Asiakaskyselyn tulokset: rento, mukava Zenana

Tämä postaus on meidän blogimme mittakaavassa kohtalaisen pitkä, joten otahan mukava asento. Puretaan yhdessä Asiakastyytyväisyyskysely, joka tänä vuonna toteutettiin kahdessa osassa.

Tämä postaus käsittelee ensin Hollolan asiakkaiden kyselyn, mukana tietenkin myös Lahtelaisia ja Kärköläläisiä. Aikaisemman asiakaskyselyn pääset lukemaan täältä.

Pikkuinen liikuntastudiomme on ollut toiminnassa jo kolmatta syksyä. Koska toiminta, kuten mainittua, on melko pienimuotoista, olemme aika hyvin kärryillä asiakkaidemme mieltymyksistä ja kuuntelemme toiveita sekä palautetta pitkin vuotta.

Olemme hyvin ilahtuneita siitä, että meidät koetaan tämän luottamuksen arvoisiksi.

Suoran palautteen kuuleminen on aina hyvä asia, olipa palautteen ydin oikeastaan mikä tahansa. Parhaimmillaan kuulemme asiakkaiden onnistumisia sekä ruusuja liittyen tuottamaamme palveluun.

Nämä palautteet ovat niitä, joiden jälkeen voimme hetken tuntea iloa, tyytyväisyyttä ja taputtaa itseämme olkapäälle.

Hyvän palautteen lisäksi saamme toki myös parannusehdotuksia ja krittiikkiäkin. Tämäntyyppisten palautteiden perusteella teemmekin sitten päätöksiä, joilla on suurempia vaikutuksia.

Korjaavien toimenpiteiden parasta antia on se, että meillä pysyy täällä kulisseissa homma mielenkiintoisena ja fokus terävänä.

Me tavoittelemme asiakkaillemme ammattimaisinta, laadukkainta ja yksinkertaisesti parasta ryhmäliikuntaa

– Zenana

Nyt sinäkin tiedät tavoitteemme

..ja nyt Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksiin!

Hollolassa kolmannen kerran järjestetty kysely on saanut perinteisesti hyvin porukkaa liikkeelle. Nytkin vastauksia tuli liki 70, joista isoin osa yhteystietojen kanssa.

Muutama nimetönkin vastaaja mahtui joukkoon, mutta sen olemme halunneet sallia tänäkin vuonna.

Vastaajissa on edelleen leijonanosa Hollolalaisia, mutta Lahtelaisten treenaajien määrä on hienoisessa kasvussa. Olemme olleet hyvin tietoisia siitä, että Hollola on kauempana Lahtea kuin Lahti Hollolaa, ehkä tämä ajatusmalli onkin kaivannut pöyhimistä.

Toivotamme lahtelaisetkin lämpimästi tervetulleeksi tänne maalle, meillä on ehdottomasti vähemmän ruuhkaa, isommat ja maksuttomat parkkipaikat sekä rento, henkilökohtainen meininki.

Ryhmäliikunta-aikataulu

Ryhmäliikuntastudion vetonaula nro 1 on tietenkin ryhmäliikunta-aikataulu. Sen suunnitteleminen on aina yhtä jännittävää: kuinka saamme kaikki tunnit mahtumaan parhaimmille paikoille ja millaisia tunteja haluaisimme tällä kaudella tarjota.

Entä mitkä ovat ohjaajien mielestä hauskimmat, motivoivimmat ja juuri ne tunnit, jotka saavat sinutkin innostumaan?

Zenanan vahvuus on ollut jo perinteisesti se, että tarjoamme monipuolista ja kiinnostavaa ryhmäliikuntaa juuri meidän asiakkaillemme suunnattuna. Me emme kulje Uuden Seelannin ryhmäliikuntatuotteperheen perässä, vaan edelleen vaalimme taitoa suunnitella ja toteuttaa tunnit sinua ajatellen.

