Asiakkaamme testaa: Spin

Asiakkaamme testaa on kirjoitussarja, jossa sinäkin voit kertoa omasta suosikkitunnistasi, miksi se on juuri sinun mielestäsi mukavaa tai tehokasta. Tällä kertaa testituntina oli Sisäpyöräily.

Sisäpyöräily eli Spin on tehokas liikkumismuoto, joka sopii erinomaisesti sekä tavalliselle kuntoilijalle että tavoitteellisesti harjoittelevalle miehelle ja naiselle. Lajin suosio perustuukin varmasti sille, että samalle tunnille voi osallistua sekä kuntoilija että kilpaurheilija, tekniikka on helppo omaksua, investointi on pieni ja tulokset ovat mitattavissa.

Mikä sai Marin aloittamaan Sisäpyöräilyn?

Asiakkaamme Mari 38v, kävi Sisäpyöräilyohjaajamme Laura Raision haastateltavana tunnin jälkeen. Näin hän kuvailee, miksi hän aloitti Sisäpyöräilyn harrastamisen.

“Aloitin Sisäpyöräilyssä alkusyksystä 2019. Selän välilevyongelmien takia en pystynyt kävelemään lenkkejä ja tulin siksi kokeilemaan sisäpyöräilyä. Ainoa liikuntamuoto, jota selkäni kesti, olikin pyöräily! Nyt olen käynyt tunneilla 3 kertaa viikossa!”

Sisäpyöräily sopii suurimmalle osalle ihan tavallisista ihmisistä. Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat tai ylipaino eivät ole esteenä polkimien pyörittämiselle. Oikein säädetty pyösä onkin perusjuttu sisäpyöräilyn aloittamisessa. Oikeilla säädöillä poljet rasittaen lihaksistoa fiksusti sekä tarkoituksenmukaisesti, samalla harjoittaen tehokkaasti sydän- ja verenkiertoelimistöä- Säädöt kannattaakin käydä ensimmäisten tuntien aikana oikein ajatuksen kanssa läpi, jotta saat harjoituksesta kaiken hyödyn irti.

Millaisia tuloksia on odotettavissa?

Pyöräillessä tulee väkisinkin hiki ja kulutat energiaa tavalla, joka ei rasita niveliä ja joka varmasti näkyy peilikuvassa ja vyötäröllä. Pyöräily kuluttaa runsaasti energiaa ja sehän on varsinkin laihduttajalle erittäin hyvä uutinen!

Tämän vahvistaa myös Mari: “Olen huomannut sekä lihaskunnon että aerobisen kunnon kasvaneen hurjasti! Paino on tippunut siinä sivussa useita kiloja ja vyötäröltä on kadonnut senttejä.” Mari hymyilee.

Zenanassa on käytössä Bodybike Smart+ -sovellus, jonka avulla voit mitata harjoituksen tehoa omalta älylaitteeltasi koko harjoituksen ajan. Tällä tavalla voit säätää omaa harjoitustasi juuri sinun tavoitettasi tukevalla tavalla.

Intelligent Cycling app on siis harjoittelun tuki ja apu. Myös Mari harjoittelee tunnilla appin avulla ja harjoituksen jälkeen pääsee toteamaan tuloksen helposti puhelimen näytöltä. Ohjaajasi neuvoo tässä mielellään alkuun! Myös Youtbesta löytyy lataus- ja käyttöohje:

“Intelligent Cyvling on todella tehokas ja mielekäs tuntikokonaisuus. Lataamalla omaan puhelimeen soveluksen, saa suunnitellusta ohjelmasta kaiken hyödyn irti. Sovelluksen avulla voi seurata mm. omaa polkunopeutta suhteessa vastuksen käyttöön.”

Intelligent Cyclingin kotisivulla pääset tutustumaan erilaisiin reittiprofiileihin.

Ohjelmaa voi siis polkaista menemään myös itsekseen. Tämähän kuulostaa aivan siltä, että kannattaa lähteä kokeilemaan! Kenelle sitten Sisäpyöräily sopii Marin mielestä?

“Suosittelen tuntia ihan kaikille!”

Itsellekin tuli halu päästä vääntämään kampea muutaman vuoden tauon jälkeen. Varoituksen sana: Sisäpyöräilyn huuma voi olla tarttuvaa ja erittäin koukuttavaa!

Nähdään siis tunneilla!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit