Tapaa Tanssii Tähtien Kanssa -tähtivalmentaja Anssi Heikkilä

Järjestimme Zenanassa Zumba® Masterin, jota tuli pitämään siihen aikaan Suomen ainoa Zumba Jammer®, Kotkalaislähtöinen tanssinopettaja Anssi Heikkilä.

Samalla meille tarjoutui mahdollisuus kysyä hänen kuulumisiaan.

Zumba on ollut Zenanassa aina yksi suosituimpia ryhmäliikuntatunteja, joten Master kiinnosti tietenkin täyttä salillista liikkujia. Asiakkaiden kesken hieman jännitettiin etukäteen, millainen ohjaaja ja kuka Anssi oikein mahtaa olla.

Asiakkailta saamani palautteen mukaan emme pettyneet!

Nappasin Anssin haastatteluun tapahtuman jälkeen. Tässä postauksessa tutustut tähän huikeaan ammattilaiseen ja suvereeniin inspiroijaan.

Lue lisää: Zenanan tuntisisällöt

Kuka on Anssi Heikkilä?

Tervehdys, Anssi! On mahdollisesti olemassa häviävän pieni joukko ihmisiä, jotka eivät vielä ehkä tunne sinua. Kerro hieman kuka olet ja mikä toi sinut tänne Zenanaan?

“Heikkilän Anssi, terve! Olen alunperin lähtöisin Kotkasta, nykyisin asustan Espoossa. Hyvin tiivistettynä sanoisin, että ammatiltani olen tanssinopettaja, Zumba -ohjaaja ja -kouluttaja.

Teen myös töitä Personal trainerina Fit Malminkartanossa Helsingissä sekä Huuma -hyvinvointikeskuksessa Kotkassa”

tanssinopettaja anssi heikkilä, zumba
Anssi Heikkilä

”Tulin Zenanaan kahdesta syystä: sekä Zumbakouluttajan että Zumbaohjaajan ominaisuudessa. Ensin pidin ohjaajille kolmen tunnin koulutusrupeaman, ZIN Jam® -session, sen jälkeen rykäistiin vielä tunnin intensiivinen Zumba® Masterclass”

Sessio järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ikinä Hollolassa ja sen yhteyteen halusimme tietenkin järjestää myös asiakkaille Masterclassin. Master on hieno tapa levittää hyvää mieltä eteenpäin, innostaa uusia asiakkaita ja ehkä myös ohjaajia mukaan Zumbaamaan.

ZIN Jam -sessio ja Master ovat myös tilaisuuksia tutustua uusiin ohjaajiin ja saada uusia, huikeita kokemuksia ja tällä tavalla lisää virtaa omaan arkeen. Nämä ZIN Jam -sessiot ovat lisensoiduille ohjaajille suunnattuja tapahtumia sekä verkostoitumista että inspiroitumista varten.

Näitä sessioita ohjaa vain Zumba Jammer®, joita Suomessa on tällä hetkellä (jälkihuomautus: oli) yksi. 

Arvaa kuka!

Mikä toi sinut Espoosta Hollolaan?

“Hollolassa olen siis tanssitusmielessä. Tanssiminen on päätyöni, johon kuuluu tuntien ohjaamisen lisäksi myös erilaisissa tapahtumissa ohjaaminen ja esiintyminen.

Toiminta-alueenani on koko Suomi. Viimeksi kävin innostamassa ihmisiä Zumban maailmaan Oulussa, jossa olenkin nyt käynyt kahdesti puolen vuoden sisällä. 

Syksyllä lähdemme viiden muun ohjaajan kanssa pitämään kahden tunnin Zumba Masterclassia Norjaan.”

Anssilla on ollut aikaisemminkin vientiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Hän on ollut mukana luomassa koreografiaa koko maailman kattavalle ZIN -ohjaajaverkostolle.

Hänet kutsuttiin lajin päämajaan Floridaan, jossa hänen suunnittelemansa koreot kuvattiin kaikille ohjaajaverkostoon kuuluville toteutettavaksi omalla tunnillaan. Tämä oli Anssille tilaisuus, jota Suomen mittakaavassa ei ollut tullut vielä eteen kenellekään toiselle. 

Huikaisevaa!

Hollolassa on Zumbatunnilla riittänyt osallistujia, vaikka lajin hiipumisesta on puhuttu koko sen olemassaolon ajan. Lue lisää Zumbasta >>

Mikä saa ihmiset palaamaan tunneillesi kerta toisensa jälkeen?

“Zumbassa yhdistyy hyvä fiilis ja liikunta niin, että ei edes huomaa treenaavansa. Kun antaa musiikin ja rytmien lähteä viemään, tulee kuntoiltua ihan huomaamattaan! Sen kun nautiskelee vaan ja siinä ohessa on sitten palanut esim. 600 kaloria, kuten juuri äskeisellä tunnilla.

Jos siis tykkäät hyvästä musiikista ja irrottelusta ja haluat yhdistää nämä treeniksi, kannattaa tulla rohkeasti mukaan!”

Mitä, jos ei osaakaan tanssia?

Kukapa ei haluaisi treenata ja samalla pitää hauskaa? Mutta tuo tanssi.. jos nyt ei ollenkaan osaa tanssikuvioita valmiiksi, mitä silloin tehdään?

Anssilta löytyy tähän vastaus: “Lähtökohta on se, että ohjaaja rakentaa Zumbtatunnin taitavasti siten, että mukaan pääsee koska vain. Erillistä alkeiskurssia ei tarvita eikä osallistumiseen ole mitään taustavaatimuksia!”

Kuulostaa siltä, että tunti on sekä tehokas treeni että mieleenpainuva kokemus.

Kerro Anssi Heikkilän mieleenpainuvin muisto Zumbasta?

Onko sinulla itselläsi olemassa jokin erityisen mieleenpainuva muisto liittyen juuri Zumbaan? Mikä se on?

“Tämä saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta se on totta: Mulle hienointa on nähdä se osallistujan hymy ja kiitos. Juuri näistä asioista tulee aina hyvä mieli myös itselle. Siinä se!”

Lajille näyttäisi olevan ominaista on myös maanläheisyys, tietty nöyryys ja rakkaus lajiin. Supertähden diivailu loistaakin poissaolollaan myös Anssin tunnilla, sillä hän jättää paljon tilaa myös osallistujalle kokea, liikkua ja nauttia rytmeistä.

“Mulle hienointa on nähdä se osallistujan hymy ja kiitos. Juuri näistä asioista tulee aina hyvä mieli myös itselle.”

Anssi Heikkilä

Zumban perustaja Alberto “Beto” Perez, joka muuten edelleen vetää Zumbatunteja, onkin linjannut:

” I don´t want superstars, you guys, the instructors are not the stars. Not even me.

Nobody is here to watch and applaud you for your talents. For that, you can go to Broadway or Las Vegas. It´s them out there, the students, that we have to make feel like stars, using our talents. And not just be the best dancers, not just the ones who takes the most classes.

Everybody likes to be recognized, even it´s just for a minute. We are all equal in Zumba!”

Mikä on Anssi Heikkilän suosikkirytmi?

Olet siis pitkän linjan tanssija ja tanssinopettaja. Meitä kiinnostaisi vielä tietää, onko sinulla jokin suosikkirytmi?

“Lattarirytmeistä suosikkini on cha-cha-cha. Vakiotansseista hidas valssi on toinen suosikkini. Sitä ei kuitenkaan ole ollut tunneilla, vaikka kilpatanssissa siitä pidänkin erityisen paljon.”

Anssin tapaat livenä mm. täällä
Club Huuma
OleFit Malminkartano

sekä somessa:

Facebook: Zumba with Anssi

Instagram: Anssi Heikkilä

Anssin tapaa myös MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa, jossa hän toimii tähtivalmentajana.

Kiitos Anssi haastattelusta ja toivotamme koko Zenanan väen voimin onnea matkaan!

Postaus päivitetty 22.9.2023

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit