä ovat myös laittaneet kaikki omat taloudelliset resurssit ja vähän lainatutkin kiinni yritykseen.

Syksy 2022

Keväällä ilmoitimme hinnastossamme olevien kertakorttien poistuvan. Tähän päätökseen on johtanut kaikki tässä artikkelissa kerrotut syyt. Ei ole olemassa yhtä ainoaa syytä, olemattomimpana vieläpä rahanahneus.

Alkusyksystä 2022 pyörsimme tämän päätöksen. Lue>>

Lopuksi

Me olemme edelleen ne samat Elina ja Laura, kuin ennen hinnastonmuutostakin! Toivomme, että olette jo oppineet tuntemaan meidät ihmisinä: periksiantamattomina ja tinkimättöminä kuormajuhtina, kekseliäinä ja yritteliäinä, mutta ehdottoman aitoina ja rehellisinä.

Ei pakkositouttajina tai rahanahneina huijareina.

Ymmärrämme täysin, että muutos on aina hieman pelottavaa. Me omistajat vastaamme joka ikisestä päätöksestämme sinulle henkilökohtaisesti. Me kuuntelemme sinun huolesi ja epäilysi.

Olemme samalla vastuussa siitä, että Zenana kulkee edelleen pystypäin ja tuottaa tämän seudun laadukkainta, ammattimaisinta ja yksinkertaisesti parasta ryhmäliikuntaa.

Sinulle.

Tehdäänkö syksystä 2022 se, jona päätit tehdä myös itsellesi hyvää? Lue lisää>>

Tai liity suoraan Zenanan Kanta-asiakkaaksi>>

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit