Kotitreeni Ryhmäliikunta

Pyöreämmät pakarat Barre Movella

Kiitos, kun jaat kavereille!

Baletin inspiroimalla treenillä voimaa ja sulavuutta

Olet varmasti jo huomannut, kuinka balettinomainen harjoittelu on tehnyt tuloaan ryhmäliikuntatunneille. Ei ole ihme, että baletinomaisella ryhmäliikunnalla on kova noste, onhan tanssijalla kuntoilun kannalta paljonkin tavoittelemisen arvoisia ominaisuuksia: vahvuus yhdistettynä liikkuvuuteen, upeaan vartalon hallintaan ja ryhtiin sekä keveään jja sulavaan liikkumiseen.

Kaikki edellä mainitut ovat ominaisuuksia, jotka ovat ihan tavallisen kuntoilijankin mahdollista saavuttaa.

Balettitanssijan olemus ja ryhti on pitkän harjoittelun ja yksityiskohtien hiomisen tulosta. Tanssitunnit koostuvat pitkälti samoja teemoja toistaen: tunti alkaa “barrelta” eli tangolta, jonka avulla tanssija työstää asentoaan, keskivartalon ja jalkojen voimaa ja linjauksia sekä nilkkatyöskentelyä. Barren jälkeen siirrytään keskilattialle kehittelemään samoja teemoja pidemmälle, nyt ilman barren tarjoamaa tukea. Näiden harjoitusten jälkeen tunti etenee ilmaisullisempaan suuntaan ja suurempiin liikkeisiin, piruetteihin ja pieniin tai suuriin hyppyihin: 

“saut de chat, changement, assemble..” 

eivätkö pelkät nimet kuulostakin kauniilta?

Barre Move -tunnilla hyödynnetään kahta ensimmäistä teemaa, niitä pieniä tekniikan yksityiskohtia jotka avaavat lonkkia hellästi omaan aukikiertoon, ojentavat nilkkoja kauniisti ja eriyttävät jalkojen pienten lihasten toimintaa. Keskivartalo saa uskomattoman paljon harjoitusta pelkästään asentoa ylläpitämällä ja tiivistää coren lihaksia. Hiki nousee pintaan, kun liikkeet tehdään pienillä tai hieman napakammilla hypyillä. 

En pointe. Barre-tunnilla tyydymme demi-pointe eli päkiöille nousuihin

Tutumpaa harjoitusta tuovat toiminnalliset lihasliikkeet, kuten askelkyykyt ja keskivartalon hallintaliikkeet sekä joogamaiset elementit tunnin loppupuolella.

Ihana hiki joka kerralla!

Barre Move -tunti ei ole ihan tavallinen ryhmäliikuntatunti. Se on upea ja voimaannuttava kokonaisuus jossa liikkeet yhdistetään tyylikkääseen musiikkiin pianon sijaan. Sinulla ei tarvitse olla hyvää koordinaatiokykyä eikä tunnilla tehdä vaikeita askelsarjoja. “Ihana hiki!” kuvailevat myös asiakkaamme.

Tervetuloa kokeilemaan Barrea sekä livenä että Zenana Onlinessa!
/Elina

Ensimmäinen kertasi Zenanassa? Tutustumispassilla pääset kokeilemaan!

Kiitos, kun jaat kavereille!