fbpx
Ryhmäliikunta Zenana

Zenanan kevät

Ryhmäliikuntastudion kulisseissa tapahtuu noin kolmesti vuodessa sähinää. Aikataulun loihtiminen on aina yhtä mukavaa, jännittävää, haikeaa ja välillä hirmuisen turhauttavaa.

Luomisen tuskaa ja ihanuutta

Mukavaa on se, että kun edessä on valkoinen paperi, on kaikki mahdollista. Samalla se on jännittävää: onkohan tämän päivän tuntikokoonpano se kaikkein, toimiiko tällainen yhdistelmä, entä kuka ohjaaja tähän olisi se nappivalinta?

Haikeaa on se, että joudumme välillä myöntämään, että ohjaajillamme on elämää myös studion ulkopuolella ja välillä joudumme antamaan tilaa jollekin muulle. Turhauttavaa taas on se, että päivässä on niin vähän tunteja, että vaikka haluaisimme saada kaiken hyvän, toimivan, inspiroivan ja liikuttavan aikatauluumme, ne eivät aivan kaikki löydä tilaa.

Näillä fiiliksillä kasasimme kevään aikataulun kahteen toimipisteeseemme: Hollolaan ja Kärkölään.  Koska olemme pienyritys, meidän aikataulumme ei katkea heti marraskuun loppuun, vaan paahdamme täysillä jouluun saakka, sitten huilimme hieman. Täysi vauhti on päällä jälleen 6.1. lähtien, jatkuen aina 15.5. saakka.

Meillä on ollut syksyn aikana käynnissä rekrytointi ja se on kantanut hedelmää. Tästä pääset lukemaan lisää myöhemmin. Olemme jatkuvasti silmät avoinna ja etsimme sopivia tiimiläisiä. Haukansilmämme saattaa joskus kuitenkin ohittaa loistavan ja juuri Hollolaan sopivan ohjaajan. Siksi tarvitsemme apuja tällaisen valmiin tai hiomattoman timantin etsimisessä. Ethän siis edelleenkään epäröi kertoa meille, mikäli tunnet tällaisen tai olet sellainen itse!

Uusia tunteja Kärkölään

Kärkölän aikatauluun tulee kevään myötä lisää tunteja. Osa tunneista onkin vanhoja tuttuja, kuten esim. Spin ja LavisⓇ. Näiden tuttujen ja turvallisten tuntien lisäksi haluamme tarjota myös uutta ja mielenkiintoista ryhmäliikuntaa.

FasciaMethod on liikkuvuus- ja liikehallintaharjoittelua sekä täsmävenyttelyä kireille lihasryhmille. FasciaMethod eli FaMe on kehonhuoltomenetelmä, joka sopii kaikille, jotka haluavat voida paremmin. Sen näkökulma on kuntouttava, eli voit osallistua tunnille olitpa sitten huippu-urheilija tai esim. tuki-ja liikuntaelinvaivoista kärsivä.

ZumbaⓇ taas ei ehkä kaipaa esittelyä. Tunnille voi osallistua, vaikka ei ymmärtäisi lationrytmeistä nuottiakaan! Tunti rakennetaan kokonaan musiikin ympärille ja kun opit vääntämään suoritusnappulan hieman pienemmälle, osaat myös 100% varmuudella Zumbata. Zumbassa mennään eikä meinata, ei opetella askeleita vii-kuu-see-kahe, vaan annetaan musiikin viedä. Jokaiselle löytyy oma tyyli!

BarreMove on yhdistelmä baletista tuttuja liikkeitä, toiminnallista harjoittelua ja joogaa kiedottuna tiiviiksi harjoitukseksi. Jos haluat balettitanssijalle ominaisen ryhdin, parempaa liikkuvuutta ja tasapainoa, BarreMove on juuri sinun juttusi. Tunnilla soi siistiä ja nykyaikaista musiikkia ja suorittaminen suorastaan loistaa poissaolollaan.

Joogaa on ollut Zenana Kärkölässä jo syksyn ajan. Laura on tutustuttanut meidät joogaamisen tielle ja nyt lisäämmekin tuntivalikoimaan myös Yinjoogan. Yinjooga eroaa Joogaflowsta siinä, että se on hyvin hidastempoista ja paikalleenpysähtyvää joogaa. Asentoihin laskeudutaan vilttien, vöiden ja tyynyjen tukemana ja tuntuma on hyvin miellyttävä. Yinjoogaan voi osallistua lähes kuka tahansa ja sen avulla kehität rauhoittumisen ja pysähtymisen taitoa.

Lauantaisin Mia on luvannut tiivistää ja vahvistaa keskivartalon lihaksia. Core on yhdistelmä yksinkertaista askellusta ja keskivartalon lihaksia aktivoivasta lihaskunnosta. Core on yksinäänkin tehokas harjoitus,  mutta yhdistettynä Spinuun saat varmasti koko kehoa muokkaavan kokonaisuuden.

Rating: 1 out of 5.

Samantapaisia artikkeleja