Kirjahylly

Kirjahylly on linkkilista, joka sopii sinulle, joka etsit sopivaa luettavaa hyvinvoinnin, liikkumisen ja palautumisen teemoista.

Kirjahylly sisältää vain kuunneltuja tai luettuja kirjoja.

Ole hyvä ja nauti!

Ajattele kuin munkki; Jay Shetty
Jay Shettystä piti tulla munkki, mutta hänestä tuli sosiaalinen vaikuttaja ja elämäntapaguru. Shetty hyödyntää Intiassa opiskelemaansa vedalaista viisautta ja tiivistää munkkien opetukset käytännön neuvoiksi. Kirjan harjoitukset auttavat kohentamaan keskittymiskykyä ja itsekuria, alentamaan stressiä ja parantamaan ihmissuhteita.
Irrottaudu negatiivisista ajatuksista ja tottumuksista, löydä piilevät kykysi ja saavuta sisäinen rauha.

Just breathe; Dan Brule
Big meeting jitters? Anxiety over a test or taxes? What if you could control your outcomes and change results simply by regarding your breath?

Faktojen maailma; Hans Rosling
Tämä kirja on omalla kohdallani ollut kategoriassa ennen Faktojen maailman lukemista ja aika sen jälkeen. Lämmin suositus kaikille, joita ahdistaa ilmastonmuutokseen, terveyteen ja hyvinvointiin ylipäänsä liityvät teemat.
Kaikki tämä on maailmassa oikeastaan paljon, paljon paremmin!

Impulssi; Riku Aalto, Paula Immo, Markku Hyttinen
Impulssi-menetelmän helposti toteutettavat ohjeet tuovat positiivisia muutoksia jo viikkojen ja kuukausien aikajänteellä. Saat työkalut, joiden avulla voit säädellä stressin ja palautumisen välistä suhdetta. Tämä on tie energisempään, elinvoimaisempaan, suorituskykyisempään ja onnellisempaan elämään.

Läsnäolon voima; Eckhart Tolle
Kirja lupaa paljon: voit vapautua mielesi kahleista ja sen aikaansaamista ongelmista tässä ja nyt. Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi – sisäisen rauhan, voiman ja eheyden. Löydät elämäniloa täynnä olevan hiljaisuuden, jossa kärsimys, kiire ja murhe lakkaavat. Elämäsi muuttuu.
Lämmin lukusuositus kiireiselle, stressaantuneelle nykyihmiselle.

Löydä liikunnan ilo: Susanne Valkeakari ja Petteri Korkala
Oletko harkinnut liikunnan aloittamista tai alkanutkin jo liikkua, mutta lopettanut sen – jälleen kerran? Tämä kirja opettaa tunnistamaan oman luontaisen liikkujatyylin. Itsetuntemuksen avulla motivaatio vahvistuu kuin itsestään ja liikunnasta tulee säännöllinen ja pysyvä osa elämää.

Kaikki on hyvin; Saku Tuominen
On helppo sanoa, että huomisen maailma on epävarma ja sen kanssa pitää oppia elämään. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kaikenlaista tapahtuu kaikille koko ajan, hyvää ja huonoa. Monesti maailma tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja haasteet kohtuuttomilta. Miten tämän keskellä kykenee säilyttämään mielenrauhan ja jopa kukoistamaan?

Karhuryhmä; Heidi Holmavuo, Harri Gustafsberg
Millainen merkitys on tilannetajulla ja paineensietokyvyllä tiukoissa tilanteissa?

Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan; Mark Manson
Kirpeä vastalääke elämäntaitomössön-sössön-hössötykselle – se on polku jaloon taitoon olla välittämättä hittojakaan silloin, kun p*skaa sataa niskaan. Kaikki ihmiset eivät voi olla edes oman elämänsä supersankareita, vaan meidän pitää hyväksyä puutteemme ja rajoituksemme.

Psykologinen palautuminen; Anniina Virtanen
Tutkimukseeen perustuvaa tietoa palautumisen edistämisestä, mukana konkreettisia esimerkkejä ja pohdittavaa lukijalle.

Sanojen supervoima; Martti Vaalahti
Tarinankerronnan avulla voit valjastaa sanasi ja vaikuttaa voimallisemmin. Kirja on mielenkiintoinen, mutta ei kovin helppo sulateltava. Itse taidan joutua lukemaan sitä uudemmankin kerran, jotta sen sanoma avautuu uudelleen ja eri tavoin.

Voittamisen anatomia; Aki Hintsa
Olitpa sitten Mika Häkkinen, Lewis Hamilton tai ihan vain sinä, matka kohti todellista menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?

Väkevä elämä; Joni Jaakkola
Viisaampi mieli, vahvempi keho. Miten terveyttä ja suorituskykyä kehitetään tasapainoisesti? Miten laimeasta tiivistetään väkevä elämä?

Lyhyet

Ahdistuksen vähentäminen; Hidasta elämää
Kun olo on levoton, voit kuunnella Sanna Wikströmin ohjaamaa lempeää, rauhoittavaa ja ahdistuksen kokemusta helpottavaa meditaatiota. Kesto 20 min.