Näin käytät BodyBike Smart+ -sovellusta

Käytössämme on BodyBike Smart+ -spinningpyörät, joilla polkeminen on erittäin miellyttävä kokemus. Pyörät ovat miellyttävän ajotuntuman lisäksi myös toiminnalliset: niillä voi tavallinen kuntoilija tai tavoitteeseen pyrkivä urheilija mitata harjoituksen tehoa hyvinkin tarkasti.

Pyörissä on nimittäin Bluetooth -valmius ja ne voi yhdistää älylaitteeseen, kuten puhelin tai iPad, tämän yhteyden avulla.

Sovelluksen avulla voit seurata omaa harjoitteluasi ja kuntosi kehittymistä. Nyt sinun ei tarvitse enää arvailla, onko tunti tehokas vai ei, sopiiko se sinun viikkoaikataulusi osaksi tai onko harjoittelustasi ollut ylipäänsä hyötyä.

Muistatko vielä 3S -taktiikan? Nyt sitä tarvitaan!

BodyBike Indoor Cycling -sovelluksen Youtube-esittelyvideo

Miten watit liittyvät kuntoiluun?

Smart+ -pyörän ja sovelluksen avulla mittaat harjoituksesi tehoa, jota mitataan puolestaan wateilla. Pyöräilyssä watit antavat sinulle kuvan siitä, millaisella teholla pyörität polkimia juuri sillä mitattavalla hetkellä.

Watit kertovat sinulle sen, kuinka tehokkaasti saat yhdestä polkaisusta irti tehoa; painamalla pelkästään alaspäin hukkaat osan kapasiteetistasi joka pyöräytyksellä. Ensimmäisten kertojen jälkeen wattimäärät kohoavat, kun harjoittelu edistyy ja polkutekniikkasi kehittyy.

Alat toisin sanoen tehostaa ja käyttää kapasiteettiasi fiksummin.

Smart, right?

Toinen asia, miksi wattien mittaaminen saattaa kiinnostaa sinua, on energiankulutus. Energiankulutuksen laskeminen tuottamasi tehon ja käyttämäsi ajan perusteella on hyvin tarkkaa.

Siksi sovelluksen näytöllä näet tunnilla polttamasi kalorimäärän. Tarkasti!

Wattien avulla mittaaminen on siis nykypäivää ja kuvaa harjoituksen tehoa tarkemmin ja täsmällisemmin kuin sykemittari. Sykemittarihan mittaa sykkeen hieman viiveellä, kun taas tehojen nousut ja laskut näkyvät välittömästi.

Tämän huomaa esim. tiukoissa mäkiosuuksissa: kun olo väsähtää, syke nousee kellosta katsottuna hieman jälkijunassa. Teho puolestaan näkyy heti, kun käännät mäkivastusta pyörään.

Mikäli haluat tutustua tehojen mittaamiseen syvemmin, suosittelen lämpimästi lukemaan tämän artikkelin, jossa wattiharjoittelun Suomen pään uranuurtaja Juhani Keski-Rahkonen kertoo mm. mitä muita eroavaisuuksia sykeharjoittelulla ja wattiharjoittelulla on ja miten tavallinen kuntoilija niistä voisi hyötyä.

BodyBike Smart+ sovellus

iPhonelle ja iPadille sekä Android -älylaitteelle löydät sovelluksen joko appstoresta tai Google Playsta.

spinning, bodybike, smart+  zenana
BodyBike Smart+ sovellus saatavana sekä AppStoresta että Google Playsta

Kun olet ladannut sovelluksen, voit alkaa täydentää henkilökohtaisia taustatietojasi. Nämä tarkentavat harjoittelusta saatavaa dataa ja täyttäminen vie aikaa muutaman minuutin vain ensimmäisellä kerralla.

Toimi näin:

Personal settings
Jos käytät appia ensimmäistä kertaa, syötä kohtaan “Personal settings” pyydetyt tiedot: sukupuoli, syntymäaika (=ikä),paino, pituus ja aerobisen liikunnan määrä viikossa. Kannattaa syöttää nämä tiedot, mikäli et ole oletusasetuksen nelikymppinen, pitkä ja suht´ hoikka mies.

Mikäli tiedät max sykkeesi, syötä myös se. Esim. laskukaavalla 220-ikä päästään aika lähelle valistunutta arvausta maksimisykkeestäsi.

App settings
Täältä valitset mieluisan värin taustalle: musta, purppura, punainen, sininen..

Connect to devices
Yhdistäminen pyörään käy Bluetooth -yhteyden avulla. Varmista siis, että älylaitteessasi on Bluetooth päällä kun avaat tämän. Kun alat polkea pyörääsi, etsii laitteesi ja pyörä yhteyden toisiinsa. Pyöräsi ohjaustangossa olevan numeron pitäisi ilmestyä yhdistettävien laitteiden listalle. Yhdistä nyt pyörä ja laite toisiinsa.

Start workout
Vihdoinkin! Näkymäksi vaihtuu tuntisi profiili ympyrän muodossa. Näet ympyrän keskellä mittausarvon, joka on joko

– mittaushetkellä tuottamasi teho watteina
FTP (Functional Threshold Power) eli korkein keskiteho, jota voi(si)t ylläpitää tunnin harjoituksen ajan. Tästä aiheesta minua paljon viisaammat ja vihkiytyneemmät ovat kirjoittaneet artikkelin, löydät nämä helmet mm.
Wattcoach piste com sekä Triathlon Suomi
MHR (Maximum Heart Rate) eli sykkeesi (toimii, mikäli sinulla on sykevyö)

Näitä näkymiä voi vaihtaa hipaisemalla ympyrän keskustaa. Kun hipaiset “play” -painiketta, alkaa harjoituksen mittaaminen ja tallentaminen.

Näkymän alaosassa liukuasteikolla näkyy RPM (Rounds Per Minute) ja aivan alareunassa värit valkoisesta punaiseen. Värit kuvastavat harjoituksen tehoa: valkoinen, hyvin kevyt harjoitus ja punainen, hyvin raskas harjoitus. Näin pystyt säätämään omaa harjoitustasi ohjaajan antamien ohjeiden suuntaan.

Kun on aika vääntää kampea todella tiukasti, työskentelet keltaisella tai punaisella alueella ja palautellessa sinisellä tai valkoisella alueella.

Ensimmäiselle kerralle riittää siis hieman enemmän puuhaa. Jatkossa homma helpottuu huomattavasti, kun voit hypätä suoraan kohtaan “Connect devices”.

Tervetuloa testaamaan Spin -tuntejamme! Lue myös postaus: asiakkaame Mari kertoo, miten hänen harjoittelunsa alkoi ja mitä hänelle kuuluu nyt.

Ekaa kertaa Zenanassa? Lataa Tutustumispassi

Nähdään pyörän päällä!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit