Miten löydän sopivan ryhmäliikuntatunnin?

Ryhmäliikuntastudiolla kuluva kausi on suunniteltu jo hyvissä ajoin. On mukavaa saada tietää etukäteen, mille tunneille sitä osallistuisikaan! Ohjaajien, tuntinimikkeiden ja asiakastoiveiden täyttäminen on yhtaikaa hauskaa ja haastavaa.

Tulevan kauden aikatauluun valmistautuminen aloitetaankin monta kuukautta ennen aikataulun alkua. Eikö sinustakin ole mukavaa, kun tiedät etukäteen korttia ostaessasi, mihin olet sitoutumassa?

Zenanan ryhmäliikunta

Meille monipuolinen tuntivalikoima on ylpeydenaihe ja siitä saammekin hyvää palautetta. Aikataulusta löydät tuttuja tuntinimiä, kuten Totalbody, Farkkupeppu, Pumppi, Zumba ja Spin. Ne ovat edelleen tuntivalikoimamme perusta ja niiden ympärille rakennetaankin muut tunnit ikäänkuin lisämausteeksi.

Nämä mausteet voivat hieman vaihdella, osa tulee kokeiluun ja jää aikatauluun toistaiseksi, osa taas hiipuu alkuinnostuksen jälkeen ja poistuu sitten aikanaan jättäen tilaa jollekin uudelle. Tämä on ryhmäliikunnassa ihan luonnollinen kiertokulku ja sinä asiakkaana olet avainasemassa palautteenannossa! Studiomme taustavoimilla on tarkka visio siitä, mikä on seuraava iso juttu ja mitä aikaisemmin ei ole kokeiltu.

Mistä nyt innostumme?

Tällä hetkellä isoja juttuja on kehonpainotreeni ja toiminnallinen harjoittelu. Toiminnallisuus on tutkitusti tehokkain ja tarkoituksenmukaisin tapa kohottaa kuntoa ja voimaa kehossa eristettyjen ja yhteen lihakseen tai lihasryhmään kohdistettujen harjoitteiden vastapainoksi.

Toiminnallisuus on siirtynyt hiljalleen myös liikkuvuusharjoittelun pariin ja nyt ollaankin tilanteessa, jossa voi olla haastavaa erottaa lihaskestävyys- ja liikkuvuusharjoittelu toisistaan.

Loistava esimerkki tällaisesta harjoittelusta on Barre Move, jossa kehon isot lihakset joutuvat töihin, hiki virtaa ja liikkuvuus paranee, kaikki yhdellä harjoituksella. Barre herättää myös nukkuvat pakaralihakset. Kokeile vaikka!

Vastapainoksi kehonpainoharjoittelulle löydät aikataulustamme Pumpin. Pumppitunnilla hyödynnetään levypainotankoa ja keskitytään yhden kappaleen aikana yhteen lihasryhmään.

Näin käydään läpi koko keho aloittaen suurista ja edeten pienempiin lihasryhmiin. Askelsarjaa ei tehdä lainkaan, vaan koko tunnin teho perustuu painojen nosteluun.

Tunnin aikana käydään huolella läpi koko keho tavoitteena lisätä lihaskestävyyttä.

Pumppi on loistava valinta sekä vasta-alkajalle että pidempään treenanneelle, sillä levypainotankoon voi lisätä painoja kerta kerralta lihasten herätessä toimintaan. Pitkään treenannut tarvitsee myös lihaksilleen vaihtelevaa rasitusta. Pumppi onkin suosittua sekä miesten että naisten keskuudessa juuri tehonsa ja yksinkertaisuutensa vuoksi.

Istumatyön vastapainoksi sopii mainiosti myös Combat. Combat -tunnilla harjoitellaan yksinkertaisia lyönti- ja potkuharjoitteita energisen musiikin tahdissa ja se soveltuu myös sinulle, joka ei olisikaan kamppailulajeja koskaan harrastanut.

Combat kehittää mm. ylävartalon ja lapojen alueen voimaa, silmä-käsikoordinaatiota sekä ketteryyttä. Tunnilla ei otella, joten tule ihmeessä kokeilemaan Combatin hyödyt ammattilaisen johdolla.

Kaiken tämän treenaamisen, huhkimisen ja hikoilun vastapainoksi tarjoamme myös sitä treeniä joka tuo mukanaan varsinaisen kehityksen. Ilman huoltavaa harjoittelua ja palauttelua lihasten ja verenkiertoelimistön kunnon kehitys tyssää ennen pitkää.

Kehitys tapahtuu levossa

Hollolassa ainoana palveluntarjoajana aikataulustamme löytyy myös FasciaMethod, joka on suomalaisten fysioterapeuttien, Viivi Kettukankaan ja Anne Purasen, kehittämä metodi. FaMe on normaalien studiotuntiemme hintainen.

FaMe on kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti jossa oman hengityksen tahdissa tehtävien liikkeiden tahdissa lisäämme kehon liikkuvuutta, liikehallintaa sekä pureudumme yleisimpiin lihaskireyksiin täsmävenyttelyn sekä pallohieronnan keinoin.

Tunti sopii kaikille, mutta erityisesti “jäykille”, sillä liikkeet ovat kokonaisvaltaisia ja ne tehdään kukin omien liikelaajuuksien mukaisesti. Kaiken liikkeen tavoitteena on löytää omalle keholle sopivat liikeradat ja toisaalta työstää heikkoja ja kireitä kohtia.

Kehonhuoltoa löytyy myös ihan Kehonhuollon tuntinimikkeellä, jolloin metodeja on käytössä useampia.

Kokeile seuraavaa testiä niin tiedät, onko treeni mennyt perille!

Pilates on menetelmä joka kehittää kehon syvien lihasten tukea, korjaa ryhtiä ja toimii erinomaisena palauttavana ja muuta harjoittelua tukevana tuntina. Pilateksen avulla saat harjoitteluusi voimaa, joka lähtee kehon keskustasta. Mikäli kärsit esim. selkävaivoista, on Pilates pehmeä ja turvallinen tapa opetella käyttämään lihaskorsetin tukea tarkoituksenmukaisella tavalla.

Jooga on hiljalleen löytänyt vakiintuneen asiakaskuntansa. Yinjooga on hyvin suosittua sen rauhallisuuden vuoksi. Tunnille on matala kynnys saapua, kun tietää, että tunnilta pois lähtiessä sekä keho että mieli on rauhallinen ja olo levännyt. Kynttilänvalossa joogaamisessa on taianomainen tunnelma.

Joogaflow on teeman mukaan etenevä, virtaava ja dynaaminen joogaharjoitus. Teemana voi olla vuodenaika, kehonosa tai peräti sisäelin 🙂 yhtä kaikki se sopii suurimmalle osalle ihmisistä rauhallisuutensa vuoksi. Mikäli sinulla on erityistarpeita, kuten selkävaivoja, on näistä hyvä kertoa ohjaajalle ennen tuntia.

Rocket vinyasa on tuulahdus Intiaa sovellettuna länsimaiselle keholle. Harjoittelumuotona se on fyysinen, mutta pinnan alla myös mieli tekee työtä: katseen kohdistamisen ja energialukkojen käytön opettelu lisäävät harjoitukseen syvyyttä, joka ei välttämättä avaudu ensimmäisellä kerralla. Tämän vuoksi kannattaa antaa itselleen aikaa tutustua tähän harjoitukseen. 

Rocketin hyödyt ovat kaikille saavutettavissa, sillä yksilöllistä kehoamme palvelevat asanat ovat muokattavissa jokaista kehoa kunnioittavalla tavalla. Muokkaamiseen tarvitaan mahdollisesti opettajan apua, joten älä epäröi kysyä neuvoa mieltäsi askarruttavassa asiassa.

Liikunnan ei tarvitse olla pakkopullaa, välttämätön suoritus, vaan se voi olla myös elämys. Tule meille kertomaan, kuinka hyvin onnistumme liikuttamaan sinua.

Ryhmäliikuntatunnit voivat olla varsinainen nimiviidakko. Tutustumalla selviää, mistä pidät eniten. hyvin suunniteltu on kuitenkin jo puoliksi tehty.

Samankaltaiset artikkelit