Asiakastarina: Aktiivisuusrannekkeen kanssa liikkeellä

Asiakkaamme Hanna kertoo, millä keinoilla hän on onnistunut tavoitteissaan.

Olen käyttänyt kolmisen vuotta eri merkkisiä  aktiivisuusrannekkeita, seuraten omaa päivittäistä aktiivisuutta, unen määrää ja kalorinkulutusta. Tavoitteena on ollut voida paremmin ja toki kaventaa vyötäröä.

Seuraavassa kerron, mitä olen huomannut eri tunneilta. Tietysti kalorinkulutus on hyvin riippuvainen esimerkiksi tunnin vetäjästä (onko pitkät vaihdot, pitkät kappaleet, miten rakennettu treeni), nouseeko syke tunnilla ja siitä, paljonko laitat rautaa tankoon, jos siis kyseessä ei ole kehonpainotreeni.

Lihaskuntotreenissä aineenvaihdunta on koholla pitkään vaikka syke treenin ainakaan ei välttämättä ole kovin koholla. Jos en tee mitään, siis esimerkiksi nukun 24h, perusineenvaihduntani kuluttaa noin 1450kcl/24h. Perusaineenvaihduntaan vaikuttaa sukupuoli, ikä, pituus ja paino.

Päivittäin, liikkumalla hieman työssäni ja lisäksi kotona, kulutus on yhteensä noin 1800kcal (en ole tällöin kovin aktiivinen). Tällä aineenvaihduntamäärällä saa olla ika tarkkana syömisen kanssa. Nyt pikkujouluaikaan pelkästään joulutorttu on 350kcal, glögi taas 100kcal/annos, pitää pitää huolta, ettei tulisi ihan kamalaa morkkista.

Minulla nyt syksyn aikana Zenanan eri tunneilla on aktiivisuusranneke näyttänyt seuraavaa:

StepBody 436 syke 123/min

Rocket 328 kcl syke 76/min

BarreMove (45min) 258 kcl syke 98/min

Niska-selkä 160 kcl syke 92/min

TotalBody 283 kcl syke 108/min

Tabata (45 min) 399 kcl syke 135/min

Pumppi 373 kcl syke 101/min

 Ihan vertailun vuoksi Heinsuon 5km kilpalatulenkki juoksukävelyä 400kcl keskisyke 129/min. 

Yllätyksenä tässä voi tulla tuo Rocket jooga, joka on todella tehokasta ja vahvistaa corea. Yin jooga on ihan erilaista ja paljon rauhallisempaa, enemmän venyttelyä ja ollaan samassa asennossa pidempään. 

Tietysti kannattaa miettiä, mitä treeniltäsi haet: hikirääkki toki kuluttaa paljon mutta aina ei vain jaksa sellaista lähteä vetämään. Lyhyt kävelylenkkikin luonnossa on oikein hyvää rauhoittumista ja parempi kuin ei yhtään liikuntaa!


/Hanna

Samankaltaiset artikkelit