Vieraskynässä: Musikaalikuntoon 2019

Annoimme vieraskynän Nunnia ja Konnia -musikaalissa näyttelevälle Piialle.

Aloitin treenit Zenanassa noin vuosi sitten, kun kuulin päässeeni mukaan Nunnia ja Konnia musikaaliin Lahden kaupunginteatteriin. Vaikka vahva tanssitausta löytyikin, ei kestävyys ja lihaskunto enää kahden lapsen ja istumatyön jäljiltä ollut parhaassa terässä. Juttelin heti alkuun Elinan kanssa ”musikaalikuntoon 2019” -projektistani ja sain häneltä loistavia vinkkejä minulle sopivista tunneista.

Entiseltä tanssijalta kun löytyy parikin paikkaa kehosta, jotka ovat vähän rempallaan, joten turvallinen treenaaminen oli myös tärkeä kriteeri.

Zenanassa on ollut ilo käydä ihan kaikilla tunneilla, sillä ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja ryhmähenki aivan loistavaa! Liikkeisiin saa aina tarvittaessa ohjausta ja vaihtoehtoja, jos jokin liike ei omalle kropalle sovi. Lisäksi on aivan mahtavaa, kun jumpalle tullessa voi tervehtiä iloisesti koko pukuhuoneen porukkaa ja saa vastaukseksi monta hymyä.

Pumppi ja Totalbody tunnit ovat tulleet minulle erityisen tutuiksi, mutta ehdoton lempparini on kyllä ollut Kuntonyrkkeily.

 Siinä saa halutessaan todella kovaa treeniä keskivartalolle ja hien pintaan. 

Kiitos ohjaaja Nellalle.

Ja entäs ne tulokset sitten? No, takana on nyt tiukka treenikausi teatterilla ja ilokseni voin todeta että kunto on ”taivaallinen”. Yhdessä näytöksessä tanssitaan ja lauletaan (kyllä, siinä vasta erityisesti niitä syviä lihaksia tarvitaan) yli kaksi tuntia kerrallaan ja asuna on tietysti päästä nilkkoihin ulottuva nunnan kaapu. 

Arvatakin saattaa, että hiki tulee, mutta kiitos tehokkaan treenin, energiaa riittää aina viimeiseen tanssiin saakka. Painon pudottaminen ei ollut varsinainen tavoitteeni, sillä en harrasta vaa’alla käyntiä, mutta todettakoon, että yllättävää rahanmenoa on tullut, kun on pitänyt siirtyä kahta numeroa pienempään vaatekokoon.

”Nunnia ja Konnia -musikaalin ensi-ilta on 4.9.2019 Lahden kaupunginteatterilla ja näytökset jatkuvat koko syys- ja kevätkauden.”
/Piia

Samankaltaiset artikkelit