Ohjaajasi 3 täsmävinkkiä ryhmäliikuntaan

Ryhmäliikunta on erinomainen tapa liikkua, mikäli kaipaat treenaamisen oheen ryhmän tukea ja kannustusta. Ryhmäliikuntatunnilla teet tavoitteesi mukaisen, ammattilaisen suunnitteleman ja ohjaaman harjoituksen. Sinulla on toisin sanoen käytettävissäsi kunto-ohjaaja joka kerta!

Tulet pitämään ryhmäliikunnasta, mikäli itseohjautuvuus ei ole vahvin puolesi ja tykkäät “heittää aivot narikkaan” treenin ajaksi. Antamalla ohjat toisen käsiin pystyt keskittymään paremmin siihen, mitä olet tekemässä.  

Esittelen sinulle kolme täsmävinkkiä, joita seuraamalla et voi mokata ensimmäistäkään jumppatuntiasi. Vinkit sopivat soveltaen myös muuhun liikuntaan.

Ryhmäliikunnasta löydät parhaimmillasi uuden ja kivan harrastuksen, joka hyödyttää sinua lukuisin eri tavoin. Liikunnallahan on tutkitusti suoria, positiivisia vaikutuksia terveyteen, unenlaatuun ja jopa itsetuntoon.

Täsmävinkki nro 1: Tavoite

Numero yksi, number one, numero uno: tavoite. Miettimällä valmiiksi tavoitteen liikunnan suhteen olet jo pitkällä. Lisää pisteitä siitä, että tavoitteesi on jollakin tavalla mitattavissa.

Haluatko siis kohottaa kuntoasi? Saada lisää voimaa? Huoltaa niska-hartiaseudun kireyksiä? Opetella rauhoittumaan? Yksinkertaisesti päästää irti arjesta, unohtaa hetkeksi tehtävälistat ja työasiat?

Rasvan palaminenkin on oikein hyvä tavoite, mutta voitko mitata lopputuloksen?

Kysy neuvoa, mikäli tuntinimikkeet ovat sinulle vieraita. Kokeile ennakkoluulottomasti, sillä parhaat jutut voivat löytyä vahingossa. Punnerra, kiipeä, hypi ja tasapainoile! Oma juttu löytyy kun suhtaudut uusiin juttuihin terveellä uteliaisuudella, voit löytää lempparisi yllättävällä tavalla.

Varaudu kuitenkin myös siihen, että Sen Oikean lajin löytäminen ei tapahdu välttämättä ensimmäisellä kerralla. Vain asettamalla itsellesi tavoitteen, voi kokea myös onnistumisen iloa sen saavutettuasi.

Täsmävinkki nro 2: Oikeat varusteet

Ryhmäliikuntatunnilla ei tarvitse pukeutua viimeisen päälle trendikkäisiin trikoisiin. Ottamalla selvää etukäteen, millaiselle tunnille olet tulossa, varustaudut juuri oikealla tavalla. Mukavat, liikkumiseen sopivat vaatteet, hikipyyhe ja juomapullo ovat perustarvikkeet, joita saa kaikissa hintaluokissa ja kaikista urheilu- tai vaateliikkeistä.

Olen kirjoittanut myös trikoiden ostamisen helpottamiseksi postauksen:

Kenkiä tarvitaan liikkuvilla tunneilla, mutta kehonhuolto-, jooga-, Barre- ja Pilatestunneilta parhaan hyödyn saat irti sukkasillasi tai paljain jaloin. Paljasjaloin tehtävä treeni on muuten todella tehokasta hyvän ryhdin metsästäjälle.

Jumppatossuissa voi kokeilla sisäpyöräilytuntia, mutta parhaan kokemuksen tuovat Spinningkengät.

Täsmävinkki nro 3: Mitä, jos en jaksa tai yksinkertaisesti pidä tunnista?

Ohjaaja suunnittelee tunnin siten, että kaikilla osallistujilla olisi tervetullut olo ja kaikki kokisivat onnistumisen hetkiä. Jos tunti tuntuu liian raskaalta tai vaikealta: ei hätää! Kaikille sattuu tätä ja on ihan tavallista ensimmäisellä kerralla tuntea olonsa epämukavaksi!

On ihan sallittua pitää oma tauko ja ohjaajallekin voi mainita asiasta, jotta hän voi reagoida tarpeen mukaan. 

Ensimmäinen kerta mitä tahansa uutta asiaa tuntuu vaikealta!

Osa ohjaajan ammattitaitoa on osata lukea asiakkaiden liikekieltä ja pystyä helpottamaan tai tsemppaamaan tarpeen mukaan. Osaamme myös lukea ajatuksia. Tästä huolimatta välillä käy niin, ettemme ehkä huomaa aivan kaikkea, silloin on oikeasti hyvä idea kysyä neuvoa.

Meidät on koulutettu olemaan purematta neuvoa kysyvää! 🙂 

Ensimmäistä kertaa Zenanassa? Käytä Tutustumispassia!

Vaikka tunti ei jostain syystä olekaan mieleinen, on sekin ihan tavallinen juttu ja saattaa meille jokaiselle tulla kerran eteen. Useimmiten aikuinen ihminen kestää 55 minuuttia vähän tylsempääkin menoa, mutta on edelleen täysin sallittua jättää leikki myös kesken. Sinulla on täysi oikeus poistua, mikäli et sillä vaaranna kenenkään terveyttä, mukaan lukien itsesi. 

Ajatustenlukutaidoistamme huolimatta me ohjaajat olisimme onnellisia, mikäli poistuessasi mainitsisit että esim. et voi huonosti ja ettet ole aikeissa mennä pyörtymään pukuhuoneeseen. Muutoin voi olla että ohjaajalle jää epäselväksi, pitääkö tuntia jatkaa normaaliin tapaan vai lähteä perääsi varmistamaan sinun turvallisuutesi. 

Meille ohjaajille tärkeintä on se, että sinä asiakkaana saat sen mitä olemme luvanneetkin: hikitunnilla joudut kuivaamaan otsaasi, kehon ja mielen tunnilla avaat yhteyttä kehon ja mielen välillä.

Olet tervetullut ryhmäliikuntatunnille sen kokoisena ja ikäisenä kuin olet. Meidän työtämme on sinun liikuttamisesi hauskalla ja sykähdyttävällä, mutta ennenkaikkea turvallisella tavalla.

Täsmävinkit oikean ryhmäliikuntatunnitn valintaan:

  1. Säädä tavoite. Mitattava tavoite palkitsee sinut moniverroin!
  2. Hanki oikeanlaiset varusteet. Olipa lajisi jooga tai Zumba, tarvitset liikettä sallivan ja/tai tukevan vaatetuksen.
  3. Ole utelias ja salli itsellesi pienet takapakit. Ensimmäinen kerta mitä tahansa on aina vaikeinta!
kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja

Samankaltaiset artikkelit