Asiakaskysely: tasapainottelun vuosi 2022

Zenanan suuren asiakaskyselyn aika koitti syyskuussa 2022 jo kuudennen kerran. Asiakaskyselythän saivat alkunsa vuonna 2017, jolloin ohjaajamme Elina Rappula teki opinnäytetyötään Zenanan omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Lue ensimmäisen kyselyn tuloksia täältä >>

Kysely järjestettiin kolmannen kerran pandemian ja sodan aikana. Tuloksia onkin siksi mielenkiintoista vertailla aikaisempiin vuosiin. Vuosina 2020 ja 2021 oltiin vielä keskellä koronan aiheuttamaa pandemiaa ja luoviin ratkaisuihimme oltiin pääosin tyytyväisiä.

Tälläkin kertaa kyselyyn vastattiin vilkkaasti ja kaikkiaan reilut 80 vastaajaa Hollolasta, Lahdesta, Orimattilasta, Kärkölästä ja Oulusta jakoivat mielipiteensä meille. Kysely järjestettiin avaamalla kyselylomake kotisivuillemme ja vastata sai tänä vuonna myös anonyymisti. Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden kesken arvoimme 3 kpl 10 kerran kortteja Zenanan ryhmäliikuntaan.

Kiitos kaikille vastaajille mielipiteestä ja vielä kerran onnea arvonnassa voittaneille!

Ketä sinun kanssasi treenaa?

Taustatietoja kartoitettiin kysymyksillä asuinpaikasta ja iästä. Halusimme kuitenkin jättää kysymyksen sukupuolesta kokonaan kysymättä.

Taustatietona sukupuolen sijaan tiedustelimmekin, millä tavalla Zenana on alun perin tullut tutuksi. Peräti puolet vastaajista ovat tulleet meille ystävän tai tuttavan suosituksesta. Sekin on aika tavallista, että meillä treenaa pariskuntia.

Kysymykseen “Miten kuulit Zenanasta ensimmäisen kerran” tuli myös tällainen vastaus:

Äidiltä

– asiakaspalaute

Parasta!

Noin kolmasosa vastaajista on ollut mukanamme alusta saakka, jotkut jopa ajalta, jolloin Zenana sijaitsi Launeella. Tunnen tässä kohtaa syvää kiitollisuutta siitä, että asiakaskuntamme osoittaa sitoutumisensa tällä tavoin.

Sosiaalisen median kanavat ovat myös tavoittaneet seuraajia uusiksi asiakkaiksemme. Facebook, Instagram ja Youtube ovat monelle tapa tutustua meihin ennen ensimmäistä käyntikertaa.

Meidän some -sisältöämme saa muuten ilman muuta jakaa, siihen ei tarvitse kysyä meiltä lupaa erikseen. Me myös mieluusti jaamme sinun Zenana-sisältöäsi eteenpäin, mikäli näin haluat. Tämä onnistuu julkisilla tileillä tägäämällä meidät mukaan postaukseesi.

Olisimme myös iloisia, mikäli antaisit Facebookissa tai Googlessa meille myös rehellisen arviosi.

Voitko suositella Zenanaa parhaalle ystävällesi?

Suosituksista puheen ollen.. Kysyimme edellisvuosien tavoin, voisitko suositella Zenanaa parhaalle ystävälle. Aikaisempina vuosina olemme saaneet poikkeuksetta 100% kyllä-vastauksia.

Tänä vuonna lähes kaikki vastanneet voisivat suositella palvelujamme edelleen parhaalle ystävälleen. Lähes kaikki tarkoittaa kaikkia muita, paitsi kahta vastaajaa.

Soraäänet tekivät tästä kyselystä mielenkiintoisen. Jatka siis vielä eteenpäin, mikäli haluat tietää enemmän.

Zenanan hintataso

Olemme sisällyttäneet kysymyksen hinnasta asiakaskyselyyn aikaisempien vuosien tapaan. Zenanan hinnat pyritään pitämään tasolla, joka on toisaalta asiakkaillemme mielekäs, mutta myös kattaa liiketoiminnan kulut.

Siinä, missä yksi vastaaja pitää hintoja kalliina, valtaosa (n. 85%) pitää kuitenkin sopivana. Uskommekin, että meille sijoitetulle rahalle saa myös vastinetta:

Hyvästä kannattaa maksaa

Zenanan olemassaolon tarkoitus ei ole tehdä omistajalle paras mahdollinen voitto, vaan auttaa sinua löytämään uudelleen liikkumisen ilo.

Keväällä tehty ja heti syksyllä pyörretty päätös poistaa kertakortit oli myös kuuma palautteen aihe.

10 ja 20 kerran kortit on minulle ollut paras vaihtoehto ja onneksi tulivat takaisin. 🙂

Samansisältöisiä vastauksia oli monta, hieman eri sanankääntein. Lähes kaikilla vastanneilla oli mielipiteensä sekä hinnastonmuutoksesta että muutoksen peruuttamisesta. Yhdelläkään vastaajalla ei ollut negatiivista sanottavaa kertakorteista.

hyvä että moka myönnettiin ja palautitte entiset mahdollisuudet kortteihin

Koko loppuvuoden suunnitelma aikatauluineen ja kehittämissuunnitelmineen heitettiin loppukesällä jälleen kerran vasemman olan yli. Teimme pahan arviointivirheen yhdistettynä totaalisen huonoon ajoitukseen tammikuun täyssulun ja myöhemmin keväällä sattuneen tulipalon väliin.

Pandemia voi olla joillekin jo ohi, mutta Zenanan taustalla se vaikuttaa edelleen. Jotain on myös muuttunut pysyvällä tavalla.

Oletko vielä mukana? Seuraavana käsittelen pandemia-ajan käytäntöjä. Skippaa, jos aihe on mielestäsi kulunut.

Jotain on muuttunut pysyvästi

Poikkeusaikana kehittelimme käytäntöjä, jotka liittyvät mm. hygieniaan. Nämä käytännöt ovat jääneet pysyviksi ratkaisuiksi ja edelleen varasuunnitelmiksi. Mainitsen nyt muutaman, joista tuli myös palautetta.

Välineiden pyyhintä

Muistaako joku vielä aikaa, kun välineet vain palautettiin paikoilleen? Laitettiin vain käsipainot telineeseen treenin päätteeksi ja lähdettiin kotiin?

Nyt välinehuolto tehdään joka tunnin päätteeksi ja se lasketaan mukaan tunnin kokonaiskestoon.

Vaikka pyyhkimiseen ei kuluisikaan paljoa aikaa, se on kuitenkin otettava huomioon tuntisuunnittelussa. Näin ollen me puhummekin mieluummin tunnin kokonaiskestosta.

Ihanat, kamalat puolen tunnin treenit

Muistatko vielä ajan, kun kaikki tunnit alkoivat tasatunnein? Silloin pystyi pitämään tunnit niin, että ne olivat 55min mittaisia ja vaihtoaika nopeat 5min.

Nyt tunteja on eri mittaisia, huomaa ero kokonaiskeston ja liikkuvan osuuden välillä.

  • 30 min tunti = 25-27 min liikkuva osuus, 3-5min välinehuolto ja vaihto
    45min tunti = 42min liikkuva osuus, 3min välinehuolto ja vaihto
    55min tunti = 55min liikkuva osuus, 5min välinehuolto ja vaihto

Aikataulu on pienelle ryhmäliikuntastudiolle tärkein myyntivaltti. Zenanan aikataulu vaihtuu neljästi vuodessa: syksyllä, keväällä ja kahdesti kesällä. Kun ostat meille kortin, tiedät jo pitkälle etukäteen, mihin sitä voit käyttää.

Tunteja avautuu varattavaksi 30 päivää etukäteen ja se erottaa meidät muista saman alan toimijoista. Myös tuntimäärä viikkotasolla erottaa meidät muista.

Tunneista kirposi paljon mielipiteitä. Tässä niistä pieni osa, ole hyvä:

Tunneista näkee ja kehossa tuntee, että tunnit on ammattilaisen rakentamia. Ohjaaja tietää, mitä tekee ja miksi tekee. Kehon toiminnallisuus ja luonnolliset liikemallit tekevät liikkumisesta miellyttävää, tehokasta ja ei jää “jumeja” päälle.

Zenanan muutto nykyiseen paikkaan oli hyvä juttu! Tuntivalikoima on monipuolinen, aina löytyy hyvä tunti, johon voi osallistua. Ilmapiiri on ystävällinen ja välitön ja kannustava. Voi tulla sellaisena kuin on! Jatkakaa vaan samaan malliin!

Tärkeää että pidätte monipuolisia tunteja sekä aamuisin että iltaisin. Ja hinnat pidetään kohtuullisina. Olette mielestäni onnistuneet näissä.

Täydellinen, 100% onnistuminen aikataulusuunnittelussa tuskin on realistinen tavoite. Pääosin aikatauluun oltiin siis tyytyväisiä, mutta toisaalta-toisaalta dilemmojakin löytyi.

Käytän esimerkkinä puolen tunnin treenejä. Jotkut ovat löytäneet niiden mahdollisuudet:

Puolen tunnin jumpat hyviä yhdistettynä palauttaviin hyviä! Esim spinning+core

Joidenkin mielestä puoli tuntia on liian vähän:

Nämä 30 minuutin tunnit ihan hölmöjä!!; toivoisin vähint 45 tai 60 min tunteja

jotkut taas eivät näe puolen tunnin treenissä järkeä:

Tiedän puolen tunnin treenien olevan hyviä treenejä, mutta kyllähän vähän kertakorttilaisesta tuntuu, että vedetään höplästä, kun tunti on puolen tunnin mittainen. 😀

Tämän vuoksi 2 puolen tunnin treeniä onkin kertakorttilaiselle 1 leimaus.

Tasapainoilu hyvien, tarkoituksenmukaisten ja kohdennettujen tuntisisältöjen ja asiakastyytyväisyyden välillä jatkuu.

Tuuletustauot

Muistatko vielä aikaa, jolloin tunnit seurasivat toisiaan 5min vaihtovälillä ilman välituuletuksia?

Tuntisijoittelulla pyrimme vielä mahdollistamaan vartin välituuletuksia. Näin ilma vaihtuu salissa varsinkin raskaampien tuntien jälkeen. Sijoittamalla kevyempiä ja huoltavampia tunteja keskelle iltaa varmistamme myös tältä osin ilman riittävyyden myös silloin, kun tunneilla on paljon liikkujia.

Tästä saimme myös palautetta, joka liittyy ilmastointiin. Ilmastointihan on liikuntatilassa viranomaisen valvoma ja hyväksymä, pakollinen investointi.

Kuumana kesänä ilmastointi on ollut päällä, kuten aina. Vaihtoilma tosin on kesäkuumalla ollut lämmintä. Ehkä siitä syntyy mielikuva, että happea ei ole “ollenkaan”?

pelkkä lattiapuhallin ei riitä, vanhojen rakennusten ilmanvaihto on aina niin ja näin

Padelhalli on alunperin huonekaluhalli, jossa ilmanvaihtoa säädellään konehuoneesta (Zenanan seinän takana) käsin. Ilmanvaihdon meidän asiakasmäärällemme määrittelee ja hyväksyy terveysviranomainen omien säädöstensä mukaisesti.

Me tasapainottelemme sitten tässä välissä: mikä toiselle on raikasta, on toiselle taas ikävä vedontunne.

Zoom

Muistatko vielä aikaa, kun jumppaan tultiin aina paikanpäälle tossut kainalossa? Silloin mentiin myös töihin aina toimistoon paikanpäälle eikä kukaan ollut kuullutkaan Teams-palavereista.

Olemme tahtomattamme joutuneet tutustumaan myös livestreaming -jumppaan. Se on ollut paitsi sulkuaikojen tapa pitää kiinni omasta treenistä, mutta toisille se on jäänyt osaksi arkea.

Zoom-tunnit ovat edelleen mukana aikataulussa, ne on merkitty (sattumoisin) z-kirjaimella aikatauluun ja niille voi osallistua kaikki Zenanan asiakkaat. Lue lisää >>

Edelleen parhaat ja monipuolisimmat ryhmäliikunnat, mitä olen kokenut. Asiantuntemus, ymmärrys kehosta ja mielestä, kuormitusfysiologiasta…. tämä kaikki näkyy tuntien rakenteessa. Olen kiitollinen myös siitä, että edelleen jaksatte pitää zoomin mukana. Sen avulla ehdin useammin mukaan.

Kiitos <3 ihanaa saada palaute, jossa näkyy ymmärrys ja kunnioitus ohjaajan työn tärkeimpiä, mutta harjaantumattomaan silmään näkymättömiä osa-alueita kohtaan. Kiitos, kiitos, kiitos!

Oletko vielä mukana? Vielä vähän!

Kuinka olemme onnistuneet tavoitteessamme?

Jännittävin hetki on ollut aina ja tälläkin kertaa avoimet terveiset ja meidän onnistumisemme peilaaminen. Meidän tavoitteemme on kirjoitettu näkyville, jotta meitä voidaan arvioida mm. kilpailijoihin nähden.

Tavoitteenamme on olla yksinkertaisesti tämän seudun paras ryhmäliikuntapalvelujen tuottaja. Palautteiden mukaan olemme tämän tavoitteen ytimessä, mikä on upeaa!

Olette onnistuneet loistavasti. Ihailen ammattitaitoanne. Tunnit ovat rentoja mutta tehokkaita

Erittäin hyvin olette onnistuneet. Hyvät tuntien sisällöt, ihanat ohjaajat. Kivat tilat. Loistava sijainti. Ja vielä hieronta❤️

Varaa hieronta >>

Oikein hyvin; kiva pieni lämminhenkinen paikka, jossa ammattimaiset ohjaajat.

Olette onnistuneet tavoitteessa hyvin! Tuntivalikoima on laaja, ohjaajat taitavia ammattilaisia! Olen myös hyvin iloinen siitä, että olitte valmiita painamaan peruutusnappulaa ja otitte takaisin käyttöön kymmenen kerran kortit, hienoa!! Se osoittaa mielestäni teiltä suurta halua tuottaa palveluja, joita asiakkaat kaipaavat ja joista asiakkaat hyötyvät.

Pystyisinpä laittamaan kaikki palautteet esille, niitä tuli niin paljon! Olen todella iloinen ja ylpeä, että meidän kova työmme näkyy myös palautteissa ja tavoitteen täyttymisessä! Tarvitsin nessuja niitä lukiessani.

Haluan sydämestäni kiittää kaikkia kannustavista sanoista.

Yksi palaute sai mietteliääksi.

FB-postausten ja blogikirjoitusten sisältöä voisitte miettiä, niissä on usein syyllistävä sävy. Ei ole asiakkaiden vastuulla pitää yritystä pinnalla vaan yrityksen täytyykö tarjota jotain sellaista, että asiakkaat ovat siitä valmiita maksamaan.

Somepostausten ja blogikirjoitusten takana on pääosin allekirjoittanut itse. Olen pahoillani, että postausten viesti on ollut syyllistävä ja siitä on tullut kurja olo.

Lupaan jatkossa pistää syyllistämissuodattimen tiukemmalle. Olisi mukavaa jotenkin hyvittää aiheuttamani harmitus ja siksi pyydänkin tämän palautteen antajaa lähestymään minua myös henkilökohtaisesti >>

Zenanaa seuraa asiakkaiden lisäksi myös liikunta-alan ammattilaisia ja alan yrittäjiä. Tämän vuoksi olen halunnut tuoda esiin yrittämisen ihanuutta ja haasteita rehellisesti, myös kriisin keskellä. Nämä postaukset olen merkinnyt avainsanalla “yrittäjyys”. ja tuuletan niissä hieman vapaammin ajatuksiani. Näkökulma on kuitenkin enemmän yrittäjän.

Kiitän tästä palautteesta, olen myös avoin keskustelulle aiheesta.

Lopuksi

Välitämme kiitokset, joita tuli sekä ohjaajille henkilökohtaisesti että yleisellä tasolla, eteenpäin. Vaikka asiakasmäärät kertovat omaa kieltään, ovat suorat palautteet meidän työmme suola. Antaa siis tulla niitä edelleen.

Kyselystä saimme myös nipun ideoita ekstratunneiksi. Toteutamme toiveita parhaamme mukaan.

Mikäli et vielä seuraa sosiaalisen median kanaviamme, laita meidät seurantaasi. Julkaisemme nimittäin palautteita vielä postauksina, kunnes on jälleen uuden asiakaskyselyn aika.

Siihen saakka, nähdään studiolla!

kirjoittaja on liikunnan ammattilainen ja pienen yrityksen omistaja
Asiakaskysely 2021: Nöyränä, mutta elossa!
Zenana asiakaskysely vuodelta 2021. Missä onnistuimme? Mitä opimme?
Asiakaskyselyn tulokset: “Totuuden hetki”
Neljäs asiakastyytyväisyyskysely postaukseksi purettuna.
Asiakaskyselyn tulokset: Risuja ja ruusuja Kärkölästä
Kysyimme Zenana Kärkölän asiakkailta, mitä mieltä he ovat palveluistamme ja ryhmäliikuntatunneistamme. Näin …
Asiakaskyselyn tulokset: rento, mukava Zenana
Kolmas asiakaskysely paljastaa armotta Zenanan hyvät ja huonot puolet asiakkaidemme silmissä.

Samankaltaiset artikkelit