Asiakaskyselyn satoa

Järjestimme yhteistyössä Liikunnanohjaajaopiskelujen loppusuoralla olevan Elina Vaittisen kanssa asiakastyytyväisyyskyselyn liittyen hänen opinnäytetyöhönsä.

Kyselyssä kartoitimme asiakkaiden tyytyväisyyttä uuden yrittäjän aikaansaannoksiin ja sen pohjalta tullaan laatimaan suunnitelma Zenanan tulevaisuutta silmällä pitäen.

Kysely oli jaettu useampaan osaan: asiakkaan perustiedot, liittymisajankohta, tilojen siisteys ja viihtyvyys, ryhmäliikunta-aikataulu, hintataso ja ohjaajat. Tilaa jätettiin myös avoimille vastauksille joita tulikin runsaasti!

Opinnäytetyö valmistuu joulukuuhun mennessä joten sen voi lukea kokonaisuudessaan vielä Theseuksesta. Kyselyyn osallistui kaikkiaan 101 vastaajaa, joten Zenanan pieni koko huomioon ottaen osallistumisprosentti oli oikein hyvä.

Lue lisää: Elina Vaittisen opinnäytetyö Theseuksessa

Studiomme yhteisöllisyys tuli esiin monen vastaajan kohdalla: hyvää yhteishenkeä pidettiin arvossa ja ystävyyssuhteita on meillä muodostunut. Tämä ei kuitenkaan tunnu sulkeneen uusia asiakkaita ulkopuolelle vaan myös uudet asiakkaat ovat laittaneet merkille ystävällisen ja lämminhenkisen ilmapiirimme.

Ryhmäliikuntaohjaajia kiiteltiin mm. ammattitaidosta, yksilöllisyydestä, iloisuudesta, tsemppaavuudesta ja ennen kaikkea siitä, että jokaiselle löytyy omantyylinen tuntinsa.

Ryhmäliikunta-aikataulu

Ryhmäliikunta-aikatauluun oltin päääosin tyytyväisiä, lähinnä monipuolisuutta ja tuoreutta kiiteltiin. Myös kehityskohteita tuli esiin tässä enemmän kuin muissa osioissa, se kertonee siitä että ryhmäliikunta-aikataulu on kaikkein tärkein osa studion vetovoimaa.

Monipuolisuuden kääntöpuolena mainittakoon esim. se, että joogan koettiin syrjäyttäneen monet hikitunnit verrattuna kevään lukujärjestykseen ja aikaisempiin omistajiin. Alla kuvat ennen ja jälkeen omistajanvaihdoksen:

Keväällä tunteja on ollut 26, nyt syksyllä 32. Värikäs kuva kertoo harmaiden eli Kehon ja Mielen tunteja tosiaan olevan enemmän kuin aikaisemmin mutta niiden sijoittelu on esim. aamupäivisin ja myöhään illalla jolloin aikaisemmin ei ollut tunteja lainkaan.

Lisäksi vihreät tunnit eli Hikeä ja Vauhtia -tunnit ovat säilyttäneet paikkansa.

Syysaikataulu 1.9.2017 alkaen

Oranssit eli Toiminnallisuustunnit taas ovat lisääntyneet esim. Barre Moven myötä. Mukaan on tullut myös yksi sininen tunti eli Senioreille kohdennettu Niska-Selkätunti.

Värien tarkoitus on opastaa aikataulua katsovaa siinä, millaiselle tunnille hän on menossa ja onko odotettavissa tanssikuvioita vai paikallaanoloa, hikeä vai kehon ja mielen yhteyttä.

Hinnat

Hintatasoon oltiin valtaosin tyytyväisiä; hinta ja laatu tuntuvat kohdanneen. Vain muutama vastaaja oli sitä mieltä että hinnan pitäisi olla halvempi kuin Lahdessa, sillä Hollolassa ei ole mm. kuntosalia joka kuuluisi hintaan ja kulujen täytyy olla edullisemmat kuin keskustassa.

Ryhmäliikuntastudion kulut muodostuvat mm. vuokrasta, sähköstä, vedestä, Teosto ja Gramex-maksuista, vakuutuksista, Spotify Business -käytöstä, kalusteista, markkinoinnista, palkoista ja niiden sivukuluista jne.

Nämä ovat kiinteitä pääosin kuluja kaikki tyynni ja ainoastaan vuokran voidaan olettaa olevan Hollolassa pienempi kuin keskustassa.

Kaikki muut kulut ovat niitä, joihin ei voi juurikaan sijainnilla vaikuttaa.

Mihin Zenana on matkalla?

Zenana Hollolan tavoitteena on olla ammattimaisin ja laadukkain palveluntarjoaja näillä seuduilla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että meidän studiomme suojissa on sekä nykyisiä että tulevia liikunnan alan rautaisia ammattilaisia.

Me vanhemman koulukunnan ohjaajat olemme tottuneet ohjaamaan kaikkea stepistä pumppiin ja danceen, uuden polven ohjaajat kasvavat jo valmiiksi ammattimaisemmalle alalle jossa ei enää tarvitse osata kaikkea ollakseen hyvä ja ammattimainen ohjaaja.

Tähän ammattiin kasvetaan ja peruskoulutus on vain hyvä pohja sille mitä ryhmäliikunnan ammattilainen työssään tulee oppimaan. Pelkkä koulutus ei vielä takaa loistokkaita tunteja vaan siihen vaaditaan monta vedettyä tuntia ja reilu määrä mokia ja onnistumisia.

Yksi oppii vetämään tunnit rautaisella tahdilla, toinen jakaen hyvää fiilistä, kolmas taas ideoi seuraavat trendit. Meitä kaikkia tarvitaan ja monipuolisuudesta studiomme saikin ylivoimaisesti eniten positiivista palautetta!

Jatkotoimenpiteet

Studiomme osalta tilat koettiin lähes poikkeuksetta viihtyisiksi ja siisteiksi. Tästä kiitokset siistijöillemme! Ilmastoinnin osalta onkin jo tulossa parannusta kahden viikon päästä alkavan ilmastointiremontin muodossa. 6.11 alkaa viikon mittainen remontti jonka jälkeen toivottavasti helpottaa myös raskaimmilla Tabata- ja TotalBodytunneilla!

Tänä aikana aamupäivän tunteja ei pidetä ja illan tunneille voi tulla muutoksia lähinnä välineiden sijoittelun osalta.Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvottiin 3kpl 20 kerran kortteja.

Zumbaonnettaret arpoivat voittajiksi Tarja Ojalan, Samuli Kelon sekä Tarja Inkisen. Kaikille on mennyt tieto myös henkilökohtaisesti.

Paljon onnea vielä voittajille!

Keskustelu saa jatkua, olemme studiolla tavattavissa aina tuntien yhteydessä. Keskustelut ovatkin täällä johdon puolella ollut se voimavara, mikä vie eteenpäin ja valaa uskoa tulevaisuuteen kohti unelmia ja tavoitteita! 

Kiitos kaikille asiakaskyselyyn osallistujille ja nähdään taas tunneilla!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit