zenana kategoria zenana

Kirjoittajasta

Hei, olen Elina, tämän blogin kirjoittaja ja ylläpitäjä.

Kirjoittamiselle tuli tarve, kun muutin elämäni kerta heittämällä siirtymällä varsin turvallisesta työntekijän asemasta yksityisyrittäjäksi. Jo hieman aiemmin olin myös muuttanut Helsingistä Hollolaan, josta kirjoitinkin toista blogia.

Neljänkympin puolella taitaakin elämässä tapahtua asioita, joita voisi kutsua ystävällisellä nimellä “unelmien toteuttaminen”.

Minulla on ollut onni matkassa ja olen voinut toteuttaa ison osan unelmistani. Näiden seurauksena on avautunut myös sellaisia mahdollisuuksia, joita en olisi ikimaailmassa kuvitellut tulevan kohdalle.

Koen, että seuraamalla omaa, ainutlaatuista visiotani, olen ollut paitsi alttiina arvostelulle ja mokaamisenkin mahdollisuudet ovat kasvaneet roimasti, mutta samalla olen löytänyt varmuuden ja luottamuksen siihen, että osaan, pystyn ja kehtaan.

Zenanan liiketoiminnan ostaminen ja yrityksen johtaminen on ollut yksi näistä mahdollisuuksista, jotka ovat yksinkertaisesti vain odottaneet oikean hetken saapumista kohdalle.

Lähtökohdat

Liikunta on ollut elämässäni läsnä aina, muodossa tai toisessa. Yhteistä kaikelle liikkumiselle on ollut kuitenkin se, että liikkuminen on tapahtunut enimmäkseen kilpailukenttien ulkopuolella.

Oma motivaationi onkin ollut aika ajoin vaakalaudalla, kun en ole oikein löytänyt sitä “oikeaa lajia” tai sitä, mistä nauttisin ilman kilpailuhenkeä ja suorituspakkoa.

Tekemiseni lipsahtaa edelleen helposti suorittamisen puolelle, ellen erityisen tarkasti huomioi siitä kertovia varoitusmerkkejä.

Olen itse asiassa jopa hieman kärsinyt siitä, etten ole koskaan kehittynyt jossakin lajissa niin hyväksi, että voisin pärjätä kilpailemisessakin. Jälkeenpäin ajateltuna ei ole ihme, että ajauduin puolivahingossa ryhmäliikunnan ohjaajaksi 90-luvun alkupuolella.

Nyt huomaan, että silloin, Rovaniemen Naisvoimistelijoiden ohjaajana, torstai-iltaisin noin sadan innokkaan jumppaajan edestä, löysin pikku hiljaa oman tapani liikkua ja liikuttaa.

Liikkuminen siksi, että se yksinkertaisesti tuntui mukavalta ja sai minut hetkeksi unohtamaan arjen, oli mieluisaa ja sellaistahan liikunnan voisi toivoa olevankin!

Vierivän kiven salaisuus
Elixia Alexium ja Fitness Fusion -kuvaukset

Liike jatkuu

Nyt, kolmattakymmentä vuotta myöhemmin, olen palannut saman asian äärelle.

Näkökulma harjoitteluun on kuitenkin muuttunut: miten hyväksyä oman kehon muutokset, miten oppia elämään yksipuolisesta rasituksesta seuranneiden vammojen kanssa, miten saisin liikkumisen tuntumaan mielekkäältä vaikka keho vanhenee ja muuttuu?

Mikä on riittävästi, mikä on liikaa? Mikä palvelee arkea, mikä taas kuluttaa ja vie arjen pyörittämiseltä viimeisetkin voimat?

Kuulostaako tutulta?

Vierivän kiven salaisuus
“Zumba efekti”

Mikä on sinun liikkeellepaneva voimasi? Oletko löytänyt oman lajisi vai oletko, kuten minäkin, ikuinen etsijä ja kokeilija, valmiina etsimään uusia tapoja liikkua ja kehittää itseä ilman kilpailuun tähtäämistä?

Haluten ehkä vain lisää jotain mikä saa arjen sujumaan helpommin?

Ryhmäliikuntatunnit Zenanassa on suunnattu kaikille niille jotka haluavat että liikunta ei välttämättä ole koko elämä, vaan juuri se osa joka tuo lisää elinvoimaa jokaiseen päivään ja jaksamista arjen keskelle.

Tule tutustumaan ja kerro, miten sinun mielestäsi onnistumme Zenanassa tässä tavoitteessa.

Lämmöllä
Elina

Salamba sirsasana, päälleseisonta. Joogamatto kulki mukana ahkerasti reissatessani maailmalla. Tässä se on levitettynä Norjan Trondheimin tunturimaiseman eteen, hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevan allasosaston lattialle.

Samankaltaiset artikkelit