Muutaman asiakkaan kynästä, näin aikatauluamme kommentoidaan nyt:

“Tavoitteessa on onnistuttu hyvin. Kiinnostavuutta tuovat erityisesti tunnit, joita ei jokaiselta salilta löydy (esim. BarreMove & FasciaMethod). Ammattimaisuus ja laadukkuus näkyvät mielestäni siinä, kuinka ammattitaitoisia ja innostuneita tuntien ohjaajat ovat ja aina osataan esimerkiksi neuvoa jokin vaihtoehtoinen tapa toteuttaa liike. Toiminnassa näkyvät selvästi aito kiinnostus ja innostus ryhmäliikuntaan, hyvinvointiin ja asiakkaiden kohtaamiseen; toiminnasta ei jää liukuhihnamainen vaan laadukas ja ammattimainen mutta kuitenkin kaikki asiakkaat yksilöinä huomioiva tunne. Rakentavaan palautteeseen kuuluisi tietysti myös aina antaa joitain kehitysideoita, mutta nyt ei kyllä tule yhtään mieleen!”

Nimetön

Ohjaajat saavat osansa myös tässä palautteeessa:

“Tunnit ovat suosittuja, koska teillä on parhaat ohjaajat käytössänne! Hienoa!”

Nimetön

Studiomme sijainti teollisuusalueen keskellä on hieman syrjäinen ja ulkonäkökin on karuakin karumpi, kuten tässä mainitaan:

“Kommentti karusta pinnasta ja lämpimästä sydämestä on kyllä osuva. 🙂 Onhan rakennus aika kolkko ja syrjässä, mutta kivaksi on sisus saatu materialtaan. Pienellä “luksuksella” saa ihmeitä aikaan ja sehän voi olla juuri jotain muuta kuin halvin käsisaippua vessassa tai vaikka kurkulla maustettua makuvettä hanakannuun pukkarin nurkalle. Laadukkainta jos tavoittelee, niin tuntisisältöjen lisäksi laatu tulee näistä pienistä jutuistakin. Olen pitänyt ohjaajista, selvästi ammattitaitoista sakkia ja ryhmien pieni koko (ainakin päivällä!) on mahdollistanut henkilökohtaisemmankin palautteen. (…)”

Nimetön

Upeaa huomata, että palautteeseen on selvästi panostettu! Nostan tämän palautteen vielä erikseen, koska se on osuvuudessaan kuvaava. Terveisiä palautteen lähettäjälle, sinussa on selävsti ohjaaja-ainesta!

“En keksi mitään parannettavaa. Ainoa haaste on että itseäni kiinnostavat tunnit on samana iltana enkä jaksaa/ eikä edes kannata vetää neljää tuntia putkeen.”

Nimetön

On meillä oikeasti myös parannettavaakin. Suosituimmat tunnit ovatkin niin suosittuja, että jonopaikalla on harmittavaa odotella pääsyä tunnille. Tätä toivomme pystyvämme ratkomaan ihan aikataulusuunnittelun avulla. Haaste on todellinen pienen mittakaavan studiolla, siihen liittyy myös tämä toive:

“Mukavassa porukassa uskaltaa varmasti antaa myös vinkkivitosen kanssajumppaajille. Tunnit ovat pääasiassa 55min mittaisia, jolloin tunnin päätteeksi kaikki ehtisivät viedä välineet paikoilleen ennen kaikkea turvallisesti. Nyt seuraavan tunnin osallistujat tulevat kesken välineiden laiton sisään, jolloin päättyvän tunnin asiakkaalle jää tämä fiilis.”

Nimetön

Aika vaikeaa keksiä parannettavaa. Spinningiä olen jäänyt kaipaamaan.

Nimetön

Myös me kaipasimme spinningtunteja! Toiveesi on nyt kuultu ja IC palaa uusien pyörien myötä takaisin aikatauluun. Kuten seuraavista palautteista voi lukea, meidän isoin haasteemme taitaa olla se, että iltaan mahtuu vain rajattu määrä tunteja ja ihan kaikkea ei saa mahtumaan mukaan.

“Somekäyttäytyminen on mielestäni sujunut hyvin, ja näkyvyyttä palveluille on. Ihanat, viihtyisät tilat. On varmasti haastetta kasvattaa kävijäkuntaa niin, että tunneilla kävisi osallistujia tasaisesti. Tilojen koko on kuitenkin rajallinen. Jonopaikalla on harmittavaa odotella tietoa, pääseekö tunnille mukaan vai ei. Inspiroivat ohjaajat Zenanalla!”

Nimetön

“Jumppakaverit mukavia ; ainoa ( pieni ) ärsyttävä asia on tunnin vaihtuessa se, että uudet tulijat vyöryvät kirjaimellisesti poistujien päälle ,että alle on jäädä..ei kai oma paikka niin tärkeä ole! Tästä voisi muistutella.”

