fbpx
Zenana

Zenanan tarinan jatko-osa

Ryhmäliikuntaohjaajan tarinani alkoi 90-luvun alkupuolella, jolloin kävin Aerodikkareilla aerodikkaamassa (kiitos Sari Kukkeenmäki, olet ollut ensimmäinen ja yksi harvoista idoleistani tällä alalla!). Muutettuani opiskelujen perässä Sodankylään, oli aika lähellä ettei jumppainnostukseni loppunut ennenkuin pääsin kunnolla alkuun. Uudella paikkakunnalla ei tiedetty jumpista vielä silloin, vaikka kuntosali Polar Gym kyllä löytyi Jäämerentien kupeesta.

No limits!

Koska kaupallista jumppaa ei ollut tarjolla ja koulullani oli sopivasti juhlasali, näyttämö ja kasettisoitin, niin.. jonkunhan se oli aloitettava. Nousin jalat täristen lavalle, painoin “play” -nappulaa ja siitä se marssiminen sitten lähti 2Unlimitedin tahtiin. Kiitän kaikkia osallistujia kärsivällisyydestä! 

Koska kaupallista jumppaa ei ollut tarjolla ja koululla oli sopivasti juhlasali, näyttämö ja kasettisoitin, niin.. jonkunhan se oli aloitettava

Myöhemmin, opiskellessani Rovaniemellä, pystyin jo myymään taitojani luokkakaverilleni Marjo Heteelle, jota aluksi sijaistin Naisvoimistelijoiden jumpassa torstai-iltaisin opintojen jälkeen. Marjon tunti siirtyi sittemmin vakituisesti minulle ja silloin sain ensimmäisen kerran ohjaamisesta myös palkkaa.

Kylmästä lämpimään

Muutettuani Helsinkiin huomasin, että opintotuella eläminen oli kovin kituliasta ilman työntekoa. Kipaisin paikalliselle salille kysymässä tuurauksia ja löytyihän niitä: viihdyin Motivus Oy:ssä kokonaiset neljä vuotta joista osa täysipäiväisenä jumppaohjaajana ja tuotekehittelijänä. Terveisiä siis Jari Kotkansalolle! Motivus on ollut kaiken osaamiseni, innostukseni ja monien hyvien ystävien alkukoti, muistelen tätä aikaa lämmöllä ja vähän haikeana, sillä korona taisi olla viimeinen isku tälle kotimaiselle kuntosaliketjulle.

Elixia Alexiumin pikkustudio ja Yoga Fire and Soul -kuvaukset

Tapasin Marjon myöhemmin kun hän etsi ohjaajia Norjasta Suomeen tulevaan, täysin uudenlaiseen konseptiin, kuntosaliketju Friskiin. Ketjuajattelu oli Suomessa vielä vuosituhannen vaihteessa kovin uusi ja hyppäys perinteisestä kuntosalista ulkomaiseen saliketjuun oli harkinnan arvoinen paikka. Kiitos siis Marjo Hede, että ajattelit minua!

Norjalaisesta Friskistä kasvoikin muutamassa vuodessa valtava, koko Pohjoismaaat kattava kuntosaliketju SATS Elixia, jossa viihdyin työntekijänä reilun 15 vuoden ajan. Työhöni kuului ryhmäliikunnan ohjaamisen lisäksi myös mm. ryhmäliikunnan laadunvalvonta, ohjaajien coaching, Yoga Fire&Soul sekä Fitness Fusion -tuotteiden tekeminen ja uusien ryhmäliikuntaohjaajien kouluttaminen näihin tuotteita ohjaamaan monikansallisessa yhteistyössä.

Lämpimät kiitokset Inka Haselle, jonka lahjomaton katse huomasi vahvuuteni silloinkin kun itse niitä peittelin ja vähättelin.

Välillä työ vei myös lehteen haastateltavaksi ja televisioon. Arkistoista voi kaivaa esiin mm. tämän Elixir-ohjelman pätkän, jossa juontajat Heidi Suomi, Viivi Avellan ja Johanna Muhonen testaavat Fitness Fusion -ohjelmaa.

Koko tämän ohjaajauran ajan mielessäni on kypsynyt ajatus omasta studiosta. Millainen se olisi, millaista tarjontaa siellä olisi ja keitä siellä tulisi olemaan minun kanssani? Ketkä innostuisivat samoista asioista kuin minä ja miten osaisin vastata tarpeisiin jotka ovat jo olemassa, mutta myös herätellä uusia tapoja liikkua? Missä tämä oma paikka sijaitsisi? Näitä asioita kun pyörittelee mielessään, alkaa silmät myös avautua mahdollisuuksille.

Zenana käveli suoraan silmieni eteen Mari Sarikan ja Mia Paalasen muodossa.

Zenana Elina Laine ryhmäliikunta Elixia
Welcome onboard!

Hyppäys oli jälleen edessä!
/Elina

Samantapaisia artikkeleja