ryhmäliikunta

Siivitä suoritustasi tai sivele sieluasi musiikin voimalla

Musiikki on yllättävän tärkeässä asemassa ryhmäliikuntatunnilla. Se joko rytmittää kiltisti taustalla tahtia tai sitten se nostattaa fiilistä silloin, kun tarvitaan ekstratsemppiä, jotta jaksat kirittää toistot loppuun saakka.

Ryhmäliikuntaohjaaja on avoin ehdotuksille, mitä tulee hyvään ja ennen kaikkea liikuttavaan musiikkiin. Joitain toiveita olen itsekin jo toteuttanut pyynnöstä.

Fiilis nousee kattoon, kun oma lempimusa, sopivat lyriikat tai ihana melodia virtaa korvista jäseniin ja saa liikkeelle. Hyvä musiikki onkin ryhmäliikkujalle olennainen osa mieluisaa tuntikokemusta.

Uskon, että musiikista inspiroituminen on myös yksi niistä tekijöistä, joka erottaa meidät ryhmäliikkujat muista liikkujista.

Itsekin tunnustan käyväni musiikilla. Musiikkimakuni kulkee klassisesta ja jazzista heavymetallin kautta iskelmään, joten valitessani musiikkia ongelmaksi tulee lähinnä se, mitkä biisit jätetään listan ulkopuolelle.

Olen sitä mieltä, että lähes kaikkeen musiikkiin löytyy mukavaa tekemistä. Joskus olen pitänyt kokonaisia Coretunteja klassisen musiikin tahdissa. Todella haastavaa ja jännittävää!

Sovellukset ovat apulaisia vailla vertaa

Miten ihmeessä olenkaan aiemmin löytänyt sopivan vaihtelevaa musiikkia ilman suoratoistopalveluja? Nyt, kun luon soittolistan suoratoistopalvelun algoritmi antaa ehdotuksina samantyylistä musaa. Lisäksi musiikkikappaleita ei tarvitse vielä kuuntelu- ja suunnitteluvaiheessa ostaa käyttöön, vaan listaa voi kerätä, ideoida ja muutella vapaasti.

Ennen Spotify-palvelua tämä sama asia hoidettiin levyliikkeessä tai oikaistiin mutkat suoraksi ja käytettiin valmiiksi miksattua treenimusiikkia. Toimii toki edelleen myös niin.

Minulla onkin listoja kerättynä valmiiksi, mm.

– kyykkybiisit Pumppiin
– Joogaflow virtaavat biisit
– Yinjoogaan sopivaa, maagista tunnelmaa
– pehmeitä, akustisia biisejä venyttelyihin ja FasciaMethodiin

Korvat ovat siis auki koko ajan ja monesti hyvät ideat napataankin sattumalta. Tästäkin voi kiittää sovellusta, joka etsii ja löytää tuntemattomien biisien nimet.

Esimerkiksi Sisäpyöräilyyn sopii raskas musa todella hyvin, joten sitä on ollut silloin tällöin koko tunnin täydeltä. Osa asiakkaistamme rakastaa, osa vihaa sydämensä pohjasta, mutta kylmäksi tuskin jää kukaan. Ajattelepa vaikka dieselveturin tavoin rullaavaa Rammsteinia.

Danceen taas on kerätty soittolistaa vanhoista ja tutuista koreografioista. Ihania ehdotuksia kaikki! Tällä soittolistalla on jo poistuneita, tanssijalkaa liikuttavia kappaleita.

Voimabiisisi?

Musiikilla on ihan oikeasti vaikutusta aivojemme sähköiseen toimintaa. Musiikin kuunteleminen lievittää kipua ja sen avulla voi säädellä mielialaa. Lue lisää>> Ryhmäliikuntatunnilla musiikin voimaa hyödynnetään energiatasolla.

Me ohjaajat pyrimme auttamaan sinua siivittämään suoritustasi valitsemalla energistä, teräväsoundista ja vahvan dynaamista musiikkia. Hyvä biisi saa painot nousemaan, askelen kevenemään ja pusket viimeisetkin toistot maaliin saakka.

Rentoutumiseen ja energian tasoittamiseen käytämme ryhmäliikuntatunneilla taas hitaita, pehmeitä soundeja, haikeita ja kuultavia melodiakulkuja.

Behmin ääni on kuin luotu haikeisiin melodioihin

Onko sinulla olemassa biisiä, joka saa mielialasi muuttumaan heti ensi tahdeista? Jokin sellainen sanoitus, melodia tai rytmi, joka toimii kuin taikasauvan heilahdus, voimaannuttaa tai saa sinut ylittämään omat rajasi?

Repimään vaikka puut juurineen maasta?

En voi luvata kokonaista ihan tuntia voimabiisien ympärille, mutta mieluusti sisällytän sellaisen, kuten tämä “Uu Mama” tai mieleisesi siivittäjä siihen tiukimpaan rutistukseen.

Mikä on sinun voimabiisisi?
/Elina

Samankaltaiset artikkelit