Asiakaskyselyn tulokset: Risuja ja ruusuja Kärkölästä

Liikuntastudio Zenana on aloittanut Kärkölän Kuntosalin tiloissa syykuussa 2019. Olemme ehtineet toimia parin kuukauden ajan ryhmäliikunnan toimijana yhteistyössä Concept Finnrowing Oy:n kanssa. Yhteistyö tuli ajankohtaiseksi kuntosalin omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Sosiaalisessa mediassa palautetta onkin tullut mukavasti, mutta halusimme lähestyä asiakkaitamme vieläkin henkilökohtaisemmin: asiakaspalautekysely lähti kaikille asiakaskirjeemme tilanneille. Sähköpostin lisäksi julkaisimme linkin sosiaalisen median sivuillamme. 

Me Zenanalaiset vaalimme hyvää asiakassuhdetta ja tästä syystä olemme avoimia palautteelle. Kysely on järjestyksessä kolmas, aikaisempia postauksia pääsee lukemaan edelleen. 

Kyselyn purkua

Taustatietojen lisäksi olimme kiinnostuneita ryhmäliikuntatuntien sijoittelusta, tuntinimikkeistä ja siitä, mikä sinun mielestäsi on tärkeää hyvässä ryhmäliikuntatunnissa. 

Taustatietojen perusteella Zenana Kärkölässä käy monen ikäisiä treenaajia: ikähaarukka vaihteli alle 25 vuodesta yli 65 vuoteen ja kaikkeen sillä välillä. Se kertoo ensinnäkin siitä, että Kärköläläinen on kiinnostunut hyvinvoinnistaan! Toiseksi se kertoo meille, että meidän pitää hieman terävöittää sitä, mitä tunnit pitävät sisällään. Tässä nosto kyseisestä aiheesta:

“(…)Tosin tuntikuvauksia on ollut vaikea löytää, ja ainakin muutama viikko takaperin zenanan nettisivuilla oli kuvailtu vain osaa tunneista, ei kaikkia. Itselläni tämä on estänyt tunneille tuloa, koska en ole varma mitä tunti pitää sisällään.”

Ensimmäinen toimenpide onkin tehty, eli nyt tuntisisällöt kaikilta tunneilta löytyy Zenanan kotisivuilta.

Ryhmäliikuntatunneista oltiin poikkeuksetta sitä mieltä, että ne ovat ammattimaisesti koostettuja ja ohjaajat mieluisia. Tästä kiitokset ohjaajillemme Lauralle ja Mialle! Ammattilaisten ohjaamana tunnit ovat saaneet tällaisia fiiliksiä aikaan: 

“Hyvä tunti tarjonta ja hyvät ohjaajat.”

“Lauantaiaamun spinning on ihan loistava, toivottavasti tämä tunti pysyy samalla paikalla myös keväällä.”

“(…)Tuntien sisältö on hyvin mietitty ja viikon aikana saa koko kroppa liikuntaa.”

“Olen todella ollut kiitollinen kaikista tunneista, eli olette onnistuneet hienosti”

“Hyvin olette onnistuneet!”

“Ohjaus ja tunnit ovat erinomaisia! “

Tuntien sijoittelu on onnistunut kyselyn mukaan pääasiallisesti hyvin. Zenanan, kuten minkä tahansa muun ammattimaisesti toimivan liikuntastudion, aikataulu on asia numero 1. Aikataulu on se, minkä avulla voidaan luoda luottamuksellinen ja pitkäkestoinen suhde sinuun, asiakkaaseemme. 

Ryhmäliikunnassa vuosi on jaettu neljään eri kauteen: syksyyn, kevääseen sekä alku- ja loppukesään. Nämä kaudet on jaoteltu sesonkien mukaan. Sesonkiajat ovat alallamme poikkeuksetta lomien, kuten kesä ja Joulu, jälkeen. Ennakointi onkin ollut Zenanan vahvuus aina ja sen vuoksi voitkin piakkoin alkaa odotella kevään aikataulun ilmestymistä.

Saimme myös risuja

Aikataulun avulla viestimme sinulle siitä, mihin olet sitoutumassa. Me sitoudumme puolestamme tuottamaan palvelua sinulle aikataulun mukaisesti, emmekä koe tarvetta vaihdella tuntien paikkoja, sisältöjä ja alkamisajankohtia ainakaan oman mielemme mukaan.

Kävijämääräseurannan avulla pääsemme hyvin kiinni siihen, mikä on puolestaan kannattavaa ja mikä ei. Tämä vaatii luonnollisesti aikaa ja ehkä vähän kärsivällisyyttäkin. 

Pysyvyys oli kuitenkin se, mistä meitä haluttiin myös kritisoida. 

“Aika vähän valikoimaa”

“Tunnit ovat liian myöhään illalla ja tarjonta liian suppea, että pystyisi aidosti valitsemaan itselle sopivia tunteja, itselle sopivaan aikaan..Puhumattakaan, jos ei aina pääse juuri silloin, kun ne itselle sopivat tunnit ovat, ei ole, millä korvata.” 

Ymmärrämme, että sitoutumisen kääntöpuoli on se, että kaiki ajat eivät sovi millään kaikille. Tästä aiheesta päästäänkin kätevällä aasinsillalla hinnoitteluun.

Hinnastomme on kehittelyn alla

Zenanan hinnasto on määritelty ensisijaisesti kannattavuuteen tähdäten. Kannattavuus on yritystoiminnan elinehto. Ilman kannattavuutta yrittämisen edellytykset lakkaavat olemasta ja ennen pitkää yritys täytyy lopettaa kannattamattomana. Onko halvat hinnat ja siitä seuraava kannattamaton liiketoiminta siis kenenkään etu?

Lue lisää: Teetko myös oikeita töitä? 

Hinnasto on tällä hetkellä supistettu tarjonnan mukaan ja tällä hetkellä (lokakuu 2019) on myynnissä ainoastaan 10 kerran kortti. Kymppikortin etu on sinulle se, että voit käyttää sen mille tahansa tunnille ja se on voimassa 6kk. Koska tarjonnan pienuus on aiheuttanut joillekin vastaajille paljon pahaa mieltä, haluamme tehdä tässä asiassa myönnytyksen: 

10 kerran kortti on voimassa molemmissa toimipisteissämme, sekä Hollolassa että Kärkölässä toistaiseksi! Aikataulut löydät molempiin toimipisteisiin tämän blogin yläreunasta. 

Voit siis valita yhteensä 42 viikkotunnista itsellesi mieluisimman.

Toivottavasti tämä väliaikainen muutos saa aikaan sen, että loputkin uskaltautuvat tulla kokeilemaan ryhmäliikuntatuntejamme. Haluamme toimia reilusti ja ennen kaikkea kestävästi, käytä siis tilaisuus hyväksesi!

Muutoin hintoihin oltiin tyytyväisiä. Kysyessämme liukuasteikolla

0 = halpa

50 = sopiva

100 = kallis

saimme keskiarvoksi 55, eli hintamme ovat kaikkien vastaajien keskiarvon perusteella sopiva. 

Miten tavoitamme sinut?

Ryhmäliikunnan lisäksi me tuotamme liikkumiseen, palautumiseen ja syömiseen liittyvää sisältöä muutenkin. Tämän blogin lisäksi meidät löytää Facebokista, jossa ylivoimaisesti suurin osa asiakkaistamme haluaakin meitä tavata. Instagramissa on kaksikin eri tiliä @zenana_karkola sekä @karkolan

Sosiaalisen median kanavien lisäksi käytössämme on sähköposti, joka saattaa esikuulemalta vaikuttaa hieman vanhanaikaiselta. Viikkokirje tavoittaa kuitenkin niin suuren osan asiakkaistamme, että sen ilmestyminen tulee jatkumaan. Sisältö on pääasiassa treeniin, palautumiseen ja syömiseen liittyvää, mutta julkaisemme siellä myös mm. tämän kyselyn.

Koska inhoamme spämmiä/roskapostia yli kaiken ja koska GDPR, sinun tarvitsee antaa meille lupa viikkokirjeen lähettämiseen. 

Suosittelisitko ystävällesi huonoa ravintolaa?

Olemme huomanneet, että hyvinvointiala on pullollaan toimijoita, joiden seasta erottaudutaan parhaiten tekemällä työnsä ammattimaisella, laadukkaalla ja yksinkertaisesti parhaalla tavalla. Ei ole sattumaa, että juuri nämä kolme adjektiivia ovat toimintamme ydin. Nyt sinäkin tiedät, mitä voit meiltä odottaa. 

100% vastaajista voisi suositella Zenanaa myös ystävälleen.

Zenanassa ollaan täysin vakuuttuneita siitä, että myös pienellä paikkakunnalla tarvitaan ammattimaista, laadukasta ja yksinkertaisesti parasta ryhmäliikuntaa. Isojen kaupunkien keskustassa tällaisia paikkoja jo on ja se on kaikkien kannalta hieno asia. Pienten paikkakuntien, kuten Hollolan ja Kärkölän, asukkaat ovat meidän kokemuksemme mukaan mukavia, leppoisia ja heidän kanssaan on ihan erityisen kivaa tehdä työtä, joka on meidän sydämenasiamme.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvoimme myös 10 kerran kortin. Voittajalle on jo lähtenyt tieto henkilökohtaisesti, mutta haluamme vielä välittää lämpimät onnittelut Lennulle!


Kiitos myös kaikille kyselyyn vastanneille, moikataan kun tavataan!
/Elina

Oliko tämä artikkeli mielestäsi hyödyllinen?

Ensimmäistä kertaa Zenanassa? Käytä Tutustumispassia!

Samankaltaiset artikkelit