Ryhmäliikunta Zenana

Hauskanpitoa vai treeniä?

Kiitos, kun jaat kavereille!

Zumba on kuulunut ohjausrepertuaariini ja elämääni vuodesta 2010 lähtien, toisin sanoen aivan sieltä hulluimmista alkuvuosista lähtien. Ensimmäiset tunnit tuli pidettyä niin, että mukaan otettiin vain 55 ensimmäisenä paikalle tullutta ja loput jäivät pettyneinä ilman. Tuntui siltä, että nyt on löytynyt sellainen konsepti, joka todellakin kolahtaa sekä brasilialaiseen että suomalaiseen sieluun.

Zenanan tuntisisällöt

Zumbaa Messilän hiekkarannalla

Zumba on hyvä esimerkki liikuntatuotteesta jonka suosio perustuu sille, että oikeastaan se ei ole treeni vaan tunnin mittaiset bileet. Osallistumiskynnys on tunnille matala, sillä askelet ovat hyvin yksinkertaisia. Vaikka tunnilla tehdäänkin koreografiaa, ne kestävät vain yhden kappalen ja askelet mukailevat musiikin tunnelmaa. 

Vaikka Zumban suosio on hurjimmista vuosista jo laantunut, on sille kuitenkin edelleen kysyntää. Tuntien määrän on korvannut laatu. Ohjaaja ja hänen valovoimaisuutensa on Zumbatunnin keskiössä, sillä vaatii paljon taitoa ja kokemusta suunnitella tunti joka nostattaa sopivasti fiilistä ilman, että käytät siihen lainkaan sanallista ohjeistusta.

Zumban teho, joka tuntuu hikenä ja hyvänä energiana, perustuu sille että koko keho liikkuu omalla tavallaan. Mitä parempi fiilis musiikista ja ohjaajan kannustuksesta tulee, sitä enemmän heittäydyt mukaan ja näin tehokkuus kasvaa huomaamattasi. Tällainen heittäytyminen voi tuntua aluksi haastavalta varsinkin, jos on tottunut toimimaan ohjeita noudattaen ja kurinalaisesti. 

Zenanan Zumba Messilän rannalla kesäperjantaisin klo 17

Heittäytyminen musiikin vietäväksi palkitsee kuitenkin monin verroin epämukavuusalueelle astuvan. Sydän- ja verenkiertoelimistö saa kaipaamaansa rasitusta, kunto nousee ja kalorit palavat. Zumba sopii siis loistavasti sekä keventäjälle että kunnonkohottajalle!

Kenelle Zumba ei sovi?

Mikäli pidät erityisen paljon hiljaisuudesta tai ryhmässä liikkuminen ja rytmien riemu ei ole sinun juttusi, tuskin löydät Zumbastakaan sen tuomaa iloa, hauskuutta, hyvää oloa ja hien roiskuntaa. Mikäli haluat kuitenkin kokeilla, löydät Zumban Zenanan viikkokalenterista

Hollolassa keskiviikkoisin klo 19:00
Kärkölässä torstaisin klo 19:15

Zumbaohjaajia löytyy Lahden seudulta jälleen useampia. MIkäli sinulla on tarve tilata työporukalle tai peräti omaan studioon ohjaaja, kannattaa käyttää Zumba -sivuston ohjaajahakua. Kyseisellä listalla on vain laillisesti toimivia Zumba-tuotemerkkiin sitoutuneita ohjaajia.

Zumba.com

Ethän sinäkään tue “Party crashereitä” tai “Kuokkavieraita” eli ilman voimassa olevaa lisenssiä toimivaa ohjaajaa?

.

Nähdään tunneilla!
/Elina

Kiitos, kun jaat kavereille!