Nimetön

Miten olisi? Otetaanhan huomioon kanssatreenaajat myös tässä suhteessa? Kaikille löytyy paikka tunnilla, koska varausjärjestelmä 🙂

“Olette onnistuneet melko loistavasti. Jotta melko sana putoaisi pois, kiinnittäisin huomiota musiikin volyymiin ja tempoon. (…) Mielummin musiikkia, jossa ei tarvitse tempoa epänormaaliksi muuttaa. Kyllä musiikkia maailmassa piisaa, juuri oikealla tempoalla ja nopeudella ☺ “

Nimetön

Kiitos näistä! Koska teemme työtä persoonalla ja sydämellä, emme voi välttyä myöskään henkilökohtaiselta palautteelta:

“Maijan tilalle pitäisi löytää uusi zumbaohjaaja, ettei Elinan tarvitse vetää niin paljon tunteja”

Nimetön

Kiitos huolenpidosta. Zumbaohjaajapuusta odotetaan hedelmiä putoavaksi!

Hintojen kaksi puolta

Zenana on yksityisessä omistuksessa oleva ryhmäliikuntastudio, jonka tavoitteena on tuottaa ryhmäliikuntapalvelua myös pienellä paikkakunnalla. Meidän mielestämme isompien kaupunkien keskustoissa on jo olemassa riittävä määrä kuntosaleja ja joogastudioita, mutta pieneltä paikkakunnalta ne uupuvat. Wellamo-opisto tekee tärkeää työtä, kuten myös Hollolan liikuntapalvelut. Ne tuottavat matalan kynnyksen liikuntaa, mikä on tärkeää ja omalle käyttäjäkunnalleen suunnattua.

Zenanan asiakkaiden mielestä hintatasomme on sopiva, mutta toisaalta myös meidän hintojamme verrataan muihin toimijoihin, kuten esim. Liikkuun ja jo mainittuun Wellamo-opistoon. Tämä vertailu on aivan ymmärrettävää, mutta yrittäjävetoinen toimintamme on hieman eri pohjalla, eikä aivan kestä vertailua suuren ketjun tuomaan hintaetuun tai voittoa tavoittelemattomaan järjestöön, kuten vaikka juuri yllä mainittu Wellamo-opisto.

“Maksan mielelläni hyvin ohjatuista ja koostetuista tunneista. Koen saavani rahalleni vastinetta.”

Nimetön

Meidän hinnoittelumme perustuu yksinkertaisesti kannattavuudelle. Hinnoittelumme läpinäkyvyyttä kiiteltiin palautteissa erikseen. Meidän kustannuksemme koostuvat vuokrasta, musiikin julkisen esittämisen luvista, järjestelmistä (kuten asiakashallintajärjestelmä ja verkkokauppa Enkora) ja niiden käyttöön tarvittavista yhteyksistä, palkoista sekä liudasta lakisääteisiä velvollisuuksia, kuten verot, vakuutukset ja työntantajamaksut.

Palveluyrittäjän tehtävänä on tuottaa palvelua kannattavasti ja kestävästi, muuten yrittäjyyden edellytykset eivät täyty ja homma hiipuu ja kuolee pois ennen pitkää.

Hinnastoon pääset tutustumaan täällä

Rakkaudesta lajiin? Kyllä, mutta myös toimeentulona.

Miten meillä menee?

Kysyimme myös asteikolla 0-100, millaisen kokonaisarvosanan ansaitsisimme. Jopa meidän opettajamme olisivat tästä ylpeitä: keskiarvoksi saimme huimat 90. Olalle taputtamisen paikka?

Ehdottomasti!

Lisäksi 100% asiakkaistamme suosittelisi Zenanaa myös ystävälleen. Me emme parempaa suosittelijaa tiedäkään, kuin hyvä ystävä. Miksi siis et lähtisi ystiksen kanssa liikkumaan? Kuka on se ystävä, jonka haluaisit ottaa mukaasi treenaamaan? Käyttämällä Tutustumispassia voit tutustua tarjontaamme viikon verran.

Kaikki palautteet on nyt taltioitu kovalevyn lisäksi sydämeen. Kiitämme lämpimästi ja mitä nöyrimmin kaikista palautteista!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit