fbpx
Yrittäjyys

Hyvää Yrittäjän päivää 5.9.

Yrittäjänpäivää vietetään tänään 5.9. Tämä on kuudes kerta, kun päivä osuu omalle kohdalle yrittäjänä.

Huraa! Aika reflektoida, mikä on kantanut nämä vuodet. Hulluus vai rohkeus?

Näen yrittäjyyden rakennuksena tai talona, muoto, materiaalit ja käyttötarkoitus muodostavat yrityksen. Hyvin rakennettu talo kestää aikaa ja katastrofejakin.

Perusta

Yrittäminen on ennen kaikkea uskomista itseen, omiin kykyihin ja liikeideaan. Usko kantaa vaikeina aikoina, kun mikään ei mene niinkuin on suunnitellut.

Usko kantaa myös silloin, kun mokataan nolosti tai kun itse valtiojohto antaa täysin poikkeuksellisen käskyn rajoittaa elinkeinonvapautta.

Pidän uskoa kaiken yrittämisen perustana. Mikäli usko loppuu, ei yrittämiselle ole enää edellytyksiä.

Laita sinäkin kädet ristiin, sillä ilman uskoa ei ole olemassa (pien)yrityksiä. Ilman yrityksiä ei synny uusia työpaikkoja ja ilman työpaikkoja emme pystyisi pitämään huolta yhteiskunnastamme sellaisena kuin sen olemme tottuneet näkemään.

Kadehtijat tehköön perässä, paremmin tai painukoon kuuseen.

Yrittäjällä on usein matikka nelonen ja uskonto kymppi

Kim Väisänen (yrittäjä, startup-sijoittaja, sarjaepäonnistuja, tietokirjailija, hallitusamatööri)

Tiilet ja laasti

Yrittäminen on omien taitojen hyötykäyttöä ja niiden kehittämistä. Taidot ovat yrityksen tiilet, jotka tekevät yrityksen seinistä yksilöllisen ja muodoltaan sellaisen kuin sen liikeidea on.

Tiiliä pitää olla enemmän kuin yksi, muuten yritys jää hataraksi.

Yrittäminen on myös tietynlaista nöyryyttä; on osattava avata silmänsä omille kehityskohteilleen mutta myös suljettava korvansa kritiikille, joka annetaan “hyvänä neuvona” tai joka lannistaa ennemminkin kuin kannustaa.

Nöyryys ja joustavuus ovatkin yrittäjyyden kulmakiviä, joiden avulla selviydytään kun alkaa tuulla lujaa!

Yrittämisen laasti on luovuutta, sillä yrittäjälle ei ole välttämättä olemassa valmiita ratkaisuja. Joskus ratkaisuja joutuu etsimään kaukaa tai peräti ihan puhtaasti arvaamalla, mikä saattaisi olla paras tapa toimia.

Luovuus yhdistää tiilet toisiinsa ja sitoo ne ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Katto

Yrittäminen on parhaimmillaan ja pahimmillaan riskinottoa. Katon muodostaakin resurssit: kassavirran ja liikevaihdon lisäksi myös henkiset resurssit. Jaksaminen. Omien voimavarojen vaaliminen.

Toisille katto tulee vastaan jo ensimmäisessä kerroksessa, toiset rakentavat pilvenpiirtäjän. Olipa katto missä korkeudessa hyvänsä, sen merkitys on hyvä tiedostaa.

Luottamus siihen, että lopulta kaikki järjestyy on ollut itselläkin koetuksella monta kertaa. Synkimpinä hetkinä muistan Saku Tuomista, jonka kirja “Kaikki on hyvin” opastaa pitämään jalat lujasti maassa, vaikka pää olisikin pilvissä. Lue lisää>>

Kaikki on hyvin, vaikka lopputulos ei olisikaan odotetunlainen

Saku Tuominen

Avaimet

Yritys olisi hyvin yksinäinen ilman sielua, eli sen sisällä olevaa porukkaa.

Se olet sinä, asiakkaamme.

Mihin oveen sinun avaimesi sopivat?

Tänään ja huomenna

Yrittäminen on suurimmalta osin inspiroivaa, mukavaa ja hauskaakin. Olen vastuussa itselleni ja voin järjestää työt haluamallani tavalla. Parhaimmillaan yrittäminen on tätä ihan joka päivä, myös huomenna.

Hyvää Yrittäjänpäivää!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja
Kirjoittajasta

Elina

Olen Elina Laine, kahden liikunta- ja hyvinvointiyrityksen omistaja, liikunnan moniottelija ja boheemi keijukainen.

Jatka lukemista

%d bloggaajaa tykkää tästä: