fbpx
kaupallinen yhteistyö

Näin löydät täydelliset trikoot

Säästä aikaa ja hermoja ostoksilla: nappaa parhaat vinkit täydellisten trikoiden ostoon!

Huom! julkaisu sisältää mainoksen Fitnesstukun mainoslinkkien kautta. Kun selaat postauksen loppuun saakka, löydät linkin, jonka kautta tilatuista tuotteista saat heinäkuun loppuun saakka alennusta sekä me saamme pienen komission.

Olen treenivaatteiden ja -tossujen suurkuluttaja. Viikkotasolla pidän ryhmäliikuntatunteja n.13 kesät, talvet ja jokainen tunti poikkeaa jollaine tavalla toisesta. Mukaan mahtuu niin rankkoja ja hikisiä tunteja sekä rauhallisempia, hyvän olon tunteja. Parhaimmillaan tunnit ovat perättäin, jolloin minulle ei välttämättä jää aikaa vaihtaa vaatteita vaan samat trikoot ja topit palvelevat joskus hyvinkin erilaisia tarpeita.

Vaikka tietyillä merkeillä on juuri minulle sopiva, silmiä ja kroppaa hivelevä malli ja tyyli, en silti ole merkkiuskollinen. Paitojen ja toppien ostaminen ei ole jostain syystä lainkaan niin vaikeaa kuin sopivien trikoiden löytäminen. Kokosinkin sinulle listan ominaisuuksista joita peilaan kauppareissulla (tai nettikaupassa surffatessa) jotta löytäisit parhaat trikoot.

Hyvän treenivaatteen tulee täyttää suurin osa tai kaikki seuraavat vaatimukset. Koska hyvät treenivaatteet ovat usein hinnakkaita, on hyvä tietää mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Hinta ja laatu eivät kuitenkaan aina kulje käsi kädessä, joten tsekkaa ainakin nämä jutut ennenkuin suuntaat kassalle.

Mikä on sun juttusi?

Ennenkuin lähdet ostoksille, kannattaa määritellä mihin käyttötarkoitukseen olet trikoita ostamassa. Tangolla roikkuu monenlaista vaatetta ja vain osan ominaisuudet varsinaisesti hyödyttävät sinua.

Jos käytät vaatetta vain sisällä, on valikoima lähes rajaton. Silloin on hyvä aloittaa miettimällä, onko vaatteen tarkoitus siirtää hikeä pois iholta ja tuntua kuivalta yllä, vaikka meno olisikin todella intensiivistä? Teknisiä ominaisuuksia on yhtä monta kuin valmistajiakin, joten tutustu erikseen tuotemerkkeihin, kuten Supplex, DriFit jne.

Löysät vaatteet voivat ehkä peittää muotosi, mutta hyvin istuvat ja ihoa myötäilevät vaatteet ovat ehdottomasti mukavammat yllä kuin löysät vaatteet. Lisäksi ihoa myötäilevät vaatteet pitävät mahdolliset ylimääräiset liikkeet ja hölskynnän kurissa. 

Oikea materiaali oikeaan tarkoitukseen

Puuvilla, bambu ja muut luonnonkuidut ovat iholla miellyttävä kuivana, mutta kastuessaan (hiestä), kangas muuttuu painavaksi ja märän tuntuiseksi. Lisäksi ne menettävät muotonsa nopeasti ja alkavat pussittaa polvien ja pepun kohdalta.

Luonnonkuituiset trikoot voivat kuitenkin olla mukavat ja lämpimät ihoa vasten, rauhallisemmilla tunneilla. Ne pitävät hieman paremmin muotonsa ja joustavat kun mukana on hieman Lycraa tai muuta joustomateriaalia.

Reippaan meninigin trikoot on tehty hikeä iholta siirtävästä materiaalista, jolloin ne tuntuvat kuivilta ja miellyttäviltä koko treenin ajan. Kevyet materiaalit ovat usein valitettavasti myös läpikuultavia, joten kannattaa tehdä ns. “alaspäinkatsova koira” -testi ja pyytää kaveria katsomaan vilkkuuko alushousut. Aurinkoa vasten lähes kaikki mustat trikoot tarjoavat mielenkiintoiset näkymät.

Jos kaikesta huolimatta haluat juuri ne ihanat, mutta läpinäkyvät trikoot, niin suosittelen lämpimästi alle samanvärisiä, pitkälahkeisia mummoalusousuja.

Tsekkaa myös vaatteen saumat ja kokolappujen kiinnityskohdat, sillä halvimmat vaatteet on ommeltu langalla, joka voi tuntua ihoa vastan kovalta ja jopa pistellä. Pistely on todella harmillista myös kokolapussa. Saumoja ei myöskään saa olla strategisissa kohdissa, jolloin ne saattavat hiertää.

Trikoissa onkin hyvä olla pieni haarakiila varsinkin, jos tykäät (sisä)pyöräilystä. Vaatteen pitää tuntua kuin se olisi toinen iho, vaikka makaisit selälläsi ja tekisit vatsalihasliikkeitä ilman tuntuvia saumoja.

Kompressio-ominaisuus treenivaatteissa on yhä suositumpi juttu. Kompressiotrikoiden käytön sanotaan parantavan ja pidentävän suorituskykyä. Ne toimivat samalla periaatteella kuin puristussukkahousutkin: parantaen aineenvaihduntaa edistäen näin palautumista ja suorituskykyä.

Kompressio-ominaisuus on todella miellyttävä helposti väsyville jaloille. Tässä kohtaa voit säästää pitkän pennin, mikäli näille ominaisuuksille ei ole sinulla tarvetta

Kiinnitä huomiotasi myös pesuohjeisiin, sillä monesti huuhteluaineen käyttö on kielletty. Tätä ohjetta kannattaa noudattaa, sillä huuhteluaine pilaa jousto-ominaisuuden ennen pitkää. Luonnonkuituiset vaatteet kestävät jatkuvaa pesemistä huomattavasti paremmin kuin muuten loistavat tekokuidut.

Hikoilu pilaa kuitenkin vaatteen kuin vaatteen ennen pitkää, joten pesu joka ikisen käyttökerran jälkeen pidentää käyttöaikaa huomattavasti.

Oikea koko

Olethan joskus vahingossa ostanut trikoot, jotka käytössä valuvat alaspäin? Eikö olekin mukavaa tehdä kyykkyjä sellaiset housut jalassa? Varmista, että kokosi on oikea, mieluummin hieman napakka. Oikean koon voi todeta vain ja ainoastaan sovittamalla.

Monet merkit käyttävät samaa “ihannevartaloa” uusien vaatteiden valmistuksessa, joten merkkiuskollisuus voi tässä kohtaa olla pelastuksesi nettikaupassa ostoksissa. Ylivoimaisesti parhaiten vältyt hutiostoksilta kun painelet suoraa päätä kauppaan, pyllistelet ja teet ilmapotkuja kaikessa rauhassa ennen ostopäätöksen tekoa.

Huoltaminen

Kiinnitä huomiotasi myös pesuohjeisiin, sillä monesti huuhteluaineen käyttö on kielletty. Tätä ohjetta kannattaa noudattaa, sillä huuhteluaine pilaa vaatteen joustavan materiaalin ennen pitkää. Luonnonkuituiset vaatteet kestävät jatkuvaa pesemistä huomattavasti paremmin kuin muuten loistavat tekokuidut. Hikoilu pilaa kuitenkin vaatteen kuin vaatteen ennen pitkää, joten pesu joka ikisen hikoillun tunnin jälkeen pidentää käyttöaikaa huomattavasti.

Hiki polttaa tekstiiliin pahan hajun, joka yhdistettynä vaatteen muihin bakteereihin tuottaa vahvan ja ikävän tuoksahduksen. Tähän ongelmaan on olemassa ihan käyttökelpoisia keinoja. Jotkut vannovat etikan nimeen ja uittavat vaatteet säännöllisesti vedessä, johon on sekoitettu 1 osa etikkaa 4 osaan vettä. Toinen lorauttaa etikkaa huuhteluaineen sijaan. Kolmas keino, jota käytän paljon itse, on pestä vaate 60 asteen ohjelmalla silloin tällöin. Myös päinvastainen keino, eli pakastimeen tai kirpakkaan pakkasilmaan “unohtaminen” parin päivän ajaksi toimii.

Kuosi

..ja vasta viimeisenä kannattaa otta mieluinen kuosi ja väri! Tässä kohtaa ainakin isoissa kaupoissa on rutkasti parantamisen varaa. Tummat ja mustat värit ovat edelleen pääosassa kauppojen myyntirekeillä, vaikka kuviolliset näyttäisivät päällä imartelevammalta ja persoonallisemmilta.

Olen löytänyt yhdet trikoot, jotka täyttävät melkein kaikki tämän listan kohdat.

/Elina

Tätä Fitnesstukun linkkiä pitkin pääset edullisille ostoksille. Ostokseen päättyvästä vierailustasi Zenana saa pienen komission. Maksat ostoksestasi kuitenkin saman verran kuin ilman komissiotakin.


2 Comments

  1. Hyvä ja tarpeellinen blogi-kirjoitus. Tuli elävästi mieleen ne kiusalliset tilanteet, kun liian löysiä trikoita saa koko ajan nostella ylös. Tunnustan olevani jumppavaateostoksilla liian itsekriittinen. Napakat näyttävät omaan silmään jopa epäsäädyllisiltä. Ei millään kehtaisi. Sopivannäköisiä saa sitten jumpassa nostella.

  2. Kiitos, Riitta! Monesti tulee otettua liian isot trikoot juuri siksi, että se pienempi koko kuultaa läpi kaiken. :OOlin huomaavinani pari vuotta takaperin, että lähes kaikkiin merkkitrikoisiin tuli samaan aikaan sama muutos: ohut, läpikuultava kangas jonka voi helposti todeta pujottamalla käsi lahkeeseen ja kiristämällä: hyvä kangas ei kuulla, mutta ihan hintaluokasta riippumatta suurin osa trikoista edelleen on minun makuuni turhan paljastavia. Olen kuitenkin löytänyt Todella Hyvät Trikoot. Niistä tulossa piakkoin postaus, pysy siis kuulolla 🙂

Comments are closed.

Kirjoittajasta

Elina

Olen Elina Laine, kahden liikunta- ja hyvinvointiyrityksen omistaja, liikunnan moniottelija ja boheemi keijukainen.

Jatka lukemista

%d bloggaajaa tykkää tästä: