Asiakaskysely 2021: Nöyränä, mutta elossa!

Järjestyksessään viides Zenana Asiakaskysely järjestettiin syyskuun alussa, syksyn aikataulun ollessa jo täydessä vauhdissa. Asiakaskyselythän saivat alkunsa liikunnanohjaaja Elina Vaittisen lopputyöstä, voit lukea sen kokonaisuudessaan Theseuksesta.

Isot kiitokset Elinalle! Katso nyt, mihin asti sinun ideasi on kantanut!

Tällä kertaa kyselyyn osallistui 77 vastaajaa Hollolasta, Lahdesta, Kärkölästä ja Orimattilasta. Olemme vastaajien määrään tyytyväisiä, onhan Zenana pienikokoinen ryhmäliikuntastudio. Kysely lähetettiin sähköpostin tilanneille Sisäpiiriläisille edellisvuoden tapaan.

Sisäpiirihän on Zenanan sähköpostilista, jonne voi liittyä kuka tahansa treenaamisesta, palautumisesta ja pikkuisen, Hollolalaisen ryhmäliikuntastudion tapahtumista kiinnostunut. Tee se nyt>>

Kyselyn aihepiirit käsittelivät tällä kertaa hintatasoa, ryhmäliikunta-aikataulua, liikuntamieltymyksiä sekä avoin kysymys, kuinka olemme onnistuneet tavoitteessamme ja mitä meiltä puuttuu tavoitteemme saavuttamiseksi. Vastata sai halutessaan myös anonyymisti.

Vastaajien kesken arvottiin kaksi 100€ lahjakorttia, jotka molemmat taitavatkin olla jo ahkerassa käytössä.

Haluamme kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita palautteista! Palautteita oli selvästi mietitty huolella ja osa tulikin sähköpostin muodossa, lomakkeen tilan loputtua kesken.

Kiitos!

Aletaanpa sitten kahlata vastauksia. Tähän menee aikaa, joten ota hyvä asento.

Hintataso

Zenanassa treenataan joko kerta- tai aikakorteilla, oman mieltymyksen mukaisesti. Tästä saamme kiitosta jatkuvasti, sillä monet ryhmäliikuntapalvelut sijaitsevat kuntosalien yhteydessä ja niihin osallistuminen vaatii jäsenyyden. Olemme varmoja, että juuri tästä syystä reilut 80% asiakkaistamme pitää hintatasoamme sopivana. Tsekkaa hinnasto >>

“12 kk edullinen vaihtis minulle, rahalle saa tehokkaan ja monipuolisen vastineen. Ja paljon hymyjä”

tyytyväisiä asiakkaita löytyy sekä vuosikorttilaisista että kymppikorttilaisista.

“(…)Erityisesti plussaa on se, ettei tarvitse maksaa kuukausimaksua, vaan toteutuneiden käyntikertojen mukaan.”

Vaihtoehdoissa piilee myös riski, jonka pienyrittäjä on ottanut kantaakseen:

“Itselleni on ollut edullisin vuosikortti mutta korona-aikana sitä ei ole voinut hankkia, kun aukiolo rajoitukset on pelottaneet.”

Meidän valintamme on antaa sinun, asiakkaan, äänestää viime kädessä jaloillasi. Kymppikortti on edelleen myydyin tuotteemme ja se pitää meidät terävänä kilpailun suhteen.

“(…)Hinnat kannattaa pitää kilpailukykyisenä sillä Lahden vastaava liikuntapalvelut ovat kuitenkin lähellä.”

Tämä taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun hintojamme verrataan Lahden vastaaviin palveluihin. Vertailu kunnallisen liikuntapalvelun kanssa onkin käytännössä turhaa, sillä sellaisen olemassaolo perustuu kunnan hyvinvointistrategiaan ja palvelua pidetään yllä verovaroin.

Liikeyrityksenä me emme ole osa kunnallista hyvinvointiverkostoa, vaan meidän panoksemme Hollolan kuntaan ja kuntalaisiin tulee verojen, työllisyyden, yksilön hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden vahvistamisen keinoin. Tästä lisää vielä hieman alempana.

Aikataulu

Me Zenanassa panostamme siihen, että sinä viihdyt asiakkaanamme ja haluat myös palata viihtymään kerta kerran jälkeen uudelleen. Tähän tähtäämme tuottamalla ryhmäliikuntapalvelua, joka on tehty isolla sydämellä ja kohdennetusti Zenana Hollolan asiakkaille.

Miksi siis tyytyä sellaiseen palveluun, joka on suunniteltu jossain muualla, ehkä jopa kokonaan toisessa maassa tai maanosassa?

Aikataulu on pienelle ryhmäliikuntastudiolle yksi tärkeimmistä vetonauloista. Zenanan aikataulu vaihtuu neljästi vuodessa: syksyllä, keväällä ja kahdesti kesällä. Kun ostat meille kortin, voit suunnitella monta kuukautta etukäteen, mille tunnille haluat sillä osallistua.

Tunteja voi varata 30 päivää etukäteen ja se erottaa meidät muista toimijoista. Lue lisää sopimusehdoista täällä>> Myös tuntimäärä viikkotasolla erottaa meidät muista.

Miten ammattimaisuus näkyy?

Harva tulee ajatelleeksi, että ryhmäliikunta-aikataulu on myös työvuorolista. Me sitoudumme työllistämään ohjaajat ja he sitoutuvat tekemään meillä töitä aikataulumme mukaisina kellonaikoina koko aikataulukauden.

Tästä syystä tunteja ei vaihdella “fiiliksen mukaan” tai siksi, että meillä olisi päätyö jossakin muualla, joka sanelisi käytettävyytemme. Lue lisää>>

Zenanan omistajat ovat yrittämisessä mukana 100% ja olemme sitoutuneet lujasti työhömme. Sitoutuminen on meidän käsityksemme mukaan yksi osa ammattimaisesti suunniteltua liiketoimintaa.

Me seuraamme tiiviisti kävijämääriä, joten muutokset aikataulussa ovat toki mahdollisia. Joskus me vain emme onnistu innostamaan ihmisiä liikkeelle tiettynä kellonaikana.

Aikatauluamme pidetään yleisesti ottaen monipuolisena ja olemme tästä yksiselitteisen ylpeitä.

Aikataulun onnistuminen ja ryhmäliikuntakokemuksen onnistuminen poikikin eniten palautetta myös asiakastyytyväisyyskyselyssä.

“Mielestäni olette onnistuneet tavoitteessane hyvin. (…) Tunnit ja kaikki (kokemani)ohjaajat huippuosaajia, innostavia ja tunnit erinomaisia sisällöltään.”

Muutto uusiin tiloihin kesällä sai myös pienen osan palautteista:

“Tavoite on saavutettu hyvin, uudet tilat ovat valoisat ja avarat. Vuorokauteen ei lisää tunteja saa, joten tuntivalikoima on pakosti rajallinen, mutta tällä hetkelläkin monipuolinen.”

..ja toisen mielestä toimitila-asia on taas täysin päinvastoin:

“Erinomainen asiakaspalvelu ja kivat tunnit. Uudet tilat ovat harmillisen ahtaat ja kattopalkki vie tilaa entisestään. Tämän kanssa pystyy elämään, jos tunneille ei oteta liikaa ihmisiä.”

Pieni kokomme on siis sekä etu että harmitus. Luovimme näiden kahden ominaisuuden välillä parhaan taitomme mukaan.

Kuinka näkyy hyvä fiilis?

Zenanaan on muodostunut ainutlaatuinen yhteisöllisyys, joka on yksi tärkeä osa vetovoimaamme. Zenanassa ei turhia pingoteta ja kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita riippumatta jaksamisensa tasosta tai painoindeksistä. Tunneilla viihdytään ja sen huomaa välittömästä ja iloisesta ilmapiiristä tunnilla sekä tunnin ulkopuolella iloisesta puheensorinasta, joka syntyy, kun asiakkaat vaihtavat keskenään kuulumisia.

“Asiakkaiden keskinäisellä fiiliksellä ja tunnelmallakin on paljon vaikutusta. Zenanassa on helppo jutella ja heittää huulta jumppakavereiden kanssa. Tutuiksi on tultu vaikken nimiä tiedä edelleenkään. Zenanayhteisö yhdistää!”

Hyvin olette onnistuneet. Olen todella tyytyväinen asiakas ja aina on kiva tulla!

“Tunneille on kiva tulla ja lähtiessä on aina hyvä mieli vaikka päivä olisi muuten ollut huono!

“Hyvä fiilis alkaa heti siitä tunteesta että olet vastaanotosta lähtien tervetullut.”

Yhteisöllisyys on ominaisuus, joka syntyy luottamuksesta, yhdessä tekemisestä ja yhteenkuuluvuuden tunteesta. Tämä on myös ominaisuus, jota saa ja on aihettakin vähän kadehtia. Yhteisömme on kuitenkin avoinna kaikille, joten on oikeastaan turhaa jäädä ulkopuolelle katselemaan.

Laatu

Yksi tavoitteistamme on tuottaa laadukkaita ryhmäliikuntatunteja. Tähän tavoitteeseen pyrimme kohentamalla tuntisisältöjä asiakasystävällisempään suuntaan ja luomalla kokonaan uudenlaisia tapoja liikkua ryhmässä.

Tähän oli itse asiassa yhdellä asiakaspalautteen antajalla annettavaa:

“Ehkä lihaskuntotuntien esim. Totalbody sisältöä voisi miettiä. Esim. Toistojen määrä? Olisiko enemmin painojen maksimit välillä?”

Tämän palautteen ehdotus toteutuu pian, sillä olemme nyt luoneet kokonaiset kaksi tuotetta, jotka esittelemme näytetunneilla syksyn kuluessa. Lue näytetunneista lisää täältä>>

Erityiskiitos palautteen antajalle!

ZenanaZoom

ZenanaZoom on nyt ollut meillä käytössä lähes koko Koronapandemian ajan. Se on ollut apuna silloin, kun on ollut tarpeen välttää kontakteja, koronakaranteeni on napsahtanut kohdalle tai tartuntatautilain nojalla kaikki liikunta-alan yritykset on määrätty suljettaviksi.

Zoom on ollut meille myös tapa viestiä siitä, ettemme aio jäädä toimettomaksi, vaikka elinkeinomme käytännöllisesti katsoen pakotettiin pysähtymään.

Pandemia-aika on ollut yrityksessämme monin tavoin hyvin kuormittavaa aikaa, mutta emme ole selviytyneet ihmeen kaupalla. Olemme selviytyneet siksi, että me emme lamaantuneet, vaikka maailma pysähtyikin ympärillä. Lue lisää >>

“Teen etätöitä mökillä, joten en ole Lahdessa enkä pääse tunneille. Zoom tunteja olen hyödyntänyt.” 

“Tänä vuonna (esteenä) se oli korona, minkä takia olikin tosi hyvä että tunneille pystyi osallistumaan myös etäyhteydellä

Nyt on tullut aika ottaa Zoom -tunneista kaikki ilo irti, sillä lokakuun lopussa ne jäävät ainoastaan Pilatekseen, Joogaan, FasciaMethodiin ja Pumppiin. Näin vapautamme kaikki liikenevät resurssit livetuntien pitämiseen. Lue lisää>>

Zoom -tunneista saamamme palaute on ollut suurimmaksi osaksi hyvää,mutta mukaan mahtuu myös huonoja kokemuksia: toisaalta se on pelastanut hankalat ajat ja toisaalta yhteyksien ollessa huonot, on kuvan ja äänen laatu heikot.

“Tulen mukaan netin kautta ja valitettavasti musiikki ja ääni ei ole kovin laadukas. Suosittelisin upgradausta.”

Saisimmepa kaikki loputkin palautteet tähän yhteen postaukseen!

Mikäli seuraat sosiaalisen median kanaviamme, tulet näkemään niitä myös siellä. Kiitos vielä kerran kaikille vastanneille ja uusi, kymmenportainen suunnitelma on jälleen syntynyt. Toteutamme sitä parhaillaan, tavoitteena on saada kaikki viedyksi päätökseen vuoden 2022 lopussa.

Silloin onkin aika peilata, kuinka siinä tulimme onnistumaan.

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit