Asiakastarina: Mielenrauhaa, keskittymistä ja liikuntaa

Pimeydestä ja sateesta tiheä maanantai-aamu. Viikko edessä ja varaukset jumppakalenteriin tehty. Tänään on iltavuoro ja harmikseni Zumba jää väliin. Aamutuntina on Rocket – Hui! 

Viisikymppiä on kohta lasissa ja aamuvetreyttäni kuvaa parhaiten rautalangasta väännelty puupökkelö. Tänään olisi toinen kerta. Olisiko kuitenkin parempi jäädä pötköttelemään, voinhan “hengitellä ja mietiskellä” sohvallakin.

 No, ei sentään, varauskin on tehty!

Tunnin alussa Elina kertaa vielä hengityksen merkitystä ja myötätuntoisesti muistuttaa, ettei täällä tarvitse keskittyä kuin omaan itseensä. Aurinkotervehdyksen edetessä alkaa jo hiki tippua ja sitä riittääkin miltei koko harjoituksen ajan.

Tämä ei olekaan pelkkää leppoisaa asennon vaihtoa vaan liikkumista. Lihakset ja aivot tekevät töitä koko ajan ja tunti menee kuin siivillä. Huomaan, että olen keskittynyt tunnin verran vain liikkeeseen ja kehon tuntemuksiin ja silloin tällöin hengitykseenkin -työ- ja kotiasiat eivät käyneet kertaakaan mielessä.

Harjoituksen kalorikulutus vastasi puolen tunnin rivakkaa kävelylenkkiä. Tästä on hyvä aloittaa illan työvuoro.

Läsnäolotaidot

Olen työni kautta perehtynyt nykyjään niin muodikkaaseen Läsnäolotaitoon, Mindfulnesiin. Olen tehnyt itse harjoituksia sekä ohjannut niiden käyttöä muille. Läsnäolotaidoissa keskitytään erilaisten harjoitusten avulla tähän hetkeen, rauhoitetaan mieltä ja kehoa ärsykkeiltä, jotka vievät voimia sekä uuvuttavat.

Taitoja käytetään menestyksekkäästi monenlaisissa ympäristöissä, kuten yritysmaailmassa tai mielenterveydenhoidossa.

Minun itseni on vaikea keskittyä pitkiin mielikuvaharjoituksiin mutta liikkuminen ja siihen liittyvä keskittyminen onnistuu hyvin. Rocketissa keskittyminen on intensiivistä ja mieli tyhjentyy. Harjoitus toimii erinomaisena läsnäoloharjoituksena. 

Harjoituksen jälkeen tunsin oloni iloisen virkeäksi ja kehoni vetreys muistutti jo taipuisampaa puumateriaalia. Toisella kerralla liikkeet sujuivat jo pikkiriikkisen jouhevammin.

Harjoitus toimi mielestäni myös hyvänä myötätuntoharjoituksena ja kiitin itseäni hyvästä suorituksesta, vaikka liikkeet eivät sulavia olleetkaan. Tunnille osallistui eri tasoisia joogaajia mutta siitä huolimatta koin oloni turvalliseksi tehdä juuri sellaisen harjoituksen, kun minä vain teen.

“Loistokasta” – Elinaa lainatakseni

/Leena

Kiitos Leenalle osallistumisesta Rocketiin ja siitä, että kirjoitit kokemuksestasi.


Samankaltaiset artikkelit