Asiakaskyselyn tulokset: “Totuuden hetki”

Järjestyksessä neljäs Zenanan asiakaskysely toteutettiin alkusyksystä 2020. Aikaisemmista vuosista poiketen lähetimme Zenanan sähköpostilistalle liittyneille linkin kyselyyn.

Aikaisempina vuosinahan olemme avanneet linkin kyselyyn julkiseksi kaikille somekanavillemme, nyt oli aika tehdä tähän muutos.

Sähköpostilistallemmehan saa liittyä kaikki, jotka ovat kiinnostuneet treenaamisesta ja palautumisesta.

Pääset mukaan Sisäpiiriin täältä

Asiakaskysely toimitettiin linkkinä ylläolevalle sähköpostilistalle liittyneille ja halutessaan saattoi myös jättää yhteystietonsa arvontaa varten. Myös tänä vuonna halusimme kuitenkin mahdollistaa vastaamisen anonyymisti, tätä mahdollisuutta käytettiin myös hyödyksi.

Asiakastyytyväisyys on aina ollut meille Zenanalaisille yksi tärkeimmistä tavoitteista. Mielestämme kaiken toiminnan kuuluu perustua sille, mikä toimii asiakkaalle parhaiten.

Me myös vastaanotamme positiivista palautetta hyvästä asiakaspalvelusta sekä asiakkaidemme kuuntelemisesta. Asiakaskysely paljasti, että halumme olla yksi hieno osa asiakkaidemme arkea näkyy myös ulospäin!

“Kiitos asiakkaiden aidosta kuuntelusta ja kohtaamisesta, spinningpyöristä, hyvästä ilmapiiristä!”

Keitä Zenanassa käy?

Zenana avasi ovensa Hollolan puolella lokakuussa 2015 sekä Kärkölässä syyskuussa 2019. Asiakaskuntamme on kotoisin näin ollen Hollolan, Kärkölän, Orimattilan ja jopa Padasjoen alueelta.

Viimeisimmän vuoden aikana on myös Lahtelaisten osuus asiakaskunnastamme ollut nousussa.

Lahden raja sijaitseekin 200m päässä Zenanasta ja monet käyvätkin meillä joko kauppareissun yhteydessä tai työmatkalla. Mikäli siis törmäät paikallisessa marketissa hehkuvakasvoisiin, hymyileviin ihmisiin, he saattavat hyvinkin olla tulossa Zenanasta.

(…) tunneilta lähtee kuin uutena ihmisenä!

Miksi siis lähteä Lahteen, kun Hollolan teillä ei ole ruuhkaa, meiltä löytyy ilmaiset parkkipaikat suoraan pihalla, meille on rekrytoitu siisteimmät ohjaajat ja kanssasi treenaa mukavimmat asiakkaat?

Zenanan hintataso

Ryhmäliikuntastudion johdon puolella kannattavuus on se yksi asia, johon palataan aina säännöllisin väliajoin. Kannattavuus on suoraan verrannollinen yrityksen menestymismahdollisuuksiin ja koemme vahvasti, että olemme vastuussa paitsi asiakkaillemme, myös työntekijöillemme tehdä liiketoimintaa vastuullisesti, pitkäjänteisesti ja kannattavasti.

Voimassa olevan hinnaston löydät täältä

Asiakkaille meidän sitoutumisemme kannattavuuteen näkyy kiinteänä hinnastona sekä aikataulun pysyvyytenä. Ryhmäliikunta-aikataulu julkaistaan kolmesti vuodessa ja sitoudumme siihen lujasti, mutta pidätämme mahdollisuuden hioa sitä paremmaksi, mikäli huomaamme jotain olevan pielessä.

Tästä esimerkkinä Kärkölän asiakkaiden toive siitä, että Pumppitunti palaisi jälleen aikatauluun, toteutetaan heti viikosta 38 alkaen. Toivomme hurjaa ryntäystä tälle toivotulle tunnille!

Koska Zenana ei pysty yksityisenä liikeyrityksenä kilpailemaan voittoa tuottamattomien järjestöjen kanssa hinnalla, on meidän aidosti panostettava siihen, mitä hyötyä asiakas saa maksamallaan kortilla.

Meidän täytyy toisin sanoen tehdä parhaamme joka ikinen päivä, joka ikinen tunti.

Zenanan hinnoitteluun liittyy myös riski, joka konkretisoitui hyvin ikävällä tavalla kevään poikkeusolojen astuttua voimaan. Me yrittäjät vietimme maalis-huhtikuulla monta valvottua yötä miettien, miten yritys luotsataan kriisin yli liikevaihdon romahdettua käytännössä olemattomiin.

Me emme myöskään väitä, etteikö Koronaviruksen synnyttämä pelko olisi vaikuttanut meihin. Jäimmehän kirjaimellisesti ensin tyhjenevään, sitten täysin tyhjään studioon ihmettelemään, mitä on tapahtunut ja mitä ensi viikolla, huomenna ja seuraavan tunnin aikana tulee tapahtumaan.

Korona-ajan aiheuttamaa vahinkoa tulemme korjaamaan vielä pitkään ja henkisen selviytymistilan aiheuttamaa väsymystä voi olla välillä hyvin vaikeaa peittää. Olemmehan ihmisiä.

Meillä on kuitenkin vahva usko siihen, että Zenanalla on edelleen hyvin rakennettu palvelu käsissään ja asiakkaidemme luottamus puolellamme. Me olemme edelleen olemassa, lisäämässä hyvinvointia, henkistä ja fyysistä vastustuskykyä sekä yhteisöllisyyttä.

Asiakaskysely paljasti, että lähes kaikkien vastanneiden mielestä Zenanan hintataso on sopiva. Meillä ei siis ole ollut eikä ole odotettavaissakaan superalea kerran kuukaudessa.

Syksyn aikataulu, optimismin loppukoe

Varsinaisessa aikataulussamme on tällä hetkellä Hollolan 31 ja Kärkölän 8 viikkotuntia. Tiedustelimme kyselyssä aikataulun toimivuutta ja hieman yllättäen lähes kaikki vastaajat olivat aikatauluumme tyytyväisiä, olosuhteet huomioiden.

Mitä sitten rahalla saa vastineeksi? Aikataulumme on ollut aina vetonaula, se yksi ja konkreettisin asia, mitä myymme. Syksyn aikataulun suunnittelu pandemian aiheuttamien rajoitusten keskellä oli oikea optimismin loppukoe: meistä ei alkukesällä vielä kukaan tiennyt, mitä syksy tuo tullessaan.

Itse asiassa nyt, kun syksy on täällä, emme edelleenkään taida olla tässä asiassa viisaampia.

Tästä syystä toimimme kuten ennekin, eli mahdollisimman normaalisti, kunnes toisin määrätään. Rajoituksista ja niiden riittävyydestä sataakin mielipiteitä sekä puolesta että vastaan.

Terveys on meillekin tärkeää, mutta pandemian kanssa on jotenkin elettävä ja luovittava.

Emme olleet kuitenkaan ainoat, jotka saivat kritiikkiä:

“Nuorison sanoin: hyvin te vedätte!! Olette kuunnelleet aina asiakkaita hyvin ja toteuttaneet toiveemme spinningpyörien saavuttua takaisin; ei varmasti ollut halpa investointi. Nyt heitänkin krittiikkiä asiakkaille: käykää ja kokeilkaa spinningiä, jotta tunti säilyisi, se on mukavaa! Olemme toivoneet pyöriä ja ne me saimme ISO KIITOS!
Minä en lue aamuisin Etlaria, vaan Zenanan sivuja.”

Spinningpyörät saapuivat Zenanaan paria päivää ennenkuin maahamme julistettiin poikkeusolot. Nyt kaikki siis polkemaan parhaimpia pyöriä, jotka markkinoilta löysimme!

“Teen kolmivuorotyötä, joten aikataulunne sopii elämääni mainiosti. Voin tulla ennen iltavuoroa tunnille heti aamusta, tai vaikka suoraan aamuvuorosta tai myöhemmin illalla. Tuntien monipuolisuus on myös kiva juttu.”

Kyllä. Me panostamme monipuolisuuteen, mikä näkyy myös todella vahvasti vastauksissa.

“Hyviä tunteja peräkkäin.. valinnan vaikeus. Kaikkiin ei vaan jaksa osallistua, vaikka halua olis.”

“Monipuolinen tuntivalikoima. Hyvät ohjaajat. RVP-tuntia toivoisin aamulle.”

Aivan! Aamutunneille mahtuisi kyllä enemmänkin porukkaa, nyt niillä käy vain kourallinen jumppaajia. Ruuhkaa ei varmasti ole ja hinnatkin ovat päivisin (06:00-16:55) edullisemmat. Aamu-RVP ystäville on myös pian odotettavissa hyviä uutisia, jääthän kuulolle.

..kun suunnittelu ei mene ihan aina putkeen

Aikataulun tekemisessä olemme myös tehneet mokia. Otamme aina hienoisen riskin muuttaessamme jonkin tunnin alkamisajankohtaa tai viikonpäivää. Näin on käynyt mm. FasciaMethodin kanssa

“Yöfamen” sijaan/lisäksi kaipaan todella paljon ko. tuntia aikaisemmaksi. Nykyinen ajankohta on omaan aikatauluuni aivan liian myöhäinen ja tämä tunti tekisi todella hyvää kaiken “pumppaamisen” lisäksi. Viime talven ajankohta oli erinomainen.”

Myönnämme. Emme ehkä ajatelleet tätä asiaa aivan loppuun saakka muuttaessamme FaMen tiistaihin klo 20:00, eli “yöfameksi”. Meistä alkaakin tuntua siltä, että vuorokaudessa on aivan liian vähän tunteja klo 17 ja 20 välillä.

Onlinetunnit saivat myös osakseen huomiota

Aikataulun astuttua voimaan, olemme vähentäneet selvästi Zenana Onlineen tuotettua materiaalia. Toivomme vielä hieman kärsivällisyyttä, kaikki jo aikaisemmin kuvatut materiaalit on edelleen käytettävissäsi kotitreenissä.

Immateriaalioikeuksin suojattu musiikki tosin mykistetään osassa tallenteita Facebookin ja YouTuben toimesta. Lisämateriaalin kuvaaminen jo pyörivien studiotuntien lisäksi on meille haastavaa.

Olemme kuitenkin hyvin tietoisia siitä, että meiltä toivotaan enemmän Online-tuotantoa.

Kokeile kotona heti!

“Huomioikaa pandemiatilanne terveys edellä: järjestäkää online/nettitunteja, esim. striimaamalla tunteja ja huolehtimalla turvavälien toteutumisesta THL:n ohjeistuksen mukaisesti (…) Kun on 20+1 henkeä salissa, ei ole mahdollista pitää turvallista väliä. Lisäksi eteinen on ahdas. Näiden asioiden huomioiminen lisää laatua!”

Meille terveys ja turvallisuus menevät monen muun asian edelle. Tällä hetkellä suositukset ovat: hyvä yskimishygienia, käsien peseminen sekä turvavälit. Mikäli turvavälejä ei voida pitää, suositellaan maskin pitämistä.

On totta, että olemme rajanneet asiakasmäärän normaalista 30:stä 20:een (spin-tunneilla kapasiteetti on 50% eli 15 asiakaspaikkaa!).

Eteisessämme on ahdasta. Pyrimme kuitenkin ohjaamaan asiakasvirtaa niin, että sisään tullaan yhdestä ja ulos mennään toisesta ovesta.

Tunnit ovat 45 minuutin mittaisia, jotta sali ehtii tyhjentyä edellisistä asiakkaista ja tuulettua tuntien välillä. Noudatamme tiukennettuna viranomaisten kokoontumisrajoituksia sisätiloissa.

Meille ei tulla pandemia-ajan ulkopuolellakaan sairaana tai puolikuntoisena treenaamaan, toisin kuin esim. ruokakaupassa. Meillä on käsidesiä sisääntulossa ja ulko-ovella.

Olemme aidosti huolissamme asiakkaidemme lisäksi myös työntekijöidemme sekä omasta ja läheistemme terveydestä. Huolen takana on kuitenkin myös halu puolustaa hyvinvointia ja lisätä sekä henkistä että fyysistä vastustuskykyä.

Totuuden hetki: missä olemme onnistuneet?

Olemme kirjoittaneet ylös kaikkien nähtäville se, mitä tavoittelemme: olla ammattimaisin, laadukkain ja yksinkertaisesti paras ryhmäliikuntapalvelujen tuottaja tällä seudulla. Koska mielestämme nämä palautteet ovat olleet kaikkein antoisinta ja sisältörikkainta antia, laitamme tähän muutaman. Asiakaskysely innoitti kirjoittamaan avoimia palautteita lähes kaikilta vastaajilta. Kiitämme joka ikisestä!

“Hyvin on onnistuttu! Ihana tulla! Ihanat tunnit! Paljon hyviä tunteja! Tila voisi olla suurempi, esim. Pumpissa on aina paljon porukkaa”

“Zenanassa on kiva ja helppo käydä, kun siellä ei tarvitse miettiä miltä näytän, miten jaksan tunneilla jne. Lämmin ja ystävällinen ilmapiiri. Ohjaajat on mukavia ja ammattitaitoisia.”

Selvästi tarkkaan harkitut palautteet sykähdyttävät aivan erityisen paljon:

“Zenana on onnistunut tavoitteessaan erinomaisesti. Olen kuluttanut elämästäni aikamoisen määrän tunteja erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla välillä jopa kyllästymiseen asti. Rehellisyyden nimissä en saa motivoitua itseäni kovinkaan helposti ns. perinteisille tunneille (pump, rvp jne.).

Zenanan tarjonta on kuitenkin huikea ja olen löytänyt uusia tunteja, joille tulen aina innoissani ja lähden pois hyvillä mielin. (…) Tuntien vaikutus arkeen ja työhön on merkittävä. Olen saanut hurjasti ajateltavaa ja väitän oppineeni jotain uutta elämästä ja elämisestä.”

Sydäntä lämmittävää! Asiakaskysely on myös loistava paikka kertoa, missä myös itse tuntee onnistuneensa

“Teille on matala kynnys tulla. Koululiikunta-ajoista jäi todella ikävät muistot enkä ole koskaan oikein pitänyt liikunnasta. Olin tosi hermostuntu aloittaessani ryhmäliikunnat uudelleen monen vuoden tauon jälkeen, mutta Zenanassa olen kuitenkin löytänyt liikunnan ilon uudelleen ja huomannut, miten positiivinen vaikutus tällä on ollut jaksamiseeni.

Ilmapiiri on kannustava ja on ollut ilo ymmärtää, että kaikki aloittavat joltakin tasolta ja että on turha vertailla omaa suoritusta muihin, koska harjoitteita löytyy kaiken kuntoisille. On mahtavaa, että annetaan samoista liikkeistä eri vaihtoehtoja, joita voi soveltaa omaan kuntoon sopivaksi. Ohjaajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja kannustavia. En keksi mitään negatiivista palautetta. “

Avoimia palautteita tuli niin paljon, että kaikki niistä ei millään mahdu tähän postaukseen. Olemme kiitollisia joka ikisestä palautteesta!

Ohjaajille on välitetty viesti eteenpäin hyvin tehdystä työstä. Me yrityksen johdossa otamme kehityskohdat tarkempaan syyniin ja hyvät palautteet sydämeen, josta kaivamme ne esiin huonoina päivinä, kun tuntuu tahmaiselta.

Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden kesken arvoimme 2kpl 20 kerran kortteja. Lämpimät onnittelut Eijalle ja Miialle vielä tätäkin kautta!

Asiakaskysely jälleen ensi vuonna
/Elina

Samankaltaiset artikkelit